Lightroom voor Starters

Lifetime Lid
Fotografie Community
5 Lessen
Werken met je eigen foto's
Locatie Eindhoven
Torenallee 30, 5617 BD
Deelnemers
Maximaal 7
Starters / Beginners
Je hebt Lightroom geïnstalleerd
Officieel Certificaat
Bij afronden van de cursus
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
€197
Prijs per persoon

Adobe Lightroom

Lightroom is al een aantal jaren het programma voor het beheren en verwerken van foto’s. Veel beroeps- en amateurfotografen werken het liefst met Lightroom omdat het veel werk uit handen neemt. Met Lightroom kan je bijna alles regelen: vanaf het importeren van je foto’s op je computer tot aan het presenteren en printen van je uiteindelijke keuze. Tijdens deze cursus leer je in 5 lessen hoe Lightroom werkt, wat de sterke punten zijn van het programma, maar vooral hoe jij ermee kan werken.

Wat ga je leren.

De eerste les ga ik je de basis uitleggen van Lightroom. Hoe zit het programma in elkaar, wat betekenen al die modules en vensters, wat is het principe van de catalogus en de bibliotheek. Aan de hand van oefenmateriaal leer je hoe je bestaande foto’s in Lightroom en deze op een logische wijze kunt terugvinden en bekijken.

De tweede les gaan we een stap verder. Ik ga je leren hoe je foto’s, na een fotoshoot of een vakantie, op je computer zet en gemakkelijk kan uitzoeken. Je leert hoe je keuzes maakt, je foto’s sorteert en voorziet van trefwoorden zodat je ze altijd terug kunt vinden. Met behulp van verzamelingen kan je allerlei gegevens, die je of toevoegt of al tijdens het fotograferen aan je foto hebt toegevoegd, kan gebruiken om collecties te maken, presentaties en zelfs fotoboeken.

In de derde les ga ik je leren hoe je een foto in Lightroom ontwikkelt, waarom je een raw-bestand nodig hebt voor het beste resultaat en oefen je de basisprincipes.

In les vier gaan we ontdekken wat de kracht is van Lightroom. Lightroom is helemaal ingericht om je standaard handelingen te automatiseren: van import tot aan het creëren van je uiteindelijke foto. Je leert hoe je een foto omzet naar een foto voor op het internet; hoe je een watermerk maakt en wat je moet doen om een foto te laten afdrukken.

Les 5 is een afsluitende praktijkles. We beginnen de les met een foto opdracht. De gemaakte foto’s ga je ter plekke importeren, sorteren en bewerken. Kortom, je laat zien wat je in de eerste 4 lessen geleerd hebt.

Fotocursus Overzicht

 • Groep van maximaal 7 deelnemers.

 • De eerste 4 lesavonden zijn steeds opgebouwd in theorieblokken en oefenblokken zodat je ter plekke kunt oefenen wat je leert.

 • Les 5 is een praktijkles en bedoeld om de geleerde stof aan de hand van zelfgemaakte foto’s te toetsen.
 • Tijdens de les krijg je een hand-out waar je per module gestructureerd aantekeningen op kunt maken. Na elke les kun je de lesstof terugkijken aan de hand van instructie video’s.

 • De basisbegrippen zoals workflow; bibliotheek; verzamelingen; raw-jpeg; ontwikkelen; pre-sets en gereedschappen ga je leren kennen en beheersen.

 • Aan het eind van de cursus ben je in staat Lightroom te gebruiken en heb je genoeg handvatten om je foto’s op een goede en snelle manier te ontwikkelen.

Wat heb je nodig en voor wie is deze workshop?

 • Een laptop met een paar foto's erop voor de eerste les.

 • Een geïnstalleerde versie van Lightroom, bij voorkeur Lightroom CC Classic (let op, Lightroom heeft 2 varianten als abonnement. Kies de CC Classic variant) of Lightroom 6 (geen abonnement nodig).
  Voor het installeren van Lightroom 6 is een DVD-lezer vereist. Heb je die niet in je computer zitten kun je beter Lightroom 6 via de Adobe site bestellen en downloaden.

 • De cursus is vooral bedoeld voor mensen die niet of niet voldoende ervaring hebben met het programma.

 • Camera (les 5) en een cardreader (kan ingebouwd zijn in je laptop)

 • De cursus wordt gegeven op een Windows computer, de bediening van een Apple computer wijkt iets af. Hiervoor krijg je tijdens de eerste les een overzicht van de verschillen in knoppen.

 • Een aantal standaard handelingen op een computer is vereist. We verwachten dat je weet hoe je selecteert (gebruik van Shift en Ctrl-knoppen) en dat je je linker,- en rechter muis-toets goed kunt bedienen (ook zonder muis te gebruiken). 

Onderwerpen

1

Les 1: Catalogus & Importeren

.
2

Importeren & Selecteren nieuwe foto's

.
3

Ontwikkelen, Pre-sets & Synchroniseren

.
4

De kracht van Lightroom

.
5

Afsluitende praktijkles

.Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 950 cursisten gingen je voor
Lightroom voor Starters 197,-

Kies een startdatum

Woensdag Avond
Woensdag 14 nov 2018
Vol
Les 1 14 nov 2018 19:45 - 21:45
Les 2 28 nov 2018 19:45 - 21:45
Les 3 12 dec 2018 19:45 - 21:45
Les 4 09 jan 2019 19:45 - 21:45
Les 5 23 jan 2019 19:45 - 21:45
Meer dan 950 cursisten gingen je voor
Lightroom voor Starters 197,-Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 950 cursisten gingen je voor
Lightroom voor Starters 197,-
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden