Zoeken en filteren
Tags

Wat anderen zeggen

Lid's avatar
8 september 2021
Ik heb vaker gehoord dat mensen het gebruiken. Het doet me vermoeden dat het vooral een fijne feature is voor wat oudere camera's met minder scherpstelpunten en bijvoorbeeld zonder eye AF.
Lid's avatar
7 september 2021
Ik gebruik het al jaren, wil niks anders meer...
Lid's avatar
6 september 2021
Zekers te weten!
Lid's avatar
28 augustus 2021
Mooi Nederlands water: Riviertje Niers bij Gennep in Noord Brabant
Lid's avatar
26 augustus 2021
Leuk artikel. Ik gebruik ondertussen drie verschillende tassen. - Meestal de kleiners schoudertas Vangaurd 2GO22. Er gaat mijn body met een 28-200 lens en nog een extra lens. Ook de extra accu's en geheugenkaarten gaan daarin mee. Een raincover voor de camera met lens en lensdoekje past er ook nog bij. De tas is voorzien van een regenhoes die je snel over de tas kan doen bij regn. - Als tweede gebruik ik een rugzak van Jack Wolfskin de ACS fototas. Zie foto. Deze draagt heel prettig. Je kan de hoogte waarop hij op je rug kant varieren. Het gewicht kan je daardoor goed verdelen. Rond je heup zit ook een riem. Er is gezogt dat de tas niet direct tegen je rug hangt zodat het goed vetileert en je niet zweet. Deze gaat eigenlijk altijd op vakantie mee. Er gaat veel in. Bij mij meestal drie lenzen de body en reportage flitser met afstandbediening. Tevens nog wat losse zaken. Ook een 11 inch tablet op pc kan erin. Een licht statief (macrostatief) kan je tegen de achterzijde vastzetten met 2 banden. Er tevreden over. - Als derde heb ik een messengerbag (schoudertas) de Vanguard Ata Rise 33. Deze hangt aan een schouder. De tas is groot en er kan zelfs een laptop in. Door een rits kan deze tas zes cm breder gemaakt worden. Als je ene schouder teveel belast wordt kan je de riem langer maken en deze over je ander schouder hangen. Het bezwaar wat je weergeeft bij de schoudertassen, dat ze naar voren schuiven, maak ik vaak mee. Ik denk dat ik voor het dagelijkse gebruik nog wel eens een ander tas ga kopen. Een belangrijk ding vindt ik wel dat je makelijk die andere lens moet kunnen pakken als je hem nodig hebt dus een sling lijkt me wel wat.
Lid's avatar
26 augustus 2021
Inderdaad leuk artikel. Ik gebruik zelf meerdere tassen afhankelijk van wat ik ga doen die dag. Ik gebruik de lowepro protactic 450awII om al mijn spullen veilig op te bergen en mee te nemen. Hierin past alles wat ik heb, dwz spiegelreflex met lens, grote 100-400 lens, fliter, filters etc. Voordeel van deze tas is dat deze opend aan de rugzijde. Dat is veilig en handig, want als je de tas opend blijft het rugpaneel schoon. Tevens kan je deze tas aan de zijkanten openen om je camera evt snel te kunnen pakken. Maar als ik een kleinere wandeling ga maken gebruik ik een slingshot tas. Meestal heb je dan niet alles nodig en hangt de camera om mijn nek. Daarom ben ik van mening dat je eigenlijk niet met 1 tas uit kan.
Lid's avatar
18 augustus 2021
Must have voor de creative natuurfotograaf...
Lid's avatar
12 augustus 2021
Bedankt, erg verhelderend verhaal. Ik ga het zeker uitproberen.
Lid's avatar
11 augustus 2021
Wat belangrijk is om te vermelden: De beschrijving in dit artikel is alleen van toepassing op spiegelreflex-toestellen bij scherpstellen door de zoeker, niet op systeem-camera's en meetzoekers. Daarnaast zijn er nog wat andere oorzaken voor onscherpte (die bij alle types camera kunnen optreden!) vanwege eigenschappen van bepaalde lenzen, zoals krom scherpstelvlak, focus-shift, ... Om dit vast te stellen is dit tooltje ook erg handig. Wat betreft de prijs van het calibratie-hulpmiddel: JJC heeft ook zoiets, en je kan het uiteraard ook zelf maken.
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden