Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
okt 6

Lezing: Wat kunnen fotografen leren van schilders en tekenaars?

6 oktober 2023 @ 19:30 - 21:30

€10

Waar men eeuwenlang via ‘Ut Pictura Poesis’ (poëzie is net als schilderkunst) de schilderkunst vergeleek met de literatuur, of via de ‘Paragone’ (competitie) de schilderkunst in confrontatie bracht met de beeldhouwkunst, kwam er in de 19e eeuw een heel nieuw medium bij: de fotografie.

Vanaf vrijwel de eerste stappen werden er bij dit medium nog hechtere linken gevonden dan in de genoemde vergelijkingen. In de lezing zullen die vroege linken getoond en besproken worden binnen hun context, maar er wordt ook gewandeld naar de hedendaagse tijd. Al bijna tweehonderd jaar zijn de schilderkunst en de fotografie als broer en zus met elkaar verbonden. Keer op keer weten ze elkaar te vinden ter troost, steun en inspiratie en helpen ze elkaar vooruit om verder te groeien in steeds weer nieuwe tijden met nieuwe uitdagingen.

Van schilderachtige foto’s tot fotografische schilderijen en vele andere werken belooft het een energieke rondedans te worden, een ware ‘pas de deux’, compleet met Engelse Foxtrot en Weense wals tot en met een passievolle tango.

Aldwin Kroeze is docent kunstgeschiedenis bij o.a. de Vrije Academie, HKU en Codarts. Hij studeerde algemene cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam nadat hij aan de ArtEZ de opleiding Illustratie en de opleiding eerstegraads docent kunstgeschiedenis en tekenen had gevolgd.

De lezing is georganiseerd door Fotoclub Ericamera in het kader van het 50-jarig jubileum. De lezing is voor iedereen toegankelijk.

Let op: aanvang 19.30 uur ! Aanvang 19.30 uur Inloop vanaf 19.00 uur met koffie/thee Verwachte eindtijd 21.30 uur.

Datum en tijd:
06 okt 19:30 – 21:30

Locatie:
Pennings Foundation, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven, Nederland

 

info@penningsfoundation.com

Tel: +

Gegevens

Datum:
6 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.penningsfoundation.com/events/fotografie-en-schilderkunst-lezing-door-aldwin-kroeze

Locatie

Pennings Foundation
Geldropseweg 63
Eindhoven, Brabant 5611 SE Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)40 30 80 609
Bekijk de site van Locatie