Zoeken en filteren
Tags

Wat anderen zeggen

Lid's avatar
9 juli 2021
Leuke foto's, goed voor de inspiratie! En prima artikel ook!
Lid's avatar
7 juli 2021
Dankjewel Gerrit! En inderdaad, ik vind het ook altijd het leukst om zelf wat te improviseren en voor heel weinig geld iets heel bruikbaars te verzinnen!
Lid's avatar
6 juli 2021
Hoi Marcel, leuke foto's! Klein detail: De lichtcirkels zijn een vorm van bokeh, maar alle onscherpe delen van een foto vallen onder bokeh, ook als er geen cirkels zijn. De vorm van de cirkels wordt sterk bepaald door het ontwerp van de lens. Zo zal een lens die wat vignettering heeft bij vol diafragma langs de rand van het beeld de zgn. "cats eyes" hebben ipv perfecte cirkels, lenzen met asferische elementen hebben vaker "uienringen" in de bokeh-cirkels, en bepaalde lenzen (vak oude lenzen met maar 3 elementen, zoals de bekende Trioplan) zullen zelfs "zeepbellen" tonen (zoals de voorlaatste foto) Ook het aantal diafragma-lamellen (en de vorm ervan) maakt een groot verschil als je de lens iets dicht draait. Bv. een Jupiter-9, met 15 diafragma-lamellen, heeft bij ieder diafragma (vrijwel) ronde bokeh-bellen, evenals bv. een Tair-11 met 21 lamellen. De Industar 61 L/Z en de Volna-9 geven de kenmerkende 8-puntige sterren tussen f/4 en f/8, enz. Kan je uren mee experimenteren!
Lid's avatar
6 juli 2021
Wie werkt er eventueel met diffusiefilters zoals Black Mist, Dream FX, Cinebloom? Wat is je mening over het resultaat?
Lid's avatar
5 juli 2021
Mooi stuk Michelle. Van de week was ik bij de lokake fotograaf voor een rijstzak. Die had hij niet en kon hem niet snel regelen. Hij adviseerde me naar de nieuwe Turkse winkel te gaan en daar een rijstzak te kopen. Om te proberen een mooie zak die bijna niks kost. Voor een aantal simpele zaken heb ik bij een chinese webwinkel gekeken. Dat scheelt ook veel. En als het bevalt in Nederland de kwalitatieve betere versie kopen.
Lid's avatar
2 juli 2021
Wel mooi om te zien hoe het meer kanten p ging. Het begon met macrofotografie welke laater weer terugkwam en echte plaatjes vanuit de tuin. Leuk hoe ieder zijn eigen interpretatie heeft bij zo'n opdracht. ook iets waarvan je kan leren om anders naar vragen/opdrachten te kijken! Ook weer vele mooie inzendingen buiten de hier getoonde foto's.
Lid's avatar
30 juni 2021
Ik heb deze flitser ook echter bij de Sony A77ii camera. Ik ben er zeer tevreden over. De accu kan tot meer dan 500keer met volledige capaciteit 1/1 flitsen. Bij gebruik op 'normale' capaciteit merk je bijna / geen recycle tijd.
Lid's avatar
20 juni 2021
Erg handige tips (hoe vaak kan men denken ‘ja, dat is ook zo’?) en praktische opdrachten. Bedankt!
Lid's avatar
4 juni 2021
Mooi stuk Marcel. Veel herkenbare fouten. Een aantal punten gaat goed maar sommige blijven. En zoals Gerry zegt fijn om een herhaling van deze belangrijke items te hebben. Een van de belangrijkste dingen die ik merk zijn kijken kijken en de tijd nemen. Een van mijn belangrijkste valkuilen is hierbij vergeten te kijken naar het resultaat en de getalletjes op de camera. Dus het had vaak toch net beter gekund.
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden