Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam

Lifte Lid
Fotografie Community
Locatie Rotterdam
Van Nelleweg 1, 3044 BC
Deelnemers
Maximaal 19
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
€67,-
Prijs per persoon

Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam

We gaan een exclusieve Fototour doen door de Van Nelle fabrieken in Rotterdam onder begeleiding van Bert lichtenberg. We krijgen een fototour en rondleiding waarbij de gids vertelt over het gebouw maar waarbij ook genoeg gelegenheid is om te fotograferen. De beste foto's van deze fototour sturen we namens Fotoclub en jouw naam naar Van Nelle. De beste foto's worden mogelijk op de website van Van Nelle fabrieken geplaatst worden. Ervaring is niet vereist en iedereen mag meedoen.

Fototour Van Nelle Fabriek Rotterdam

Over de voormalige Van Nellefabriek

De voormalige Van Nellefabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland. Dit is als zodanig ook wereldwijd erkend, toen het in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard.

De voormalige fabriek van firma Van Nelle, ontworpen door Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt in samenwerking met constructeur ir. J.G. Wiebenga, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Die kenmerkte zich door rechte lijnen, geometrische en abstracte vormen, lichte constructies van staal en beton, grote ramen, en een open ruimtes. Een feest voor de architectuurfotograaf

Wat ga je fotograferen tijdens de fototour?

De buitenkant

Als je op één manier goed kunt zien hoe licht de fabriek is, dan is het wel vanaf de buitenkant. De strakke lijnen en grote ramen en de verbinding tussen de gebouwen.

Fototour Van Nelle Fabriek Rotterdam

De machinekamer

Oude machinekamers zijn geweldig om te fotograferen, maar bij de Van Nelle Fabriek komt er nog een dimensie bij. Naast de foto’s van oude machines, die een deel van de historie in zich bergen, is ook de verbinding tussen de machinekamer en het hoofdgebouw erg mooi te zien.

Machine Kamer Fototour Van Nelle Fabriek Rotterdam

Het uitzicht vanuit de tearoom

Het uitzicht vanuit de tearoom: Boven óp het dak van de Van Nelle Fabriek bevindt zich een ronde, glazen koepel. De directie van Van Nelle heeft deze Tearoom ruimte vroeger laten bouwen om gasten te imponeren met het geweldige uitzicht.

Ketelhuis

Trappenhuis

De verschillende fabrieken zijn onderling gekoppeld door gebouwdelen waarin trappen, toiletten en wasruimtes en mogelijkheden voor verticaal transport zijn opgenomen. Elk trappenhuis heeft zijn eigen trapvorm, mooi lijnenspel is het kenmerk van de trappen.

Tijden en verzamelpunt

Je wordt ontvangen op het parkeerterrein van Van Nelle met koffie/thee waar we uiterlijk 10.15 uur verzamelen. (Van Nelleweg 1, Rotterdam). Je krijgt een korte briefing van wat komen gaat. Jullie begeleidend fotograaf namens fotoclub is Bert Lichtenberg.

Om klokslag 10.30 uur starten we met de fototour onder leiding van de gids van Van Nelle. De fototour zelf duurt 2 uren. Na afloop is ruimte voor vragen en praten we na over fotografie.

Omdat de Van Nelle fabriek deels verhuurd is aan bedrijven, mogen we helaas niet overal komen, maar er zijn meer dan genoeg aan mooie locaties binnen en buiten om te fotograferen.

Wat neem je mee?

Technisch: we fotograferen binnen en buiten. Naast je camera en zoomlens is een groothoek ook erg mooi om te gebruiken. Desgewenst kun je ook je statief meenemen. En natuurlijk voldoende geheugenkaartjes en een volle accu.

Doe mee en meld je ook aan! Tot dan.

Onderwerpen

1

Fototour Van Nelle Fabrieken Rotterdam

Exlusieve Fototour Van Nelle Fabrieken RotterdamDeze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1400 cursisten gingen je voor
Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam 67,-

Kies een startdatum

Zaterdag Ochtend
Zaterdag 16 nov 2019
Vol
Les 1 16 nov 2019 10:15 - 13:15
Meer dan 1400 cursisten gingen je voor
Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam 67,-Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1400 cursisten gingen je voor
Fototour Van Nelle fabriek Rotterdam 67,-

Erg leuke en interessante workshop. Prachtige locatie met een prima gids die ons van alles over de fabriek vertelde. Ruim voldoende tijd om foto's te maken. En bruikbare tips van Bert Lichtenberg van fotoclub.nl. Al met al een zeer geslaagde dag.

Avatar
Theo van den Heuvel
Fotoclub lid

Interessante omgeving en gidstour Praktische aanwijzingen Prettig contact

Avatar
Caspar Bosma
Fotoclub lid

Leuke en interessante fotoworkshop,mooie foto's kunnen maken en veel gehoord over de geschiedenis van de van nelle fabriek. Zeker de moeite waard om een keer te doen!

Avatar
Christiaan Verhoef
Fotoclub lid

Het was een leuke workshop en heb een heerlijke ochtend gehad. Fijne gids en begeleider van de fotoclub. Leuk de combinatie rondleiding en tijd voor fotografie. Jammer dat er beperkte tijd was om foto’s te maken. Misschien een idee om de volgende keer bij van der valk te starten met lekkere koffie en van daaruit naar de Van Nelle fabriek te gaan. De meeste mensen kwamen van ver. Even een koffiemoment is dan wel lekker.

Avatar
Liesbeth Stam
Fotoclub lid

Leuke en verrassende uitstap. Duidelijke informatie, zowel over locatie als fotografiemogelijkheden en tips. Een aanrader, wordt vervolgd :) .

Avatar
Alex Breugelmans
Fotoclub lid

Omdat we lang gereist hebben en erg lang buiten moesten blijven in het begin, viel het me erg tegen dat we geen gelegenheid hadden voor kopje koffie.Verder was voor mij de snelheid van het moeten nemen van foto,s erg hoog. Soms vond ik een mooie positie en was ik bezig met de instelling en moesten we weer verder. Jammer want dat stukje is toch een gemis in je foto. We zouden 3 uur daar zijn en dat waren er uiteindelijk maar twee. Verder erg fijn, zoook de uitleg van de gids. Maar dat was van mij soms echt keuze om foto te kunnen maken en dan de uitleg dan maar te missen. Dus tip....begin en eindig met gelegenheid tot drankje en neem meer tijd. Verder veel steun gehad aan Bert omdat mijn camera het ineens liet afweten. Dus Bert nog hartelijk dank en natuurlijk ook aan al de leden van het groepje.

Avatar
Anita Neijnens
Fotoclub lid

Mooie locatie. Jammer dat we niet overal binnen mochten. Meer bewegingsvrijheid individueel zou fijn zijn geweest.

Avatar
Sylvia Vaessen
Fotoclub lid

Ik heb gekozen voor de fototoer van de van Nellefabriek omdat ik het leuk vond om met een gids de geschiedenis van de fabriek te horen en tijd te hebben om foto’s te maken. De toer was prachtig en het fotograferen geweldig! Marcel die meeging was een erg gastvrije organisator waar ik vragen aan kon stellen. Ik had misschien toch verwacht dat er tijdens het fotograferen tips gegeven zouden worden over de instellingen, iso, fotograferen binnen. De toer was verder zeker de moeite waard. Vr Gr Jolanda van Woerkom

Avatar
Jolanda Van woerkom
Fotoclub lid

Het was een mooie rondleiding waarbij de gids enkele bijzonderheden vertelde, maar ons vooral liet fotograferen. Omdat het complex verhuurd wordt aan verschillende bedrijven konden we niet overal naar binnen, wat ik wel jammer vond!

Avatar
Hanneke van Iersel
Fotoclub lid

Prima fototour. Leuk om op plekken te komen die niet voor het "normale publiek" toegankelijk zijn en deze vast te mogen leggen. Ben benieuwd naar de volgende tour...

Avatar
Peter vd Hurk
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden