Foto-uitdaging: Koffietijd | 1 december tot en met 28 december 2021

De Get The Picture Challenge van deze maand is; Koffietijd

De resultaten van afgelopen maand kan je vinden onderaan deze pagina. Ik was erg verbaasd en verrast over het onderwerp en de gemaakte foto's. Deze maand is het onderwerp /thema Koffietijd. Ik heb het hier niet over het gelijknamige televisie programma maar meer zoals de dikke Van Dale het beschrijft; tijd waarop je gewoonlijk koffiedrinkt.

Het gaat dus om een koffie of thee momentje. Leg sfeer vast en eventueel de omgeving die de sfeer benadrukt. De laatste Get The Picture uitdaging van 2021. Dit is je kans om ook mee te doen

Heb je een vraag? Laat je horen in de Get The Picture club

Stuur je foto in het fotoalbum die bij deze challenge hoort. Als je niet weet hoe dit moet bekijk je eerst deze pagina

1. Word lid (GRATIS) van de Get The Picture club
  2. Klik op het album van de challenge van deze maand
  3. Klik linksonder op de blauwe knop foto's toevoegen (je moet hiervoor wel ingelogd zijn en gratis lid worden van de Get The Picture club)
Kofietijd

Wat is Get The Picture Challenge?

Elke maand krijg je een nieuwe foto uitdaging om te gaan fotograferen. Je wordt geïnspireerd door onze Fotoclub Fotografie Community van bevriende fotografen die samen met jou aan deze uitdaging deelnemen.

In de Get The Picture club kan je naast je gemaakte foto’s insturen ook vragen stellen die je hebt bij het maken van je foto’s voor de Get The Picture Challenge.

Iedereen die meedoet wordt ook uitgedaagd om andere mensen vooruit te helpen door o.a. vragen te beantwoorden die bij de discussies worden gesteld. Ook het geven van feedback, tips en tricks zijn voor iedereen een waardevolle aanvulling.

Kortom de Get The Picture Challenge is een leuk manier om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen en om betere foto’s te maken je camera beter te beheersen. De Get The Picture Challenge is geen fotowedstrijd en iedereen kan meedoen op elk niveau. Het is jouw uitdaging.

Spelregels!

1. De foto’s moeten gemaakt zijn na de eerste van elke maand als de nieuwe Get The Picture Challenge live gaat. Foto’s mogen dus niet eerder gemaakt zijn en/of uit je archief komen.

Het is een Challenge en je wilt namelijk uitgedaagd worden om te gaan fotograferen en daarvan iets te leren. Dat doe je alleen door nieuwe foto’s te maken.

2. Je mag maximaal 2 foto’s toevoegen per Get The Picture Challenge.

3. Geen logo's, namen en teksten in de foto's in de vorm van een watermerk. Je mag wel logo's, namen en teksten fotograferen.

4. Geef een beschrijving hoe je de foto gemaakt eventueel met welke instellingen. Deze laatste is niet verplicht maar wel interessant voor kijkers en deelnemers.

5. Tot slot like en deel deze blog zodat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Ook deze is niet verplicht maar wel top als je dat doet.

Get The Picture Wall of Fame

Ik kies elke maand van de ingestuurde foto’s samen met een aantal andere mensen de beste en mooiste foto’s uit.

Dit zullen maximaal 15 foto’s zijn maar het kan er ook maar 1 zijn. Deze foto’s komen op de Wall of Fame terecht en maken kans om geëxposeerd te worden op de Get The Picture Foto Expositie.

Aan het einde van elke maand laat ik de gekozen inzendingen zien via de blog met de volgende Get The Picture uitdaging elke eerste van de maand.

De beste inzendingen van vorige maand | Kabouters | november 2021

Fotografie: Nathalie van Schaik
Fotografie: Cecile Branten
Fotografie: Tessa Janssen
Fotografie: Theo Derix
Fotografie: Peter Raafs
Fotografie: Ineke Freriks
Fotografie: Mylene
Fotografie: Peter vd Hurk

Cecile Branten 1 december om 08:49

Hee Marcel, leuk dat ik weer bij de uitgekozen foto's zit. Ik had voor mezelf een doel bedacht, namelijk proberen 12 maanden achter elkaar een leuke foto in te sturen om na dat jaar een verjaardagskalender te maken. Missie geslaagd, op naar de kalender!

Marcel Wiegerinck 1 december om 11:01

Ik vond hem ook echt briljant verzonnen. Tof dat jouw missie daarmee ook geslaagd is.

Gerrit Janssen 1 december om 16:52

Leuke doelstelling Cecile.

Henk-Jan de Bruijn 5 december om 11:22

Leuk idee. Ik ben nml ook op zoek wat ik met mn foto's kan doen. Ik ga ze af laten drukken op A4 formaat voor een 'soort portfolio'

Gerrit Janssen 1 december om 16:53

Potverdorie, er zitten weer echt mooie foto's in de inzendingen.
Iedereen is goed bezig!

Mylene Vossen 2 december om 10:12

Jaaa... leuk, de eerste keer dat ik mee doe met de challenge en dan zit ik bij de beste foto's. Jippie. Dat inspireert voor de volgende uitdaging!!

Marcel Wiegerinck 5 december om 08:36

Zo zie je maar

theo derix 10 december om 14:45

Heyyyyy Marcel,