Portretfotografie Cursus Fotografie in 1 dag

Portret Fotografie hoe doe je dat

Tijdens de workshop Portretfotografie met Impact ga je ontdekken hoe je techniek, creativiteit en de manier hoe wij met elkaar communiceren, kunt gebruiken om portretfoto's te maken met impact.

Je gaat zowel werken met studiolampen als met daglicht wat via de ramen naar binnen komt. Je gaat ervaren hoe je een portretshoot het beste kunt opbouwen.

Hoe kan je een model makkelijker laten poseren? Hoe kan je helder communiceren en hoe kan je naast de techniek op een creatieve manier van je portretfoto een top foto maken?

Onze docent Bram van Dal gaat je zijn ervaring en kennis op geheel eigenwijze met jou delen.

Wat je in ieder geval kunt verwachten:

• Technische kennis zowel camerainstellingen als werken met,
  • Studiolampen en de mogelijkheden daar in.
  • Zien en ervaren van het werken met modellen,
  • Werken met daglicht en studiolampen,
  • Lichaamstaal om het beeld te versterken.
Workshop Portret Fotografie in Eindhoven

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Cursus Fotografie Portret

Wat neem je mee naar huis?

• Kennis en aanpak over je camerainstellingen bij portretten
  • Een andere manier van kijken en zien van nieuwe mogelijkheden
  • Veel portretfoto's van verschillende modellen
  • Nieuwe contacten om je hobby mee te delen
  • Toegang tot de digitale omgeving van fotoclub

Praktische informatie Portretfotografie met Impact

Tijden: Deze workshop portretfotografie wordt gemiddeld 2x per jaar gegeven en betreft 1dag. Kijk op het rooster rechts in beeld welke datum jou het beste past. Als je op de datum klikt, worden de tijden zichtbaar.

Locatie: Onze cursuslocatie in Eindhoven bevindt zich op Strijp-S, en is met openbaar vervoer goed te bereiken (treinstation Strijp-S). Inbegrepen: Lunch, Lesmateriaal, koffie, thee en water. Niet inbegrepen zijn reis en parkeerkosten.

Onderwerpen

Portretfotografie met Impact

Portretfotografie met Impact de sheets

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Kies een startdatum

Ochtend
08 sep 2019
Vol
Les 1 08 sep 2019 10:00 - 15:45
Workshop Portretfotografie met Impact 95,-

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

prima

C.A. van Rijn
Fotoclub gebruiker

Deze workshop van afgelopen zondag de 17e februari heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd. Bram van Dal gaf een duidelijke en efficiënte presentatie. Het boeide mij van begin tot het eind. Zijn foto's hebben de impact die ik nastreef. De opzet van de workshop is prima. Dat er twee totaal verschillende (leeftijd, man/vrouw) modellen aanwezig waren was erg leuk. Bram gaf iedereen aandacht tijdens het fotograferen bij bestaand licht. Hij stimuleerde je zelf na te denken over hoe de foto technisch te verbeteren, hoe het beeld meer impact te geven. Het fotograferen met de studiolampen verliep wat minder. Met tien cursisten is het handig om dit wat te structuren, zodat iedereen even lang aan de gang kan gaan. Aan het eind hadden we nog best wat tijd over. Wellicht is het een idee om die tijd te besteden aan het bespreken een paar relevante foto's van de deelnemers? De boodschappen voor de lunch waren niet helemaal gelukt. Daar houd ik dan de volgende keer rekening mee. Bram, bedankt voor je inzet!

Marcella Bomas
Fotoclub gebruiker

Hallo, bij deze mijn feedback: 1. mijn doelstelling is bereikt om meer te weten te komen hoe licht werkt en hoe je dat kan zien. Bram vertelde het met passie en enthousiasme. 2. Op het moment dat de modellen gefotografeerd worden, wil iedereen tegelijk foto's maken. Dit proces kan beter gestructureerd worden zodat iedereen dezelfde gelegenheid krijgt om de modellen te fotograferen. Zeker in de studio waar 1 model gefotografeerd wordt, wil iedereen dit tegelijk doen. 3. Mensen die werken met een flitstrigger, mogen ook strakker gemanaged worden zodat iedereen dezelfde oefeningen en dezelfde tijd krijgt om hiermee te oefenen. 4. Misschien een idee om na een fotosessie, 1 of 2 foto's te analyseren. Wat is goed, wat had beter gekund etc. We hadden nog 3 kwartier over dus dat had makkelijk na iedere sessie gedaan kunnen worden. Gewoon kort een klassikale evaluatie van een paar foto's. Denk dat iedereen daarvan leert aangaande techniek. 5. Meer broodjes bij de lunch. Een detail maar toch Gr, René Salm

Rene Salm