Fotoboekenbeurs

Koop, verkoop, ruil Van monumentaal, tot grappig, boeken om uit te klappen, met voor- en achterflappen, sommige beroemd en vereerd, sommige schromelijk ondergewaardeerd; ga op ontdekking op onze fotoboekenbeurs.

  • Zoek je dat speciale exemplaar dat allang uitverkocht is, snuffel eens door de collectie van een verzamelaar.
  • Ben je fotograaf die de ambitie heeft om een boek te maken, maak dan eens een praatje met een vormgever en ga in gesprek met een uitgever.
  • Op zoek naar nieuw talent? Bekijk de dummies en proefexemplaren van studenten.
  • Ontmoet collega’s, ontdek onbekende pareltjes in jullie beider verzameling.
  • Doe elkaar een plezier door boeken beschikbaar te stellen.

Kom naar onze gezellige fotoboekenbeurs in IJsselstein en ontmoet fotografen, verzamelaars, uitgevers en boekhandelaren. Voor bezoekers is de beurs gratis toegankelijk. Graag aanmelden via onderstaand formulier, zodat we een inschatting kunnen maken van de hoeveelheid bezoekers. De dan geldende corona maatregelen zullen worden gehanteerd.

Calumet Café
Even een ‘bakkie doen’ om onze liefde voor fotografie te delen?! In het Calumet Café staat de koek en zopie klaar en kun je even lekker onderuit zakken om met elkaar bij te praten met een gratis bakkie leut.

Fotoruilwand Doneer en adopteer darlings
Een boek maken is editen en daarbij sneuvelen je darlings weleens; foto’s die je zeer dierbaar zijn maar niet passen in je concept. Kill you’re darlings, zeggen ze dan. Niet doen! Dat is wreed. Vermoord je schatjes niet en hou ze ook niet gevangen op je harde schijf maar doneer ze en geef ze een nieuwe eigenaar die ze koestert én adopteer zelf een schatje. Heb je altijd al een originele, gesigneerde print willen hebben van een collega-fotograaf, kijk dan op de fotoruilwand. Je mag 5 foto’s mee nemen en ruilen. Print ze op A4, zet je naam in blokletters erbij, je handtekening en de datum van de opname.

Interview met Sybren Kuiper – boekontwerper
Nederlands grafisch ontwerper -SYB- (sybren Kuiper) studeerde Nederlandse taal en literatuur aan de Universiteit van Utrecht.

Na zijn examen studeerde hij grafisch ontwerp aan de de Art Academy Utrecht. Sinds 1994 werkt hij als onafhankelijk grafisch ontwerper. -SYB- werkt bijna uitsluitend voor culturele klanten. In het begin van zijn carriére maakte hij vooral posters, flyers, programma’s voor theaterproducenten en festivals. De afgelopen vijftien werkt hij aan groeiend oeuvre van boeken en catalogi in opdracht van musea en uitgevers.

-SYB- is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een (foto)boek te transformeren tot een ervaring, om het verhaal van een project te verheffen, om het meer te maken dan een verzameling foto’s. Hij heeft een scherp oog voor het gebruik van tekst en hij gebruikt alle mogelijkheden van het boekformaat

Het werk van -SYB- is nationaal en internationaal erkend.

Ben je enthousiast boekenverzamelaar, handelaar of uitgever en wil je boeken verkopen of ruilen? Voor slechts 25,- euro heb je de beschikking over een kraampje en ben je voorzien van koffie en thee. Je bent van harte welkom. Heb je nu niet meer dan 15 boeken en wil je deze verkopen, mail ons dan even info@beeldvoorziening.nl, dan krijg je een plaatsje aan een gedeelde tafel. 

Evenement start over...

Fotoboekenbeurs 0,-
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden