Fotografiecursus tilt-shift photography door Tony Vingerhoets

Tilt-shift lenzen hebben bijzondere instelmogelijkheden waarmee je naast correctie van perspectivische vertekening (convergerende verticalen) nog veel meer kunt. Want tilt-shift lenzen excelleren op diverse terreinen zoals architectuur-, interieur-, industriele-, panorama-, miniatuur-, food/cuisine-, landschap- en portretfotografie. Deze driedaagse Fotocursus bestaat uit theorie, een fotoshoot op locatie en als afsluiting een photo review waar Tony samen met de deelnemers hun fotografisch werk bespreekt.

masterclass
tilt-shift

Tony Vingerhoets is een professionele fotograaf die werkt met high-end camera’s en tilt-shift lenzen. Het afgelopen decennium was Tony gevestigd in Beijing, waar hij veel heeft gewerkt voor de Number One real estate developer SOHO China. Vanwege zijn ervaring met de bijzondere tilt-shift lenzen heeft hij voor Canon Benelux een Masterclass tilt-shift Photography ontwikkeld die succesvol is op events bij Canon Pro Dealers. Daarnaast fotografeert hij voor Shutterstock, Istock, Adobe, Dreamstime en Alamy en geeft ook Masterclasses Stock Photography. Zijn foto’s onderscheiden zich door sterke composities, kleur, contrast, helderheid en definitie.

portret-tony
fotos-met-tilt-shift

In deze unieke Fotocursus behandelt Tony het Scheimpflug-principe (waarop tilt-shift is gebaseerd) en belicht hij de vele creatieve mogelijkheden die deze superieure lenzen bieden. Ook demonstreert hij hoe je m.b.v. het tilt-mechanisme een enorme virtuele scherptediepte kunt creëren wat bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor productfotografie. Na de Masterclass volgt een instructieve fotoshoot op locatie en daarna een gezamenlijke photo review waar Tony met deelnemers hun fotografisch werk bespreekt en verbeterpunten aangeeft voor nog betere foto’s.

1.    Theorie:          3 uur theorie, locatie Fotoclub.nl Eindhoven
2.    Fotoshoot:      3 uur fotografie, locatie Eindhoven Fotoclub.nl Eindhoven
3.    Photo Review: 3 uur gezamenlijke fotobespreking deelnemers, locatie Fotoclub.nl Eindhoven

Na de theorie ontvang je een PDF handout met de complete behandelde theoretische content dat je thuis nog eens rustig kunt doorlezen

boot
tilt-shift-master-class

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

• Je begrijpt beter wat tilt-shift fotografie inhoudt.
  • Kenis van nieuwe lenzen.
  • Feedback op je werk.

Pracktische informatie Masterclass Tilt-Shift Fotografie:

Start Mastercourse: 14 november
Duur: 3 daagse cursus
Kosten: 299 euro
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aantal begleiders: 1

Onderwerpen

MC - tilt-shiftfotografie les 1

In deze unieke Master Course behandelt Tony het Scheimpflug principe (waarop tilt-shift is gebaseerd) en belicht hij de vele creatieve mogelijkheden die deze superieure lenzen bieden.

MC - tilt-shiftfotografie les 2

MC - tilt-shiftfotografie les 3

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Kies een startdatum

Donderdag Avond
Donderdag 14 nov 2019
Vol
Les 1 14 nov 2019 19:15 - 21:30
Les 2 17 nov 2019 19:00 - 21:30
Les 3 23 nov 2019 13:30 - 16:30
Fotografiecursus tilt-shift 299,-

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Fotografiecursus tilt-shift 299,-

Ik heb onlangs de cursus tilt-shift gevolgd. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Het werken en uitproberen met specifieke lenzen, tijdens de workshop. De hand-out was prima, maar er was te weinig praktijk ervaring tijdens de workshop!Ook het late tijdstip op de avond had ook overdag kunnen plaatsvinden, gezien je ook op je vrije zaterdag of zondag les wordt gegeven. Docent Tony is een enthousiaste fotograaf en maakt fraaie foto's, maar vergeet dat de cursisten op verschillend nivo instromen. Ikzelf had geen ervaring met tilt-shift lenzen. Mijn vraag is waarom zou je in les 2 je camera + lenzen + statief ,batterijen en comfortabele loopschoenen meenemen. Terwijl je slechts 20 minuten buiten bent om te gaan fotograferen. Een betere afstemming vooraf met docent Tony zou beter zijn. Ook zou ik de komende cursisten een korting geven van €60,00 voor het huren van een tilt-shift lens voor een weekeinde. De praktijk zal het uitwijzen of tilt-shift fotografie, jouw ding is.

Arthur van Ligten
Fotoclub lid

Ik vond het een leerzame cursus. Het heeft me in ieder geval meer duidelijkheid gegeven over hoe een tilt /shift lens te gebruiken. Ik heb zelf weinig tijd gehad om met een gehuurde lens opnames te maken. Maar het is een begin. Als ik op korte termijn een tilt / shift lens heb (wat ik ook heb besteld maar nog geen Canon!), dan ga ik verder aan de slag. En dan hoop ik aan een eventueel vervolg cursus te kunnen deelnemen. Maar in ieder geval bedankt voor de cursus. Een extra praktische workshop in het veld zou een goede aanvulling zijn.

Robert de Waal
Fotoclub lid