Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam

Lifte Lid
Fotografie Community
Locatie Rotterdam
Van Nelleweg 1, 3044 BC
Deelnemers
Maximaal 19
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
€67,-
Prijs per persoon

Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam

We gaan een exclusieve Fototour doen door de Van Nelle fabrieken in Rotterdam onder begeleiding van Bert lichtenberg. We krijgen een fototour en rondleiding waarbij de gids vertelt over het gebouw maar waarbij ook genoeg gelegenheid is om te fotograferen. De beste foto's van deze fototour sturen we namens Fotoclub en jouw naam naar Van Nelle. De beste foto's zullen op de website van Van Nelle fabrieken geplaatst worden. Ervaring is niet vereist en iedereen mag meedoen.

Over de voormalige Van Nellefabriek

De voormalige Van Nellefabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland. Dit is als zodanig ook wereldwijd erkend, toen het in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard.

De voormalige fabriek van firma Van Nelle, ontworpen door Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt in samenwerking met constructeur ir. J.G. Wiebenga, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Die kenmerkte zich door rechte lijnen, geometrische en abstracte vormen, lichte constructies van staal en beton, grote ramen, en een open ruimtes. Een feest voor de architectuurfotograaf

Wat ga je fotograferen tijdens de fototour?

De buitenkant

Als je op één manier goed kunt zien hoe licht de fabriek is, dan is het wel vanaf de buitenkant. De strakke lijnen en grote ramen en de verbinding tussen de gebouwen.

Fototour Van Nelle Fabriek Rotterdam

De machinekamer

Oude machinekamers zijn geweldig om te fotograferen, maar bij de Van Nelle Fabriek komt er nog een dimensie bij. Naast de foto’s van oude machines, die een deel van de historie in zich bergen, is ook de verbinding tussen de machinekamer en het hoofdgebouw erg mooi te zien.

Het uitzicht vanuit de tearoom

Het uitzicht vanuit de tearoom: Boven óp het dak van de Van Nelle Fabriek bevindt zich een ronde, glazen koepel. De directie van Van Nelle heeft deze Tearoom ruimte vroeger laten bouwen om gasten te imponeren met het geweldige uitzicht.

Trappenhuis

De verschillende fabrieken zijn onderling gekoppeld door gebouwdelen waarin trappen, toiletten en wasruimtes en mogelijkheden voor verticaal transport zijn opgenomen. Elk trappenhuis heeft zijn eigen trapvorm, mooi lijnenspel is het kenmerk van de trappen.

Tijden en verzamelpunt

Uiterlijk 10.15 uur verzamelen we op de parkeerplaats van de Van Nelle Fabriek (Van Nelleweg 1, Rotterdam). Je krijgt een korte briefing van wat komen gaat. Jullie begeleidend fotograaf namens fotoclub is Bert Lichtenberg. Om klokslag 10.30 uur starten we met de fototour onder leiding van de gids van Van Nelle. De fototour zelf duurt 2 uren. Na afloop is ruimte voor vragen en praten we na over fotografie.

Wat neem je mee?

Technisch: we fotograferen binnen en buiten. Naast je camera en zoomlens is een groothoek ook erg mooi om te gebruiken. Desgewenst kun je ook je statief meenemen. En natuurlijk voldoende geheugenkaartjes en een volle accu.

Doe mee en meld je ook aan! Tot dan.

Onderwerpen

1

Fototour Van Nelle Fabrieken Rotterdam

Exlusieve Fototour Van Nelle Fabrieken Rotterdam

We starten weer over...

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN
Meer dan 900 cursisten gingen je voor
Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam 67,-

Kies een startdatum

Zaterdag Ochtend
Zaterdag 17 nov 2018
10:15 tot 13:15 uur
Nog 7 van 19 plaatsen vrij
Les 1 17 nov 2018 10:15 - 13:15
Meer dan 900 cursisten gingen je voor
Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam 67,-

We starten weer over...

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN
Meer dan 900 cursisten gingen je voor
Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam 67,-
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden