Workshop Vogel en Uilenfotografie

Samen met Michelle Peeters en De Valk Roofvogels organiseren we deze unieke (Roof)vogel- en uilenfotografie-workshop op de Veluwe. We gaan fotograferen midden op de veluwe op een privé terrein aan de rand van het bos in een landelijke omgeving vlakbij Het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Vogelhut en spectaculaire foto’s

De vogelhut is een nieuw concept in Lunteren. Er zijn natuurlijke objecten zoals boomstammen en stronken waar de vogels op landen en vanaf wegvliegen. De vogels worden in vrije vlucht gevlogen en zitten niet aan kettinkjes. Er zullen zelfs verschillende vogels zonder leertjes aan de poten vliegen. Tevens word er bij een aantal vogels een natuurlijke prooi aangeboden voor extra spectaculaire foto’s.

Wat ga je ontdekken?

vogelfotografie workshop

Tijdens deze workshop leer je je camera bedienen voor zowel portret als vliegbeelden. Met name het scherpstellen en timen van de vliegende vogels krijg de nodige aandacht.

Een prima manier om zowel kennis te maken met deze prachtige vogels alsmede voor het aanscherpen van je actie- en portretfotografie-skills.

Voor de vogelportretten wordt vooral gekeken naar de scherptediepte en de lichtval. Tegenlicht kan erg mooi zijn, zeker bij zonsondergang. Ook worden compositie-technieken natuurlijk meegenomen. Uiteindelijk zal iedereen met prachtige platen huiswaarts keren.

Je zult hier foto’s maken die je normaal gesproken (in het wild) niet zo gemakkelijk maakt. Veel vogelsoorten zijn zeldzaam, schuw, onvoorspelbaar en razendsnel. Valkeniers Gerard en Bettine zorgen voor meerdere ‘herkansingen’, waardoor je zowel leert over het gedrag van de vogels alsook over het fotografisch anticiperen hierop.

Voor vogelfotografen in wording (vogelfotografie is één van de uitdagendste genres binnen de fotografie) een geweldige leerschool! De workshop vindt plaats onder deskundige begeleiding van valkenier Gerard van den Brink en zijn vrouw Bettina, waarbij Marcel Wiegerinck en Michelle Peeters je de fotografische kneepjes zullen bijbrengen.

Wat heb je nodig?

  • Een instelbare spiegelreflex of systeemcamera;
  • Je hebt of huurt een telezoom lens. Minimaal een 70-200mm.
    Het liefst een 70-400 objectief of meer, maar een 400mm (liefst lichtgevoelig) objectief is wel erg handig om rond- of aanvliegende vogels al van grotere afstand te kunnen vastleggen;
  • Een macro-objectief van bijvoorbeeld 100mm is erg mooi voor portretten;
  • Er is ruimte voor een statief, maar meestal wordt er uit de hand gefotografeerd;
  • Zorg voor passende kleding en schoenen, rekening houdend met het weer en het feit dat je buiten in het veld bent.

Praktische informatie fotografie

Locatie De Valk Roofvogels Hammerdijk 2, 6741JK te Lunteren.

Inbegrepen Lesmateriaal, koffie en thee en een koek bij ontvangst.

Onderwerpen

1

Workskhop (Roof)vogelfotografie en Uilenfotografie

Tijdens deze workshop leer je je camera bedienen voor zowel portret als vliegbeelden. Een prima manier om zowel kennis te maken met deze prachtige vogels alsmede voor het aanscherpen van je actie- en portretfotografie-skills. Vooral de klapekster is door zijn geringe omvang en enorme snelheid een uitdaging om in de vlucht te fotograferen. Voor de vogelportretten wordt vooral gekeken naar de scherptediepte en de lichtval. Tegenlicht kan erg mooi zijn, zeker bij zonsondergang. Ook worden compositie-technieken natuurlijk meegenomen. Uiteindelijk zal iedereen met prachtige platen huiswaarts keren.Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1650 cursisten gingen je voor
Workshop Roofvogel- en Uilenfotografie 95,-

Kies een startdatum

Zaterdag Middag
Zaterdag 16 okt 2021
Vol
Les 1 16 okt 2021 13:00 - 16:00
Meer dan 1650 cursisten gingen je voor
Workshop Roofvogel- en Uilenfotografie 95,-Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1650 cursisten gingen je voor
Workshop Roofvogel- en Uilenfotografie 95,-

Fantastisch leuke ervaring. Fijne ongedwongen sfeer. Hulp bij de hand wanneer nodig.

Avatar
Joanne Vrijhof
Fotoclub lid

Zeer leuke workshop waarin Marcel en Michelle enthousiast tips geven. En natuurlijk niet de medewerkers van de roofvogelfarm niet vergeten die prima wisten hoe de vogels te laten poseren.

Avatar
Rob Van der Lee
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden