Techniek: Vragen, tips en kletsen over camera's, lenzen en accessoires

LEVEL
Gerrit Janssen
29 januari 2022

Ik merk steeds vaker de behoefte om meer licht te gebruiken bij het maken van macro-opnames. Wat gebruiken jullie voor apparatuur hiervoor en waarom heb je daarvoor gekozen? Voldoet het?
- Een losse zaklamp met veel vermogen?
- Een ring licht?
- Een ring flitser?
- Macro-lampjes die je kan richten?

Ringlicht/ flitser zie ik met een soort melkglas front en bij sommige zie ik de leds. Wat is beter, waarom?

Wat is de minimale afstand tussen object en een ringlicht/flitser? Met mij Laowa lens is de afstand bij de maximale 'vergroting' slechts 4 tot 5 cm? Valt licht dan nog goed?

Reacties 1

Marcel Wiegerinck
29 januari 2022 21:00

Een hoop vragen Gerrit. Zoals je weet ben ik niet de aangewezen Macroexpert. Maar als ik iets doe op dat gebied is het met een zaklamp. En als ik iets zou kopen zou ik een ringflitser kopen. Ik denk dat dit beter werk als alleen licht. Het vermogen van een flitser zal groter zijn waardoor je meer verschil kan maken tussen onderwerp en achtergrond.

Over Ons

Op zoek naar een nieuwe lens of camera? Vragen over een functie van je toestel? Of andere accessoires, zoals statieven, flitsers, triggersets, statiefkop, came, etc. Of gewoon even kletsen over de hardware van fotografie? Hier is de club hiervoor!

84 leden
343 experience