Workshop lange sluitertijden

Deelnemers
Maximaal 10
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
Prijs per persoon

Workshop over lange sluitertijden

Workshop lange sluitertijden

Lange sluitertijden is binnen de fotografie een populaire techniek waarbij beweging van bijvoorbeeld water en wolken mooi vastgelegd kan worden. Bij deze workshop zijn filters (grijsverloop en grijsfilters) nodig om lange sluitertijden te realiseren. In deze workshop leer je te werken met filters, maar krijg je ook specifieke kennis over diafragma, sluitertijd en iso in relatie tot lange sluitertijden. En niet te vergeten compositie. Kortom: je leert veel en maakt tegelijkertijd mooie foto’s.

De Biesbosch is een uniek landschap in Nederland waar foto’s met lange sluitertijden mooi tot hun recht komen. En dan natuurlijk in de avond waardoor de periode voor zonsondergang, de zonsondergang zelf en het blauwe uurtje voor drie verschillende omstandigheden zorgen.

Wat je in ieder geval kunt verwachten:

• Je leert lange sluitertijden effectief gebruiken.
  • Leren gebruikmaken van grijsverloop en grijsfilters.
  • kennis opdoen over diafragma, sluitertijd en iso in relatie tot lange sluitertijden.

Meedoen met de fotografie workshop Lange Sluitertijden? Je hebt slechts twee dingen nodig:

1. Een digitale camera. Het hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn, als er maar een A, een S of M stand op zit. (Mocht je toch twijfelen, overleg dan even vooraf).
  2. Een avond beschikbaarheid.

Wat heb je nodig?

• Camera met genoeg batterijen en geheugen.
  • Statief.
  • Afstandsbediening.
  • Een grijsfilter (ND), mag best een hoge factor tot ND-10 hebben.
  • Vuilniszak zodat je op grondniveau kunt fotograferen.
  • Geschikte objectieven: groothoek, macro en telelens zoals 70-200 mm.

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

• Kennis over lange sluitertijden en waar deze handig bij zijn.
  • Weten hoe en wanneer je filters gebruikt.
  • Specifieke kennis over diafragma, sluitertijd en iso in relatie tot lange sluitertijden.
  • Contacten om je hobby mee te delen.

Praktische informatie fotografie workshop Lange sluitertijden:

Datum: zaterdag 5 september 2020
Waar: Biesbosch
Tijd: 16.30 – 21.00 uur
Maximum aantal deelnemers: 10
Aantal begeleiders: 1
Kosten: 50 euro

Uiterlijk een week voor start ontvang je informatie over route en verzamelplaats.

Onderwerpen

FWLS - Lange Sluitertijden

In deze workshop leer je alles over lange sluitertijden en alles wat nodig is om dat te realiseren.

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Kies een startdatum

Zaterdag Middag
Zaterdag 05 sep 2020
Vol
Les 1 05 sep 2020 16:30 - 21:00
Workshop lange sluitertijden 50,-

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Workshop lange sluitertijden 50,-

Goede uitleg erbij gekregen op een hele mooie lokatie. Ook genoeg tijd om zelf te oefenen en nog vragen te stellen

brigitte vis
Fotoclub lid

Geheel nieuwe ervaring. Goede uitleg. Ook over de "hyperfocale afstand". Glasplaatjes waarschijnlijk zuiverder dan kunststof plaatjes, maar veel duurder. Het was een leuke excursie naar de Biesbos.

Caspar Bosma
Fotoclub lid