Workshop Portretfotografie met Impact

Lifetime Lid
Fotografie Community
Locatie: Eindhoven
Torenallee 30, 5617 BD
Deelnemers
Maximaal 10
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
€95
Prijs per persoon
€75
Prijs voor Fotoclub Fans

Portretfotografie Cursus Fotografie in 1 dag

Portret Fotografie hoe doe je dat

Tijdens de workshop Portretfotografie met Impact ga je ontdekken hoe je techniek, creativiteit en de manier hoe wij met elkaar communiceren, kunt gebruiken om portretfoto's te maken met impact.

Je gaat zowel werken met studiolampen als met daglicht wat via de ramen naar binnen komt. Je gaat ervaren hoe je een portretshoot het beste kunt opbouwen.

Hoe kan je een model makkelijker laten poseren? Hoe kan je helder communiceren en hoe kan je naast de techniek op een creatieve manier van je portretfoto een top foto maken?

Onze docent Bram van Dal gaat je zijn ervaring en kennis op geheel eigenwijze met jou delen.

Wat je in ieder geval kunt verwachten:

  • Technische kennis zowel camerainstellingen als werken met,
  • Studiolampen en de mogelijkheden daar in.
  • Zien en ervaren van het werken met modellen,
  • Werken met daglicht en studiolampen,
  • Lichaamstaal om het beeld te versterken.
Workshop Portret Fotografie in Eindhoven

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Cursus Fotografie Portret

Wat neem je mee naar huis?

  • Kennis en aanpak over je camerainstellingen bij portretten
  • Een andere manier van kijken en zien van nieuwe mogelijkheden
  • Veel portretfoto's van verschillende modellen
  • Nieuwe contacten om je hobby mee te delen
  • Toegang tot de digitale omgeving van fotoclub

 

Praktische informatie Portretfotografie met Impact

Tijden: Deze workshop portretfotografie wordt gemiddeld 2x per jaar gegeven en betreft 1dag. Kijk op het rooster rechts in beeld welke datum jou het beste past. Als je op de datum klikt, worden de tijden zichtbaar.

Locatie: Onze cursuslocatie in Eindhoven bevindt zich op Strijp-S, en is met openbaar vervoer goed te bereiken (treinstation Strijp-S). Inbegrepen: Lunch, Lesmateriaal, koffie, thee en water. Niet inbegrepen zijn reis en parkeerkosten.

Onderwerpen

1

Portretfotografie met Impact

Portretfotografie met Impact de sheetsDeze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Workshop Portretfotografie met Impact 95,-

Kies een startdatum

Zondag Ochtend
Zondag 18 dec 2022
Vol
Les 1 18 dec 2022 10:00 - 15:30
Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Workshop Portretfotografie met Impact 95,-Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Workshop Portretfotografie met Impact 95,-

Een leuke en leerzame cursus met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Erg toegankelijke en enthousiaste modellen ! Een goede begeleiding van Bram, neemt goed de tijd voor uitleg aan iedereen

Avatar
Leny Jacobs
Fotoclub lid

Een waardevolle cursus om ervaring op te doen met portretfotografie in de studio, met natuurlijk licht en in een industriële omgeving. Contact maken met het model, werken met flits en natuurlijk licht, het instellen van diafragma, iso en sluitertijd en kaderen zijn één van de onderwerpen die deze dag voorbij kwamen. Er is ruimte voor al je vragen, dat is ook erg prettig.

Avatar
Inge Scholten
Fotoclub lid

Even een vraag wie zou de cursus geven ? Bram of jij ? Ik heb met natuurlijk licht gefotografeerd in de gangen . Mooie locaties maar niet in de studio. Bram heeft wel gewaarschuwd maar de deur zat dicht en toen was de tijd om . Raar maar waar mijn foto’s zijn van de sd kaart verdwenen. REACTIE van Fotoclub: Bram van Dal geeft deze workshop zoals je dat kan lezen in de tekst. Je gaat onder andere leren fotograferen met studiolampen. Dit kan op elke locatie zijn en hoeft dus niet in de studio te zijn. Zeker niet als je impact wilt maken met je portret. Je foto's staan waarschijnlijk gewoon op je SD-kaart. ik wil je graag helpen om deze weer bovenwater te krijgen mocht dat niet gelukt zijn.

Avatar
Corrie Bijl
Fotoclub lid

Erg leuke, leerzame workshop! Veel tijd om zelf aan de slag te gaan met de enthousiaste modellen en top-begeleiding door Bram met steeds prima feedback.

Avatar
Ingrid Steenbergen
Fotoclub lid

Een ongedwongen en relaxte sfeer met voor iedereen de tijd. Geen onderscheid tussen de cursisten. We hebben er veel van opgestoken. Nu proberen het in praktijk toe te passen

Avatar
Margo Franssen
Fotoclub lid

Hele leuke maar vooral leerzame cursus portretfotografie gevolgd. Tijdens deze cursus leer je hoe je contact maakt met je model, hoe je omgaat met natuurlijk licht maar ook met studio licht, schaduwen enz. Een echte aanrader.

Avatar
Simone Peeters
Fotoclub lid

Duidelijke uitleg en goede persoonlijke begeleiding.

Avatar
Rien Smit
Fotoclub lid

Prachtig om ook deze workshop weer mee te maken. In een dag tijd erg veel opgestoken weer. Leuk met verschillende modellen, verschillende vormen van licht, en uitwisselen met elkaar in kleine groepjes. Zo'n dag gaat snel. Los van techniek leer je ook goede communicatie met je model. Er ontstaat dan een prachtige samenwerking en nu al mooi resultaat. Goede basis, maar ook geleerd dat er nog veel te doen is om nog meer te leren. Dankjewel Bart voor alle goed tips en je enthousiasme !

Avatar
Hans Lentz
Fotoclub lid

duidelijke uitleg over het onderwerp kan goed tonen wat bedoeld wordt heeft laten zien waar het onderwerp is en hoe er te komen

Avatar
Caspar Bosma
Fotoclub lid

Veel uitleg, best een tujd bij natuurlijk licht stil gestaan en er was genoeg tijd om vragen te stellen. Jammer vond ik dat een van de modellen kennelijk op het laatste moment had afgemeld waardoor we eigenlijk zelf afwisselend voor model moesten spelen. Dat was met natuurlijk licht niet zo erg maar in de studio werd het wat (te) druk en voelde het oncomfortabel.

Avatar
Katlijne van den Berg Jeths
Fotoclub lid

Hallo, bij deze mijn feedback: 1. mijn doelstelling is bereikt om meer te weten te komen hoe licht werkt en hoe je dat kan zien. Bram vertelde het met passie en enthousiasme. 2. Op het moment dat de modellen gefotografeerd worden, wil iedereen tegelijk foto's maken. Dit proces kan beter gestructureerd worden zodat iedereen dezelfde gelegenheid krijgt om de modellen te fotograferen. Zeker in de studio waar 1 model gefotografeerd wordt, wil iedereen dit tegelijk doen. 3. Mensen die werken met een flitstrigger, mogen ook strakker gemanaged worden zodat iedereen dezelfde oefeningen en dezelfde tijd krijgt om hiermee te oefenen. 4. Misschien een idee om na een fotosessie, 1 of 2 foto's te analyseren. Wat is goed, wat had beter gekund etc. We hadden nog 3 kwartier over dus dat had makkelijk na iedere sessie gedaan kunnen worden. Gewoon kort een klassikale evaluatie van een paar foto's. Denk dat iedereen daarvan leert aangaande techniek. 5. Meer broodjes bij de lunch. Een detail maar toch Gr, René Salm

Avatar
Rene Salm
Fotoclub lid

Fijne en leerzame workshop! Duidelijke uitleg en tips van Bram tijdens het fotograferen. Alleen jammer dat ik niet alle modellen heb kunnen fotograferen en zou graag meer met studioverlichting willen leren werken. Ook dank aan alle modellen!

Avatar
Frank Coffa
Fotoclub lid

Hele mooie dag gehad. Stukje theorie en dan veel oefenen met studio en natuurlijk licht. We waren met een klein groepje dus genoeg kans om met de modellen en flitstrigger te oefenen. Bram is een hele prettige persoon om van te leren. De lunch was erg simpel. De anderhalve meter kon je niet altijd handhaven en wat mij betreft had er wel gevraagd kunnen worden of iedereen tijdens het fotograferen een mondkapjes kon ophouden. Al met al: aanrader!

Avatar
Malou Engelhard
Fotoclub lid

Het was een zeer leerzame cursus met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De docent was enthousiast en kundig. Jammer dat het laatste uur van de cursus is komen te vervallen omdat sommige cursisten het voldoende vonden. Tip om het programma toch zo in te delen dat cursisten niet in de verleiding komen om het af te kappen. Zonde van de tijd en het geld wat die tijd toch heeft gekost. Ik zelf had in dat laatste uurtje graag nog meer willen oefenen op verschillende andere cursisten. Nu hadden we 1 vast groepje waarmee je oefende, hoe meer verschillende personen hoe beter. 1 model extra was misschien ook handig geweest. Ik heb de tips en adviezen direct kunnen toepassen in de praktijk, dat is erg fijn!

Avatar
Lise Verheijden
Fotoclub lid

prima

Avatar
C.A. van Rijn
Fotoclub lid

Deze workshop van afgelopen zondag de 17e februari heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd. Bram van Dal gaf een duidelijke en efficiënte presentatie. Het boeide mij van begin tot het eind. Zijn foto's hebben de impact die ik nastreef. De opzet van de workshop is prima. Dat er twee totaal verschillende (leeftijd, man/vrouw) modellen aanwezig waren was erg leuk. Bram gaf iedereen aandacht tijdens het fotograferen bij bestaand licht. Hij stimuleerde je zelf na te denken over hoe de foto technisch te verbeteren, hoe het beeld meer impact te geven. Het fotograferen met de studiolampen verliep wat minder. Met tien cursisten is het handig om dit wat te structuren, zodat iedereen even lang aan de gang kan gaan. Aan het eind hadden we nog best wat tijd over. Wellicht is het een idee om die tijd te besteden aan het bespreken een paar relevante foto's van de deelnemers? De boodschappen voor de lunch waren niet helemaal gelukt. Daar houd ik dan de volgende keer rekening mee. Bram, bedankt voor je inzet!

Avatar
Marcella Bomas
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden