Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
apr 22

Astrid Verhoef | Human//Nature – 5 april – 11 mei 2024

22 april @ 12:00 - 5 mei @ 18:00

Gratis
Astrid Verhoef - Human Nature

Koster Fine Art Gallery presenteert in samenwerking met Atelier K84 van 5 april tot en met 11 mei 2024 een solo-expositie van kunstfotograaf Astrid Verhoef. Als primeur toont de galerie een groot overzicht van haar bekroonde serie ‘Human//Nature’ met serene, surrealistische zwart-wit foto’s op locaties in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten. De expositie vindt plaats in Atelier K84, een inspirerende kunstruimte aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Als echte stedeling onderzoekt Astrid Verhoef met fotografie haar persoonlijke verbinding met de natuurlijke wereld. De gecompliceerde relatie tussen mens en natuur loopt als een rode draad door haar werk. Zodra zij zichzelf in desolate landschappen plaatst, ontstaat er een anoniem personage dat connectie en innerlijke rust in de natuur vindt, terwijl de wortels in het moderne leven vaak voelbaar zijn in de vorm van een kunstmatig element. De beelden zijn emotionele vertalingen waarbij het verlangen naar synergie wordt uitgedaagd door een behoefte aan controle.

Het langlopende project ‘Human//Nature’ is een logisch vervolg op de bekende ‘Inscapes’ serie van de fotograaf. Met een toenemende minimalistische beeldtaal en een geometrische benadering van compositie benadrukt Verhoef het contrast tussen de menselijke aanwezigheid en het natuurlijke. Tegelijkertijd wil ze momenten of scènes creëren die alleen kunnen bestaan door de combinatie van die twee aspecten. Haar theatrale fotografie is tevens een ode aan de verbeelding.

This image is part of the "Human // Nature" series by Dutch fine art photographer Astrid Verhoef.
Astrid Verhoef is a fine art photographer based in Amsterdam. She stages scenes that verge on the surreal, placing individuals and objects where they don’t seem to belong. Her work explores the complicated relationship between human and nature.

Nog niet eerder is de recente ‘Human//Nature’ serie zo volledig tentoongesteld. Tijdens de expositie in Atelier K84 staan ook events met een interdisciplinair karakter op het programma. Naast een poëzie voordracht door dichter Bernard Wesseling, met cellomuziek van Noam Staal, wordt op een ‘Art in Silence’ middag lichte yoga en meditatie gecombineerd met de thematiek en beleving van de fotowerken.

Astrid Verhoef (Amsterdam, 1973) volgde een opleiding fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is al ruim 25 jaar actief als beeldend kunstenaar en curator. Haar autonome werk is opgenomen in de collectie van de Société Nationale des Beaux Arts in Parijs en is te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Milaan, New York, Parijs, Rotterdam, Sydney en Tokyo. Het werk van de award winning fotograaf is door Koster Fine Art Gallery gepresenteerd op het toonaangevende FotoFestival Naarden en kunstbeurzen als de KunstRAI en PAN Amsterdam.

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12.00 – 18.00 uur en op afspraak.

Atelier K84
Keizersgracht 84h in Amsterdam
www.atelierk84.com

Astrid Verhoef - Human Nature #18
Astrid Verhoef – Human Nature #18

Gegevens

Begin:
22 april @ 12:00
Einde:
5 mei @ 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://atelierk84.com/expositie/human-nature-astrid-verhoef/

Locatie

Atelier K84
Keizersgracht 84h
Amsterdam, Noord-Holland 1015 CT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Atelier K84
E-mail
info@atelierk84.com
Bekijk de site van Organisator