Aan de slag met Architectuurfotografie

Architectuurfotografie is een bijzondere tak van fotografie omdat je te maken krijgt met onderwerpen van buitengewone afmetingen, complicerende omgevingsfactoren en wisselende lichtomstandigheden. Deze driedaagse opleiding bestaat uit theorie, praktijk (fotoshoot op locatie) en als afsluiting een photo review waar Tony samen met de deelnemers hun fotografisch werk bespreekt.

workshop
gebouwen-fotograferen

Tony Vingerhoets is een professionele fotograaf die werkt met high-end camera’s en tilt-shift lenzen.Het afgelopen decennium was Tony gevestigd in Beijing, waar hij veel heeft gewerkt voor de NumberOne real estate developer SOHO China. Vanwege zijn ervaring met de bijzondere tilt-shift lenzen heeft hij voor Canon Benelux een Masterclass tilt-shift Photography ontwikkeld die succesvol is op events bij Canon Pro Dealers. Daarnaast fotografeert hij voor Shutterstock, Istock, Adobe, Dreamstime en Alamy en geeft ook Masterclasses Stock Photography. Zijn foto’s onderscheiden zich door sterke composities, kleur, contrast, helderheid en definitie. 

masterclass
gebouwen

In deze driedaagse Fotocursus Architectuur behandelt Tony alle ins en outs van architectuurfotografie zoals licht, observatie, compositie, framing, focus, exterieur, interieur, details, motion blur, twilight en night shoots, convergerende verticalen, perspectiefcorrectie, locatie scouting, gear, editing, copyricht  en vele andere aspecten. Na de theorie volgt een instructieve architectuur-fotoshoot op locatie en als afsluiting een gezamenlijke photo review waar Tony met de deelnemers hun fotografisch werk bespreekt en verbeterpunten aangeeft voor nog betere architectuurfoto’s. 

1.    Theorie:          2 ½ uur theorie, locatie Fotoclub.nl Eindhoven
2.    Fotoshoot:      3 uur fotografie toplocatie Eindhoven (eventueel Rotterdam of Antwerpen)
3.    Photo Review: 3 uur gezamenlijke fotobespreking deelnemers, locatie Fotoclub.nl Eindhoven

Na de theorie ontvang je een PDF handout met de complete behandelde theoretische content dat je thuis nog eens rustig kunt doorlezen.  

snelweg
night-shot

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

  • Je hebt geleerd rekening to houden met complexe omgevingsfactoren.
  • Je kunt beter onderwerpen met grote afmetingen fotograferen.
  • De skill om te werken met motion blur.

Praktische informatie Masterclass Architectuurfotografie:

Start Mastercourse: 19 september of 2 december
Duur: 3 Lesdagen
Kosten: 299 euro
Maximaal aantal deelnemers: 10
Aantal begleiders: 1

Onderwerpen

1

MC - Architectuur fotografie Les 1

In deze Master Course ga je aan de slag met Architectuur fotografie . Dit is een leuke uitdaging omdat je met onderwerpen van buitengewone afmetingen, complicerende omgevingsfactoren en wisselende lichtomstandigheden te maken krijgt.
2

MC - Architectuur fotografie Les 2

In deze Master Course ga je aan de slag met Architectuur fotografie . Dit is een leuke uitdaging omdat je met onderwerpen van buitengewone afmetingen, complicerende omgevingsfactoren en wisselende lichtomstandigheden te maken krijgt.
3

MC - Architectuur fotografie Les 3

In deze Master Course ga je aan de slag met Architectuur fotografie . Dit is een leuke uitdaging omdat je met onderwerpen van buitengewone afmetingen, complicerende omgevingsfactoren en wisselende lichtomstandigheden te maken krijgt.Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1300 cursisten gingen je voor
Fotografiecursus Architectuur 299,-

Kies een startdatum

Donderdag Avond
Donderdag 19 sep 2019
Vol
Les 1 19 sep 2019 19:30 - 22:00
Les 2 28 sep 2019 19:30 - 22:30
Les 3 05 okt 2019 13:30 - 16:30
Meer dan 1300 cursisten gingen je voor
Fotografiecursus Architectuur 299,-
Maandag Avond
Maandag 02 dec 2019
Vol
Les 1 02 dec 2019 19:15 - 21:30
Les 2 15 dec 2019 19:00 - 21:30
Les 3 21 dec 2019 13:30 - 16:30
Meer dan 1300 cursisten gingen je voor
Fotografiecursus Architectuur 299,-Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1300 cursisten gingen je voor
Fotografiecursus Architectuur 299,-
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden