Is deze lensdop iets voor jou?

Laatst kwam ik op het internet een van de vreemdste lensdoppen tegen die ik ooit gezien heb. Het Japanse bedrijf voor camera-accessoires UN heeft namelijk een speciale lensdop gemaakt met een ingebouwde temperatuur- en vochtigheidsmeter om je te helpen perfect voor je objectieven te zorgen.

De lensdop wordt UNX-8595 genoemd weegt 34,5 gram. Hij is ontworpen voor Micro Four Thirds-lenzen en beschikt over een thermo-hygrometer waarvoor geen batterij nodig is. Hoewel compact, is het ongeveer twee keer de dikte van een standaard M4 / 3-achterkap.

UNX-8595
Foto: http://43rumors.com

Door je objectieven in een warme en vochtige omgeving te bewaren, kan schimmel op de glazen elementen groeien en uw apparatuur beschadigen. Als je er zeker van wilt zijn dat je lenzen constant droog zijn, dan is deze lensdop een optie voor je.

Het ziet er prachtig uit maar ik vind het een beetje overkill. Mijns inzien kun je net zo goed een zakje met silicagel korrels in de lensdop of je cameratas leggen. Ik doe dit al jaren en heb nog nooit ook maar één enkele schimmel op mijn glaswerk gehad.

Of misschien nog beter, leg naast het silicagel, één hygrometer in je cameratas of camerakoffer 😉

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *