Fototour Radio Kootwijk

Lifetime Lid
Fotografie Community
Locatie Radio Kootwijk
Radioweg 1 7348 BG 
Deelnemers
Maximaal 14
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
€65,-
Prijs per persoon

Fototour Radio Kootwijk

Fototour Radio Kootwijk

We gaan een fototour doen naar Radio Kootwijk, dat speciaal voor ons geopend wordt. Deze workshop is een combinatie van een rondleiding binnen en buiten het gebouw en voldoende tijd om te fotograferen. De rondleiding begint met een korte wandeling door de omliggende natuur en een bezoek aan de monumentale watertoren en pomphuisjes.

De gids neemt jullie mee door het gebouw en vertelt over de architectuur, de boeiende historie, techniek en het leven in het dorp Radio Kootwijk. Vervolgens volop gelegenheid voor bezoek aan het gebouw, van de kelder tot aan de top met veel mooie plekken om foto’s te maken.

Het gebouw biedt mooie diepte-effecten maar ook veel kleine details zoals de machinekamer en de trappen. Kortom, voor iedereen wat wils. Een unieke gelegenheid om van dit futuristische gebouw met veel en bijzondere historie foto’s te maken. Ervaring is niet vereist en iedereen mag meedoen.

kootwijk

Over Radio Kootwijk

In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale zendstation Radio Kootwijk, een van de meest markante gebouwen van Nederland.

Glooiende heuvels zover het oog reikt, sporen van edelherten en wilde zwijnen en roofvogels die zweven boven de open vlakte. De leegte van zand en heide maakte het Kootwijkerzand bij uitstek geschikt voor Radio Kootwijk: het zendstation dat in de jaren twintig van de vorige eeuw werd gebouwd voor radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indië. Het imposante gebouw, dat het midden houdt tussen een tempel en een sfinx, contrasteert prachtig met de lege, woeste omgeving.

fototour

Tijden en verzamelpunt

Je wordt ontvangen op het parkeerterrein van Radio Kootwijk waar we uiterlijk 12.30 uur verzamelen. (Radioweg 1 7348 BG te Kootwijk).

Je krijgt een briefing van wat komen gaat en algemene tips voor compositie en techniek. Jullie begeleidend fotograaf namens fotoclub is Bert Lichtenberg. Om klokslag 13.00 uur starten we met de fototour onder leiding van de gids van Radio Kootwijk. In het begin kijken we onder het genot van koffie/thee naar een korte film over de rijke geschiedenis van Radio Kootwijk.

De fototour zelf duurt 2,5 uur en is er genoeg gelegenheid voor individuele hulp bij het fotograferen.

Na afloop is ruimte voor vragen en praten we na over fotografie.

Wat neem je mee?

Let op: we fotograferen binnen en buiten. Naast je camera en zoomlens is een groothoek ook erg mooi om te gebruiken. Desgewenst kun je ook je statief meenemen. En natuurlijk voldoende geheugenkaartjes en een volle accu (het liefst ook nog een volle reserve accu). Voor de liefhebbers is een filter ook nog een optie om mee te nemen.

fotografie

Wat neem je mee terug?

Schitterende foto’s van een uniek gebouw in de grote ruimte van hei en vlakte, zowel binnen als buiten. En gelegenheid om ervaring op te doen in een unieke omgeving voor compositie en lichtinval.

Doe mee en meld je ook aan! Tot dan.

fotograferen

Onderwerpen

1

Fototour Radio Kootwijk

Deze Fototour is bij Radio Kootwijk. We krijgen een rondleiding en mogen tijdens deze rondleiding fotograferen.Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1750 cursisten gingen je voor
Fototour Radio Kootwijk 65,-

Kies een startdatum

Zondag Middag
Zondag 16 feb 2020
Vol
Les 1 16 feb 2020 13:00 - 15:30
Meer dan 1750 cursisten gingen je voor
Fototour Radio Kootwijk 65,-Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1750 cursisten gingen je voor
Fototour Radio Kootwijk 65,-

Gezellige en interessante roundtour Radio Kootwijk met uitleg historie en veel fotomogelijkheden in en rond hoofdgebouw, watertoren en pomphuis.

Avatar
John Vermeeren
Fotoclub lid

Wat een enthousiaste begeleiding. Leuke fototour!

Avatar
Klaas Horrel
Fotoclub lid

Het was een gezellige en gemotiveerde groep. We hebben wat geleerd over de geschiedenis van radio kootwijk en als je wat wilde weten over fotografie kon Marcel je dat uitleggen.

Avatar
Fenneke Visscher
Fotoclub lid

Leuk om foto's te kunnen maken op een plek waar je normaal niet kan komen. Ook interessant om nog wat te weten te komen van de geschiedenis van de locatie.

Avatar
Peter vd Hurk
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden