Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam

Deelnemers
Maximaal 19
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
€67,-
Prijs per persoon

Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam

We gaan een exclusieve Fototour doen door de Van Nelle fabrieken in Rotterdam onder begeleiding van Bert lichtenberg. We krijgen een fototour en rondleiding waarbij de gids vertelt over het gebouw maar waarbij ook genoeg gelegenheid is om te fotograferen. De beste foto's van deze fototour sturen we namens Fotoclub en jouw naam naar Van Nelle. De beste foto's zullen op de website van Van Nelle fabrieken geplaatst worden. Ervaring is niet vereist en iedereen mag meedoen.

Over de voormalige Van Nellefabriek

De voormalige Van Nellefabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland. Dit is als zodanig ook wereldwijd erkend, toen het in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard.

De voormalige fabriek van firma Van Nelle, ontworpen door Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt in samenwerking met constructeur ir. J.G. Wiebenga, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Die kenmerkte zich door rechte lijnen, geometrische en abstracte vormen, lichte constructies van staal en beton, grote ramen, en een open ruimtes. Een feest voor de architectuurfotograaf

Wat ga je fotograferen tijdens de fototour?

De buitenkant

Als je op één manier goed kunt zien hoe licht de fabriek is, dan is het wel vanaf de buitenkant. De strakke lijnen en grote ramen en de verbinding tussen de gebouwen.

Fototour Van Nelle Fabriek Rotterdam

De machinekamer

Oude machinekamers zijn geweldig om te fotograferen, maar bij de Van Nelle Fabriek komt er nog een dimensie bij. Naast de foto’s van oude machines, die een deel van de historie in zich bergen, is ook de verbinding tussen de machinekamer en het hoofdgebouw erg mooi te zien.

Het uitzicht vanuit de tearoom

Het uitzicht vanuit de tearoom: Boven óp het dak van de Van Nelle Fabriek bevindt zich een ronde, glazen koepel. De directie van Van Nelle heeft deze Tearoom ruimte vroeger laten bouwen om gasten te imponeren met het geweldige uitzicht.

Trappenhuis

De verschillende fabrieken zijn onderling gekoppeld door gebouwdelen waarin trappen, toiletten en wasruimtes en mogelijkheden voor verticaal transport zijn opgenomen. Elk trappenhuis heeft zijn eigen trapvorm, mooi lijnenspel is het kenmerk van de trappen.

Tijden en verzamelpunt

Uiterlijk 10.15 uur verzamelen we op de parkeerplaats van de Van Nelle Fabriek (Van Nelleweg 1, Rotterdam). Je krijgt een korte briefing van wat komen gaat. Jullie begeleidend fotograaf namens fotoclub is Bert Lichtenberg. Om klokslag 10.30 uur starten we met de fototour onder leiding van de gids van Van Nelle. De fototour zelf duurt 2 uren. Na afloop is ruimte voor vragen en praten we na over fotografie.

Wat neem je mee?

Technisch: we fotograferen binnen en buiten. Naast je camera en zoomlens is een groothoek ook erg mooi om te gebruiken. Desgewenst kun je ook je statief meenemen. En natuurlijk voldoende geheugenkaartjes en een volle accu.

Doe mee en meld je ook aan! Tot dan.

Onderwerpen

Fototour Van Nelle Fabrieken Rotterdam

Exlusieve Fototour Van Nelle Fabrieken Rotterdam

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Kies een startdatum

Zaterdag Ochtend
Zaterdag 17 nov 2018
Vol
Les 1 17 nov 2018 10:15 - 13:15
Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam 67,-

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam 67,-

Leuke en interessante fotoworkshop,mooie foto's kunnen maken en veel gehoord over de geschiedenis van de van nelle fabriek. Zeker de moeite waard om een keer te doen!

Christiaan Verhoef
Fotoclub gebruiker

Het was een mooie rondleiding waarbij de gids enkele bijzonderheden vertelde, maar ons vooral liet fotograferen. Omdat het complex verhuurd wordt aan verschillende bedrijven konden we niet overal naar binnen, wat ik wel jammer vond!

Hanneke van Iersel
Fotoclub gebruiker

Omdat we lang gereist hebben en erg lang buiten moesten blijven in het begin, viel het me erg tegen dat we geen gelegenheid hadden voor kopje koffie.Verder was voor mij de snelheid van het moeten nemen van foto,s erg hoog. Soms vond ik een mooie positie en was ik bezig met de instelling en moesten we weer verder. Jammer want dat stukje is toch een gemis in je foto. We zouden 3 uur daar zijn en dat waren er uiteindelijk maar twee. Verder erg fijn, zoook de uitleg van de gids. Maar dat was van mij soms echt keuze om foto te kunnen maken en dan de uitleg dan maar te missen. Dus tip....begin en eindig met gelegenheid tot drankje en neem meer tijd. Verder veel steun gehad aan Bert omdat mijn camera het ineens liet afweten. Dus Bert nog hartelijk dank en natuurlijk ook aan al de leden van het groepje.

Anita Neijnens
Fotoclub gebruiker

Mooie locatie. Jammer dat we niet overal binnen mochten. Meer bewegingsvrijheid individueel zou fijn zijn geweest.

Sylvia Vaessen