Zomercarnaval in Rotterdam

Deelnemers
Maximaal 25
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
Prijs per persoon

Fotograferen tijdens Zomercarnaval

Zomercarnaval in Rotterdam

Het evenement voor straatfotografie bij uitstek. Ruim 2.500 dansers en danseressen, 30 carnavalsgroepen, 30 muziekgroepen en Dj’s en 20 praalwagens zetten de 5 km lange route in binnenstad van Rotterdam op z’n kop. Door deze geweldige straatparade wordt het een swingende party voor iedereen.

Door de prachtige kostuums, geweldige praalwagens en overweldigende muziek zie je de voetjes van de vloer gaan. Uitbundige mensen, mooi gekleed en ze willen niet liever dan bij jou op de foto gaan. Een feest voor de fotograaf die spontane momenten met mensen wil vastleggen. En toestemming vragen hoef je echt niet te doen.

Wat gaan we doen? We verzamelen op tijd in Rotterdam voor een instructie over de juiste instellingen van je camera en je positiekeuzes om goed te fotograferen. Vervolgens helpen we jou om op de goede locaties te gaan staan en dan kun je helemaal losgaan. Ook bij wat minder goed weer prima te doen en nog steeds feestelijke foto’s.

zomercarnaval

Op een vaste en makkelijk te vinden plek langs de route staat tijdens deze middag jullie begeleider voor vragen, hulp en feedback op je foto’s. Met zijn allen bij elkaar blijven is onmogelijk en ook niet handig. Daarom kent deze workshop ook een wat aangepaste prijs.

Zo rond 16 uur verzamelen we als groep weer op de startplek om met elkaar terug te kijken naar de middag en vooral de gemaakte foto’s. Mocht je daarna nog zelf op pad willen, dan is daar nog steeds ruim de tijd voor. De optocht gaat echt nog wel langer door.

Wat heb je nodig?

• Camera met genoeg batterijen en geheugen.
  • Geschikte objectieven: primelens 35 tot 105 mm, telelens zoals 70-200 mm en als je dat leuk vindt een groothoeklens.
  • Flesje water.
rotterdam

Meedoen met de fotografie workshop Zomercarnaval? Je hebt slechts twee dingen nodig:

1. Een digitale camera. Het hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn, als er maar een A, een S of M stand op zit. (Mocht je toch twijfelen, overleg dan even vooraf).
  2. Een middag beschikbaarheid.
cursus

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

• Tips voor straatfotografie.
  • Veel spontane momenten om mensen te fotograferen.
  • Ontzettend kleurrijke foto’s.
  • Veel plezier omdat er van alles om je heen gebeurt.
  • Mogelijkheid om tijdens het evenement begeleiding te krijgen.
  • Feedback op je gemaakte foto’s.

Praktische informatie fotografie workshop Zomercarnaval

Datum: zaterdag 27 juli 2019
Waar: Uitgang metrostation Beurs Rotterdam, bij C&A.
Tijd: 12.30 verzamelen, 16.30 uur einde workshop.
Maximum aantal deelnemers: 25
Aantal begeleiders: 1
Kosten: 29 euro
Praktische informatie: uiterlijk een week voor de workshop ontvang je een routebeschrijving en het verzamelpunt.

Onderwerpen

Fotograferen tijdens het Zomercarnaval

In deze workshop gaan we fotograferen tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam. We helpen met de juiste instellingen van de camera en daarna kun je helemaal los gaan. Het is een feest voor de fotograaf en de mensen dij jij fotografeert.

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Kies een startdatum

Zaterdag Middag
Zaterdag 27 jul 2019
Vol
Les 1 27 jul 2019 12:30 - 16:30
Zomercarnaval in Rotterdam 29,-

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!