#Film is not Dead!

#Film is not Dead!

0
1
LEVEL
Aad Berkhout
Aad Berkhout
08 juni 2021

Ik volg al enige tijd een aantal analoge fotografen op YouTube en internet en het valt mij op dat er opvallend veel jonge mensen dit medium herontdekken.

Wat zit hier volgens jullie achter?

Ik heb zelf het idee dat dit maken heeft met de behoefte te onthaasten en meer vanuit intentie te creëren, een vorm van mindfulness zou je kunnen zeggen. De analoge camera lijkt hiervoor een geschikt middel.

Wat denk jij?

Hierbij een aantal inspirerende linkjes van mensen die ik volg vanuit mijn interesse voor straatfotografie:

https://youtu.be/Ig9ZVqPOy6c
https://youtu.be/InMA_TcML7M
https://youtu.be/jIs6KwO6OTI

Met hartelijke groet,

AadRevival analoge fotografie bij nieuwe generatie...wat zit daar achter?

Reacties 4

Marcel Wiegerinck
Marcel Wiegerinck
23 juni 2021 11:14

Ik denk dat jongeren in elk geval niet willen doen wat hun ouders doen. Daarom is analoog onder 16-jarigen erg populair. Het toeval en je hebt in feite maar 1 kans. Ook het idee dat je niet onbeperkt kan schieten is aantrekkelijk.

Aad Berkhout
Aad Berkhout
@Marcel Wiegerinck 23 juni 2021 16:57

Marcel dus ook een soort afzetten tegen ouders maar dan gaan voor de technologie van opa en oma wat wel weer grappig is. Laatste past wel bij de actuele retro trend die ik zie en die vooral naar de jaren 50-70 terug grijpt.

Jac Zwart Wit
Jac Zwart Wit
22 juni 2021 23:12

Hoi Aad, ik heb niet de filmpjes kunnen bekijken.

Maar ik denk zelf, dat er meerdere dingen spelen.

Om te beginnen is er altijd een doelgroep die het leuk vind met "oud spul" te spelen. Dit zie je bv ook bij auto's: klassiekers zijn populairder dan ooit.

Daarnaast is het mi. ook een tegenreactie op al het meteen-nu-direct-hebben-delen-de-online-wereld-inslingeren.

En onderschat heet nostalgische niet ("mijn ouders/oom/grootouders gebruikten zo'n toestel vroeger") Zelf heb ik onlangs mijn eerste camera teruggevonden, incl. lichtmeter, aparte meetzoeker, etc. Binnenkoort ff testen :) Ooit overgenomen van mn ouders, die vonden een volautomatische jap makkelijker.

Aad Berkhout
Aad Berkhout
@Jac Zwart Wit 23 juni 2021 17:02

Als ik naar mijzelf kijk dan speelt zeker nostalgie en "spelen met oud spul" maar voor de jonge generatie zeg jonger dan 30 jaar die alleen de digitale technologie kennen denk ik inderdaad dat het trage proces een tegenreactie is op de snelle social media gedreven wereld. Van de mensen die ik volg ze ik ook wel een beetje de liefde voor het ambacht omdat een behoorlijk aantal ook zelf ontwikkeld en afdrukt.

Informatie

Over Ons

De revival van het analoge filmmedium is overal gaande in de wereld.

In deze snelle digitale tijd is het trage analoge, mechanische proces van filmfotografie een oefening in Mindfullness waarmee creativiteit een extra dimensie krijgt.

4 leden
3 experience
2 foto's
1 albums
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden