Photoshop Elements Online

Vaak wordt mij gevraagd wat het verschil is tussen Photoshop en Photoshop Elements?

Photoshop

heeft een heel brede doelgroep: fotografen, ontwerpers, webdesigners, video/filmmakers, illustratoren, kunstenaars, architecten, etc. Photoshop wordt niet alleen gebruikt voor fotobewerkingen maar ook voor illustraties, webbanners, mockups, animaties, 3D-presentaties, fotopresentaties en advertenties. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid: je kunt montages maken met meerdere lagen, afbeeldingen vrijstaand maken door middel van maskers, beelden in elkaar laten overlopen, etc. Ook kun je alle instellingen van de gereedschappen vastleggen als ‘preset’ en zijn vrijwel alle handelingen te automatiseren.

Photoshop Elements

kent veel functies uit Photoshop. Het programma richt zich echter meer op de zgn. ‘consument’: iemand die lang niet alle mogelijkheden van het grote Photoshop nodig heeft. Elements is prima voor kantooromgevingen of voor hen die bijvoorbeeld internetafbeeldingen moeten aanleveren. Of voor degene die graag fotografeert en zijn foto’s wel wil bewerken maar dan op een gebruiksvriendelijke manier.

De correctiemogelijkheden binnen Elements zijn iets minder subtiel dan bij Photoshop.

Toch kun je met de juiste kennis in Elements ook professionele resultaten bereiken. Waar je bij Photoshop alles zelf moet ontdekken, heeft Elements  al veel gepresette bewerkingen voor je klaar staan, maar wil je toch nog verder dan kun je in de expert werkruimte al je creativiteit kwijt.

Bij de Fotoclub kun je de cursus PSE ook klassikaal volgen. Zijn klassikale lessen niets voor jou, maar wil je toch graag met iemand meekijken die je goed met Photoshop Elements leert werken, dan is het mogelijk om een online versie van Photoshop Elements te volgen via Fotoclub.nl

De online versie bestaat uit een groot aantal videofilmpjes, waar ik je stap voor stap uitleg geef over de mogelijkheden van het werken met PSE.

Op deze manier kun je in je eigen tempo de cursus doorlopen, de cursus kent namelijk geen einddatum. Je doet er zo lang over als je zelf wilt. Ook is er de mogelijkheid om je vragen online te stellen. Maar het unieke bij deze online cursus is dat je ook een aantal keren per jaar de mogelijkheid  hebt  om naar  een  live meeting te komen. Deze dag ben je welkom in onze studioruimte op Strijp S in Eindhoven.

Op deze dag kun je ook kennismaken met medecursisten die een cursus binnen Fotoclub doen of hebben gedaan. Er zal die dag een leuke activiteit zijn, zoals bv een gastspreker maar je kunt dan ook persoonlijk je vraag voorleggen aan mij of een van de andere docenten binnen Fotoclub.

Onderwerpen

Les 1