Photoshop

LEVEL
Hella Martens
22 juni 2020

Heb je vragen na de live-stream? Stel ze hier!

Avatar maken in Photoshop

Reacties 8

Petra Rijnders
29 juni 2020 21:41

Nog niet gelukt om de Avatar te maken, zoals het er nu uitziet kan ik met mijn versie niet automatisch selecteren . Moet me verdiepen in zelf selecteren en aan de slag. Iemand tips? Ik heb versie PS2017

Gideon Vos
28 juni 2020 16:46

Hoi Hella,

Er leuk. Jammer dat met CS5 er een heleboel stappen niet gedaan kunnen worden (bijv. automatisch selecteren). Heb flink gestoeid, maar lukt niet erg. Zal eens kijken of ik een betere versie te pakken kan krijgen en alles opnieuw doorlopen.

25 juni 2020 20:02

Een ronde Avatar
Een vierkante Avatar, die je als profielfoto op Fotoclub.nl plaatst, wordt automatisch rond. Maar als je nu een ronde Avatar wil hebben voor bijvoorbeeld op je website of in een brochure, wat dan. Dat heb ik vandaag gedaan en heb alle stappen opgenomen in een korte video.
Alleen heb ik het over Avitar en dat moet uiteraard Avatar zijn.
De video staat op YouTube met de volgende link:

Tamara Stamoulis
24 juni 2020 17:37

Ik ben al een heel eind met het namaken van de avatar die Hella als voorbeeld laat zien in You Tube.
Probleem: ik ben bij de maan en die heb ik ook in penselen geïmporteerd maar als ik 'm in de foto wil zetten krijg ik geen witte maan maar een grijzige maan.
mijn kleurenblokje staat wel op wit en verder heb ik de dekking en stroom ook op 100 staan en zit ik in de laag onder het portret.
Hoe krijg ik een witte maan?

@Tamara Stamoulis 24 juni 2020 20:07

Tamara,
Als ik op een zwarte achtergrond een witte maan plaats, dan ziet hij eruit als bijgevoegd plaatje. Ook niet echt wit, maar dat komt volgens mij omdat de penseel uit grijswaarden bestaat.

Tamara Stamoulis
@Evert Bakker 25 juni 2020 16:18

Maar mijn achtergrond had geen zwarte achtergrond maar dezelfde kleur als bij Hella.

@Tamara Stamoulis 25 juni 2020 19:40

Hoi Tamara,
Ik denk, dat je penseelkleur niet goed staat.
Hier 4 manen wit, beige, zwart en rood

Hella Martens
@Evert Bakker 24 juni 2020 20:41

Dat klopt inderdaad

Over Ons

Photoshop gaat verder dan alleen een foto bewerken of retoucheren.

In deze club gaan we de grenzen opzoeken van waar fotografie eindigt en foto-art begint.

Doe mee en deel jouw ervaringen met Adobe PS!

102 leden
208 experience