Masterclass Van maken tot raken

Lifetime Lid
Fotografie Community
Locatie: Eindhoven
Torenallee 30, 5617 BD
Deelnemers
Maximaal 10
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
€975
Prijs per persoon
€875
Prijs voor Fotoclub Fans

Masterclass Van maken tot raken

Knaagt het bij jou soms ook? Je hebt inmiddels een goed gevulde gereedschapskist met fotografietechnieken en vaardigheden. Toch ontbreekt er iets. Je kunt goed overweg met je camera, hebt de lenzen en apparatuur die je nodig hebt, maar wilt meer uit je fotografie halen. Anderen jouw kijk op de wereld laten zien. Ze verrassen met jouw blik op de werkelijkheid. Niet eerst hoeven uit te leggen waar de foto over gaat, maar anderen direct raken met jouw beelden. Foto’s die binnenkomen en blijven hangen.

Dompel jezelf daarom onder in je fotografie tijdens deze masterclass. In deze masterclass staat jouw fotografie centraal. In deze intensieve cursus ga je vijf dagen aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling als fotograaf.

Fotografie Boek  - Van Maken tot Raken - Diana Bokje - ISBN 9789463562164
Elke deelnemer ontvangt ook het boek, Van Maken tot Raken - In vijftig stappen van idee naar fotoproject.

Je maakt kennis met mindfull fotograferen en hoe je dit kunt gebruiken in jouw fotografie. Je leert hoe je je innerlijke criticus kan omvormen van vijand naar vriend zodat je zelfvertrouwen toeneemt.

Je leert hoe je je creativiteit kunt laten stromen en welke technieken je kunt gebruiken om je zeggingskracht te vergroten. We gaan de slag met verschillende en verfrissende manieren om naar jouw foto’s, doel en strategie te kijken. We doen dit aan de hand van een stukje theorie, foto-opdrachten, fotobesprekingen en reflectie.

Tijdens deze masterclass leren we van elkaar. Je leert samen, met en via je mededeelnemers je fotobewustzijn te vergroten.

Masterclass Fotografie  - Van Maken tot Raken - Diana Bokje
Masterclass Fotografie - Van Maken tot Raken met Diana Bokje

De Wow-factor

Fotografie bestaat uit drie elementen: verbeeldingskracht, scheppingskracht en zeggingskracht. Het is de heilige drie-eenheid van de fotografie. Een foto die alle drie elementen in zich heeft, heeft de wow-factor. Wat wil dat zeggen?

Verbeeldingskracht

Verbeeldingskracht gaat over jouw visie.Hoe kun je de werkelijkheid verbeelden? Hoe kun je de kijker op een andere manier naar de werkelijkheid laten kijken? Iedereen ervaart de werkelijkheid op een andere manier. Je kijkt door jouw filters naar de wereld om je heen. Bij verbeeldingskracht gaat het erom dat je jouw unieke beeld van de wereld vastlegt. Verbeeldingskracht begint bij waarnemen.

Wat triggert jou je camera te pakken en een foto te maken? Wat zie je eigenlijk wanneer je om je heen kijkt. Om hier achter te komen, maak je kennis met mindfull fotograferen. Daarnaast zul je ondervinden hoe je stemming van invloed is op uiteindelijke foto die je maakt.

Een ander aspect van verbeeldingskracht is ideecreativiteit. Hoe kom je op een idee, welk concept kun je bedenken om een thema te verbeelden? Je leert je creativiteit (her)ontdekken. Want iedereen is creatief. Het probleem bij de meeste mensen is dat zij hun creativiteit weinig gebruiken en het daarom is weggezakt. 98% van onze handelingen zijn routine en slechts 2% is creatief.

Een ander onderwerp waar we mee aan de slag gaan, is jouw doel als fotograaf. Wat en wie wil je met je fotografie bereiken? Hoe zal het zijn als je je doel hebt behaald? Wat ontbreekt er in je huidige fotografie? Welke obstakels weerhouden jou ervan je doel te bereiken? Hoe houd je jezelf tegen?

5 daagse Masterclass Fotografie  - Van Maken tot Raken  met Diana Bokje
Masterclass Fotografie - Van Maken tot Raken met Auteur en Fotocoach Diana Bokje

Scheppingskracht

Scheppingskracht is het maken, het Hoe en bevat de techniek en vaardigheden die je nodig hebt om die foto te maken die je in je hoofd hebt. In deze masterclass gaan we het niet hebben over techniek. Techniek kun je leren via talloze cursussen en Youtube filmpjes. We gaan het wel hebben over vaardigheden zoals hoe je die techniek kunt gebruiken om je visie over te brengen op de kijker.

Daarnaast ga je ontdekken welke strategie je gebruikt op het moment dat je een foto maakt. Wat zie je, wat denk je, wat hoor je, wat voel je voor je op die knop drukt? Kunnen we die strategie zo aanpassen dat je door het patroon te veranderen dichter bij de foto’s komt die je wilt maken?

Zeggingskracht

Zeggingskracht gaat over het raken. Ben je in staat om zo met je foto’s te communiceren dat je je beleving, gevoel of boodschap ook overbrengt bij de kijker. Hoe kun je daar beter achter komen dan het aan je medecursisten te vragen? Wat denken de andere deelnemers wat je met je foto’s wilt zeggen? Hoe komt het dat je boodschap niet overkomt en welke stap zou je kunnen zetten om dit te veranderen?

Aan het eind van deze masterclass heb je inzicht in wat je wilt overbrengen, hoe je dat kunt doen en kun je de kijker met je foto’s bereiken. Je weet welke vaardigheden jij nog nodig hebt om de wow-factor te creëren en waar je deze kunt vinden.

Masterclass Fotografie  - Van Maken tot Raken met Fotocoach Diana Bokje
5 daagse Masterclass Fotografie - Van Maken tot Raken met Diana Bokje

Praktische informatie

Aantal deelnemers: Minimaal 5 en Maximaal 10. Bij minder dan 5 deelnemers wordt 100% van gemaakte kosten teruggestort op je rekening.
Data: Vrijdag 22 oktober, Zaterdag 23 oktober, Zondag 24 oktober, Zaterdag 6 november en Zondag 7 november.
Tijd: van 9:30-16:00
Prijs € 975,-, inclusief koffie, thee en lunch en gratis boek Van maken tot raken van Diana Bokje

Eenmalige korting Fotoclub Fans (leden) en Shoot abonnees: € 100,-

Onderwerpen

1

Dag 1 Van maken tot Raken

Dag 1 Van maken tot Raken
2

Dag 2 Van maken tot Raken

Dag 2 Van maken tot Raken
3

Dag 3 Van maken tot Raken

Dag 3 Van maken tot Raken
4

Dag 4 Van maken tot Raken

Dag 4 Van maken tot Raken
5

Dag 5 Van maken tot Raken

Dag 5 Van maken tot RakenDeze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1650 cursisten gingen je voor
Masterclass Van maken tot raken 975,-

Kies een startdatum
Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1650 cursisten gingen je voor
Masterclass Van maken tot raken 975,-
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden