(Roof)vogels en en Uilen Fotograferen op de Veluwe

Samen met Michelle Peeters en De Valk Roofvogels organiseren we deze unieke (Roof)vogel- en uilenfotografie-dag op de Veluwe. We gaan fotograferen midden op de veluwe op een privé terrein aan de rand van het bos in een landelijke omgeving vlakbij Het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Vogelhut en spectaculaire foto’s

De vogelhut is een nieuw concept in Lunteren. Er zijn natuurlijke objecten zoals boomstammen en stronken waar de vogels op landen en vanaf wegvliegen. De vogels worden in vrije vlucht gevlogen en zitten niet aan kettinkjes. Er zullen zelfs verschillende vogels zonder leertjes aan de poten vliegen. Tevens word er bij een aantal vogels een natuurlijke prooi aangeboden voor extra spectaculaire foto’s.

Wat ga je ontdekken?

vogelfotografie workshop

Tijdens deze fotografiedag ga je vooral veel fotograferen en leer je je camera bedienen voor zowel portret als vliegbeelden. Met name het scherpstellen en timen van de vliegende vogels krijg de nodige aandacht.

Een prima manier om zowel kennis te maken met deze prachtige vogels alsmede voor het aanscherpen van je actie- en portretfotografie-skills.

Fotograferen is het doel van deze dag. Daarnaast kan je vragen stellen aan Michelle over je instellingen terwijl je bezig bent om mooie beelden te maken.

Voor de vogelportretten wordt vooral gekeken naar de scherptediepte en de lichtval. Tegenlicht kan erg mooi zijn, zeker bij zonsondergang. Ook worden compositie-technieken natuurlijk meegenomen. Uiteindelijk zal iedereen zeker met een paar prachtige platen huiswaarts keren.

Als voorbereiding is het wel noodzakelijk de vooraf toegestuurde documentatie door te nemen en te weten/leren hoe je je camera instelt. Vooral de kennis over het instellen van je scherpstelpunten en continu focus zijn zaken die je hard nodig zult hebben, zeker bij de vluchtfoto's. Als je hier vragen over hebt, kun je ze ter plekke stellen. 

Je zult hier foto’s maken die je normaal gesproken (in het wild) niet zo gemakkelijk maakt. Veel vogelsoorten zijn zeldzaam, schuw, onvoorspelbaar en razendsnel. Valkeniers Gerard en Bettine zorgen voor meerdere ‘herkansingen’, waardoor je zowel leert over het gedrag van de vogels alsook over het fotografisch anticiperen hierop.

Voor vogelfotografen in wording (vogelfotografie is één van de uitdagendste genres binnen de fotografie) een geweldige leerschool! De vogelfotografiedag vindt plaats onder deskundige begeleiding van valkenier Gerard van den Brink en zijn vrouw Bettina.

Michelle Peeters zal daarnaast proberen je zoveel mogelijk fotografische kneepjes bij te brengen. Denk niet dat je meteen een volleerd vogelfotograaf zult zijn na deze dag, om goed te worden in dit genre moet je vooral heel veel zelf oefenen!

Wat heb je nodig?

  • Een instelbare spiegelreflex of systeemcamera;
  • Je hebt of huurt een telezoom lens. Minimaal een 70-200mm.
    Het liefst een 70-400 objectief of meer, maar een 400mm (liefst lichtgevoelig) objectief is wel erg handig om rond- of aanvliegende vogels al van grotere afstand te kunnen vastleggen;
  • Een macro-objectief van bijvoorbeeld 100mm is erg mooi voor portretten;
  • Er is ruimte voor een statief, maar meestal wordt er uit de hand gefotografeerd;
  • Zorg voor passende kleding en schoenen, rekening houdend met het weer en het feit dat je buiten in het veld bent.

Praktische informatie fotografie

Locatie De Valk Roofvogels Hammerdijk 2, 6741JK te Lunteren.

Inbegrepen Lesmateriaal, koffie en thee en een koek bij ontvangst.

Onderwerpen

1

Workskhop (Roof)vogelfotografie en Uilenfotografie

Tijdens deze workshop leer je je camera bedienen voor zowel portret als vliegbeelden. Een prima manier om zowel kennis te maken met deze prachtige vogels alsmede voor het aanscherpen van je actie- en portretfotografie-skills. Vooral de klapekster is door zijn geringe omvang en enorme snelheid een uitdaging om in de vlucht te fotograferen. Voor de vogelportretten wordt vooral gekeken naar de scherptediepte en de lichtval. Tegenlicht kan erg mooi zijn, zeker bij zonsondergang. Ook worden compositie-technieken natuurlijk meegenomen. Uiteindelijk zal iedereen met prachtige platen huiswaarts keren.

We starten weer over...

Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Roofvogels en Uilen Fotograferen 105,-

Kies een startdatum

Zaterdag Middag
Zaterdag 25 mrt 2023
14:00 tot 17:00 uur
Nog 1 van 10 plaatsen vrij
Les 1 25 mrt 2023 14:00 - 17:00
Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Roofvogels en Uilen Fotograferen 105,-

We starten weer over...

Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Roofvogels en Uilen Fotograferen 105,-

Was echt een hele leuke en coole workshop. Mooie vogels wazig en vooral scherp vast kunnen leggen op foto. Weer nieuwe instellingen geleerd. Voor iedereen een aanrader.

Avatar
Stephanie Mange
Fotoclub lid

Dit is een erg leuke workshop. Van de voorbereidende mails met veel informatie tot aan de mogelijkheid om zeer veel bijzondere vogels te fotograferen. De begeleiding is goed en het enthousiasme van de eigenaar is geweldig. De eigenaar geeft ruime mogelijkheden om de vogels in portret en vlucht te fotograferen. Een super leuke ervaring.

Avatar
Sjak Vrieswijk
Fotoclub lid

Vriendelijke ontvangst door Bettine en Gerard. Prachtige vogels die je van heel dichtbij kunt fotograferen. Super! Er zat wel een behoorlijk tempo in, alles ging best snel en het was ook wel wat chaotisch. Michelle stond er alleen voor en er waren ook nog andere fotografen buiten onze groep. Er was daardoor weinig tijd om met elkaar resultaten en tips te delen en adviezen te krijgen.

Avatar
Mylene Vossen
Fotoclub lid

De workshop was fantastisch! Wat heel fijn was dat Michelle goede uitleg gaf via de mail vooraf waar alle functies die je nodig hebt voor de roofvogels in vlucht of portret had uitgezocht specifiek bij mijn camera. Hier hoorde ook het diafragma, sluitertijd en iso bij. Met alle vragen kon je bij haar terecht voor de workshop en tijdens de workshop, echt fantastisch. De workshop zelf was meer dan ik er van had kunnen verwachten. Genoeg gelegenheid om foto's te maken en aanwijzingen waar je het beste kon gaan staan om de mooiste foto's te maken. Tijdens de workshop kon je heel fijn ook vragen stellen bij Michelle, ze stond ervoor open en was net zo blij voor ons als foto's goed gelukt waren. Al met al een echte aanrader en super mooie foto's aan over gehouden. Als deze workshop weer wordt aangeboden dan ben ik er weer bij!

Avatar
Marlous Baselmans
Fotoclub lid

Heel erg leuk en leerzaam top dag gehad.

Avatar
Jan van Wijngaarden
Fotoclub lid

Fantastisch leuke ervaring. Fijne ongedwongen sfeer. Hulp bij de hand wanneer nodig.

Avatar
Joanne Vrijhof
Fotoclub lid

Zeer leuke workshop waarin Marcel en Michelle enthousiast tips geven. En natuurlijk niet de medewerkers van de roofvogelfarm niet vergeten die prima wisten hoe de vogels te laten poseren.

Avatar
Rob Van der Lee
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden