Get The Picture Challenge juli 2020 | 1 juli t/m 28 juli

BEWEEG JE CAMERA of te wel Intentional Camera Movement ICM.

Wat is Intentional Camera Movement (ICM)? Intentional Camera Movement is het opzettelijk bewegen van de camera tijdens de belichting voor een creatief of artistiek effect. Je mag je camera bewegen zoals jij dat zelf wil. Je kan van links naar rechts bewegen of van voor naar achteren. Je kan ook aan zoom panning doen door je lens in en uit te zoomen tijdens het knippen van je foto. Het experiment en het durven doen is belangrijk bij deze foto-uitdaging. Ik zou zeggen ga de uitdaging aan en laat jouw gemaakte beweeg foto zien door deze te plaatsen in het Album van juli.

Begin juni had ik een oproep geplaatst om jouw ideeen voor de volgende Get The Picture Challenge te geven. Peter vd Hurk kwam met het idee van ICM waarop al meteen een aantal reacties kwamen. Zelf lijkt het mij ook interessant om hier samen met jullie mee te gaan experimenteren.

Heb je een vraag? Laat je horen in de Get The Picture club

Stuur je foto in het fotoalbum die bij deze challenge hoort. Als je niet weet hoe dit moet bekijk je eerst deze pagina

1. Word lid (GRATIS) van de Get The Picture club
  2. Klik op het album van de challenge van deze maand
  3. Klik linksonder op de blauwe knop foto's toevoegen (je moet hiervoor wel ingelogd zijn en gratis lid worden van de Get The Picture club)
Intentional Camera Movement ICM

Wat is Get The Picture Challenge?

Elke maand krijg je een nieuwe foto uitdaging om te gaan fotograferen. Je wordt geïnspireerd door onze Fotoclub Fotografie Community van bevriende fotografen die samen met jou aan deze uitdaging deelnemen.

In de Get The Picture club kan je naast je gemaakte foto’s insturen ook vragen stellen die je hebt bij het maken van je foto’s voor de Get The Picture Challenge.

Iedereen die meedoet wordt ook uitgedaagd om andere mensen vooruit te helpen door o.a. vragen te beantwoorden die bij de discussies worden gesteld. Ook het geven van feedback, tips en tricks zijn voor iedereen een waardevolle aanvulling.

Kortom de Get The Picture Challenge is een leuk manier om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen en om betere foto’s te maken je camera beter te beheersen. De Get The Picture Challenge is geen fotowedstrijd en iedereen kan meedoen op elk niveau. Het is jouw uitdaging.

Spelregels!

1. De foto’s moeten gemaakt zijn na de eerste van elke maand als de nieuwe Get The Picture Challenge live gaat. Foto’s mogen dus niet eerder gemaakt zijn en/of uit je archief komen.

Het is een Challenge en je wilt namelijk uitgedaagd worden om te gaan fotograferen en daarvan iets te leren. Dat doe je alleen door nieuwe foto’s te maken.

2. Je mag maximaal 2 foto’s toevoegen per Get The Picture Challenge.

3. Geen logo's, namen en teksten in de foto's in de vorm van een watermerk. Je mag wel logo's, namen en teksten fotograferen.

4. Geef een beschrijving hoe je de foto gemaakt eventueel met welke instellingen. Deze laatste is niet verplicht maar wel interessant voor kijkers en deelnemers.

5. Tot slot like en deel deze blog zodat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Ook deze is niet verplicht maar wel top als je dat doet.

Get The Picture Wall of Fame

Ik kies elke maand van de ingestuurde foto’s samen met een aantal andere mensen de beste en mooiste foto’s uit.

Dit zullen maximaal 15 foto’s zijn maar het kan er ook maar 1 zijn. Deze foto’s komen op de Wall of Fame terecht met je voor en achternaam en maken kans om geëxposeerd te worden op de Get The Picture Foto Expositie.

Aan het einde van elke maand laat ik de gekozen inzendingen zien via een blog (zoals deze).

Get The Picture Foto Expositie

Mijn wens is om de beste foto’s van elk jaar te exposeren in onze Get The Picture Foto Expositie.

De eerste editie zal afhankelijk van de mogelijkheden dit jaar voor het eerst gerealiseerd worden.

Het liefst zou ik hiervan een foto expositie maken die door het hele land te zien is. (Dus heb je ruimte om deze expositie bij jou in de buurt te tonen laat het ons weten) Tips, hulp en suggesties welkom.

De beste inzendingen van vorige maand | juni 2020 - DIERENRIJK

Met ruim 55 inzendingen was dit een goede challenge mede dankzij jullie. Des te meer inzendingen hoe moeilijker het wordt voor rmij om 15 foto's uit te kiezen. Ik heb echt prachtige beelden gezien en mooie inzendingen. Dit zijn de gekozen inzendingen van de maand Juni 2020. Bedankt voor het meedoen.

Wil van Mol
Jolanda Verhoeks
Fotografie: Jolanda Verhoeks

Gerrit Janssen 1 juli om 21:08

Potjandorie, weer een hele mooie verzameling geworden.

Marcel Wiegerinck 2 juli om 09:09

Vind ik ook Gerrit en ook steeds meer inzendingen. Yess.

Yvette Vreeker 2 juli om 07:13

Mooi zeg, al die foto's bij elkaar!!

Marcel Wiegerinck 2 juli om 09:10

Vind ik ook Yvette, ik dacht laat ik ze maar onder elkaar zetten is toch mooier als zo'n klein fotootje.

Jolanda Verhoeks 5 juli om 13:21

Jeej zit er bij haha (al zie ik wel iets wat ik nu anders zou doen)

Marcel Wiegerinck 6 juli om 10:03

Wat dan?