• Marcel Wiegerinck

    Community Host
    23/10/2025 om 11:45 uur

    In Lightroom bewerk je het originele RAW-bestand niet rechtstreeks, dus dat blijft altijd ongewijzigd. Als je zowel de startfoto als de bewerkte foto wilt delen, doe je het volgende.

    Maak eerst je bewerking af en exporteer de foto als JPEG, dat wordt je bewerkte versie. (dit is uitgelegd in de video’s) Vervolgens selecteer je dezelfde foto in Lightroom en druk je op Reset of terugzetten, zodat alle bewerkingen worden verwijderd en de foto weer in de originele RAW-weergave staat. Exporteer die ook als JPEG, dat is je startfoto.

    Daarna kun je met Ctrl+Z de bewerking weer terugzetten zodat alles weer is zoals het was. Zo heb je beide versies netjes als JPEG-bestand om te delen.

Log in to reply.