Bij BesteCanvas komen regelmatig leuke kortingsaanbiedingen voorbij. Heel interessant, zeker voor afdrukken op zeer groot formaat zoals 60 x 80 of 75 x 100 cm. Naast canvas drukken ze ook af op andere materialen zoals aluminium, acrylglas, hout, fotoplaat, acrylglas + aluminium, retro canvas en grote posters op premium fotopapier. Ik was erg benieuwd hoe de kwaliteit van een zeer grote afdruk (75 x100 cm) op acrylglas zou zijn en toevallig werd ik daarop net door ze benaderd voor het schrijven van een review. In dit artikel mijn ervaringen. 

Ik heb al vaker bestellingen gedaan bij BesteCanvas.nl en dat waren in het begin eigenlijk altijd canvas-afdrukken op vrij tot zeer groot formaat. Ze stunten regelmatig met prijzen. Bij iedere volgende bestelling krijg je ook standaard een nieuwe kortingscode aangeboden die je kunt activeren. Ik heb ook regelmatig prints op plexiglas bij ze besteld. En nu wilde ik een print op acrylglas op 75 x 100 cm (prijs is 87,90 euro).

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen plexiglas en acrylaat? Hierop kan ik een kort antwoord geven: dat is er niet. Acrylaat is namelijk de gangbare afkorting van polymethylmethacrylaat, en plexiglas was een van de vele merknamen van deze kunststof, maar in de loop der tijd is deze merknaam een soortnaam geworden.

Bij bestellingen boven de 49 euro betaal je geen verzendkosten. Binnen 24 uur is je bestelling al klaar voor verzending. De software werkt erg simpel, je hoeft niets te downloaden, alles werkt online. Nadat je de foto hebt ge-upload checkt de software automatisch de beeldresolutie (in dit geval 3378 × 4500 - ik moest op formaat 3:4 in plaats van 2:3 bijsnijden- Pixels) en meldt in een tabelletje eronder voor welke formaten deze geschikt is om te printen. Nadat je de foto hebt ge-upload checkt de software automatisch de beeldresolutie (bijvoorbeeld 2323 × 3593 Pixels) en meldt in een tabelletje eronder voor welke formaten deze geschikt is om te printen.

Je hebt verder geen mogelijkheden om voor een bepaalde dikte van het acryl- of plexiglas te kiezen, dat is standaard 4 mm. Dat is best dun! Zeker als je een groot formaat bestelt. Maar qua kleuren en scherpte valt er eigenlijk niets op aan te merken. Vroeger (een jaar of 4 geleden) viel me wel op dat afbeeldingen (die toch al vrij licht waren door inflitsen, nóg lichter leken te worden afgedrukt. Nog nét geen overbelichting, maar het is was wel frappant, de meeste afdrukken vielen donkerder uit dan de weergave op mijn beeldscherm.

Dit probleem is nu totaal opgelost, ik was verbaasd over de kwaliteit van de print. Je kunt wel voor een zwart-wit beeldeffect kiezen, maar ik doe de omzetting meestal zelf in de nabewerking. In de afbeelding kun je zien of je beeldverhouding klopt met wat je hebt aangevinkt om te bestellen en wat er eventueel afgesneden wordt. 

Milieuvriendelijke productie

BesteCanvas.nl claimt de electriciteit van hun fabriek uit hernieuwbare energiebronnen te halen. Hun machines draaien op deze groene energie van wind, water en zon en ze nemen deel aan herbebossingsprojecten door elk jaar 1.000 bomen te planten. Iets wat mij zeer aanspreekt! Ook produceren ze hun fotoproducten met de hand (soms met moderne machines) rechtstreeks in eigen fabriek waarbij ze strikte kwaliteitscontroles hanteren. De speciale oplossingsvrije en geurloze latexinkt van HP zorgt ervoor dat de prints onschadelijk zijn voor mensen en dieren (met allergieën). Verder gebruiken ze gerecyclede plastics en duurzaam hout.

Bestandseisen

BesteCanvas.nl raadt een camera-resolutie aan van niet minder dan vier megapixels. De foto moet een minimale resolutie te hebben van 75 DPI. De bestandsformaten .JPG, .JPEG, .PNG tot 60 MB worden geaccepteerd. Als je afbeelding onscherp of wazig is, kan dat liggen aan een te lage resolutie van de geuploade foto. Tijdens het bewerkings- en bestelproces wordt in dat geval een uitroepteken getoond. Dit uitroepteken waarschuwt je voor een foto van middelmatige of onvoldoende kwaliteit. Klachten als gevolg van een lage resolutie worden dan ook niet geaccepteerd. Controleer daarom zelf of de resolutie van je foto voor het gewenste formaat toereikend is.

Als je product kleurafwijkingen vertoont, is dit meestal te wijten aan de instellingen van je monitor. Zorg voor een goed gekalibreerde monitor en zet hem op halve helderheid. Afdrukken worden bij BesteCanvas.nl gemaakt op basis van je inzending. Vertoont je product extra kleurafwijkingen, dan kun je contact opnemen met de klantenservice waarbij je een foto meestuurt van het product.

Ze bieden de meest gebruikelijke beeldverhoudingen aan: 3:2 en 4:3. Maar daarnaast ook Panoramische, Vierkante en Landschapformaten. Je gewenste afdruk wordt niet geaccepteerd als de beeldverhouding teveel afwijkt. Dit omdat de afbeelding anders teveel bijgesneden moet worden om het gewenste formaat te krijgen. Er wordt dan aangeraden het formaat van je foto te wijzigen alvorens te bestellen.

Het materiaal is vrij dun en als je het niet tegen een muur hangt kun je het op de achterzijde gemonteerde frame zien zitten
Het materiaal is vrij dun en als je het niet tegen een muur hangt kun je het op de achterzijde gemonteerde frame zien zitten

Bestellen

De bestelprocedure is vrij eenvoudig. Allereerst selecteer je de te uploaden foto. Kies daarna het gewenste product, het formaat, de dikte van het spanraam, de stijl, de rand, et cetera. Als effect kun je zwart-wit kiezen. Zet je product in het winkelmandje, controleer je artikel en vul hier eventueel een vouchercode in. Je kunt nu meerdere afbeeldingen uploaden of bijbehorende producten zoals ophangsetjes bestellen.

Voer bij contactinformatie je gegevens en je leveringsadres in en kies de gewenste betalingsmethode. Controleer je bestelling en bevestig je bestelling. Nadat je de Algemene Voorwaarden hebt geaccepteerd klik je op 'Nu Kopen'. Na de betaling ontvang je een e-mailbevestiging voor je bestelling en wordt deze geplaatst. Als betalingsmethoden hanteren ze: PayPal, IDeal, Klarna, en CreditCard (ze accepteren VISA, Mastercard en American Express). Als je via Klarna bestelt, heb je 14 dagen de tijd om te betalen. 

Levering

Er worden stevige en kwalitatieve verpakkingen gebruikt om te garanderen dat de producten onbeschadigd aankomen. De acrylglas afdruk werd voorzien van extra bescherming voor de randen om schade aan de hoeken te vermijden tijdens het transport. Over de acrylglas print zat ook nog beschermfolie. Daarnaast worden de producten in bubbelfolie gewikkeld. Mocht je product toch beschadigd zijn tijdens het transport, dan kun je dit reclameren.

De producten van BesteCanvas.nl worden geleverd door GLS. Extra grote formaten, zoals bijvoorbeeld 120x90 cm, worden geleverd door GEL-Express Logistics. Zodra je pakket klaar is voor verzending, ontvang je een e-mail van shipping@unitedartsgmbh.de en kun je je bestelling volgen via GLS FlexDeliveryService.

De levertijden zijn voor Canvas: 3-5 werkdagen en voor Alu / Acryl Fine Art: 7-9 werkdagen. De levertijd bestaat uit productietijd en verzendtijd. De verzending van Duitsland naar Nederland duurt over het algemeen tussen de twee en vier werkdagen.

De verzendkosten zijn gratis bij een bestelling vanaf 49 euro in Nederland. Onder de 49 euro zijn de verzendkosten inclusief verpakking: 5,90 euro. Eilandentoeslag is 19,90 euro. Voor bestellingen in België zijn de kosten voor het eerste product 9,90 euro. Voor ieder overig product worden dan geen verzendkosten berekend. 

Conclusie

BesteCanvas is een aanrader voor mensen die voor zeer weinig geld een ruimschoots voldoende kwalitatief product willen bestellen. Ze hebben eigenlijk voortdurend aanbiedingen en als je je abonneert op de nieuwsbrief krijg je de spectaculaire aanbiedingen van dat moment automatisch in je mailbox.

De software is zeer eenvoudig en intuïtief, vanaf de homepage is eigenlijk al in één oogopslag te zien hoe en wat je kan bestellen en waar de aanbiedingen van dat moment te vinden zijn. Het aantal beeldeffecten dat je kunt toepassen is beperkt tot het omzetten naar zwart-wit (iets dat ik eerder zelf zou doen in de nabewerking) en er wordt geen beeldoptimalisatie toegepast.

Er wordt een onzichtbaar ophangsysteem bijgeleverd dat aan de achterkant gemonteerd zit. Je afbeelding blijft hierdoor op enige afstand van de muur en zweeft als het ware. Het ziet eruit als een galerij. Door de dunheid van het materiaal zie je dit ophangframe wel door de afbeelding heen schijnen. Maar hang je het eenmaal aan de muur, dan is het volledig onzichtbaar. 

Het materiaal is vrij dun (zowel canvas als plexiglas) maar als het eenmaal hangt is dat totaal niet zichtbaar of storend. De kleuren op plexiglas waren ooit wat minder sprankelend dan die van andere leveranciers, dit is inmiddels volledig bijgesteld. En je betaalt er ook nog eens een stuk minder voor in vergelijking met de concurentie. Prima prijs-kwaliteitverhouding!

Reacties (2)

Your Avatar
Ellen Denkers 4 november om 17:25

Bedankt voor je revieuw, nog nooit bij hen besteld maar houd het in gedachten.

Reageer hier op
Your Avatar
Michelle Peeters 5 november om 10:31

Leuk om te horen Ellen, ik vind het een aanrader, vooral vanwege de geweldige aanbiedingen die ze regelmatig hebben!

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden