Fotoclub Fotografiecommunity Vragen en Discussies Fotografie Vraagbaak Zoektocht naar de juiste pc / gamecomputer Antwoord op: Zoektocht naar de juiste pc / gamecomputer

 • Gerrit Janssen

  Lid
  08/10/2023 om 08:32 uur

  Ik stel mijn pc’s altijd zelf samen.

  Daarbij begin ik met het uitzoeken van de diverse onderdelen. Op de website van https://nl.hardware.info/ kan je adviezen vinden over verschillende pc samenstellingen. Hier: https://nl.hardware.info/pcadvies. Op de site vind je ook meer info over de diverse onderdelen en vergelijkingen. Ook op andere site kan je info vinden over de diverse onderdelen.

  Als ik daar de basis van de diverse onderdelen heb, ga ik naar de website van Alternate. Daar kan je een pc samenstellen in hun pc-builder. Hier https://www.alternate.nl/configurator.xhtml . Deze geeft weer als je onderdelen samenvoegt die niet goed samen werken. Telefonisch kan je ook nog advies krijgen. Zelf heb ik hier al een paar keer een pc samengesteld en advies gevraagd. Erg tevreden over.

  Bij het kopen van een pc ga ik altijd uit van meer kracht dan ik nu nodig heb. Als je dat niet doet moet je vaak na een jaar alweer geld uitgeven voor meer geheugen of processor kracht. Dit omdat de software bij elke upgrade meestal meer van je systeem vraagt.

  Mocht je een idee hebben wat je wilt kopen toets het dan hier nog eens. Binnen deze club zitten zeker mensen die je kunnen adviezen aan de hand van de specificaties. Een PM aan mij mag ook altijd, ik zit in de IT en heb wel enige kennis van de hardware.

  Succes Margo