Zoeken en filteren
photoshop

Wat anderen zeggen

17 januari 2020
Ingrid, jij begint inmiddels ook een hele verzameling aan apparatuur op te bouwen :) Dit is wel een heel interessant product, bedankt voor de uitgebreide uitleg!
17 januari 2020
Helemaal mee eens Jacques. En wat doe je als in je fototas wordt aangegeven dat de luchtvochtigheid niet goed is. Dan moet je dus ook gaan investeren in iets dat dit corrigeert.
14 januari 2020
Aangezien lang niet idereen Lightroom gebruikt: In Capture One: Zoom in op 100%, met de cursor als "handje" willekeurig ergens in de foto rechtsklikken, dan krijg je klein overzicht waarin je kan scrollen. Kom je een vlek tegen, snel even spot removal, terug naar handje + rechtsklik, enz :) Waarschijnlijk kunnen anderen de methode voor hun pakket uitleggen.
14 januari 2020
Ik vind het wel grappig, goed gevonden Huub! Het vermaast me dat dit voor M43 is uitgebracht, en bv. niet in Hasselblad- of Leica-M-vatting. Los daarvan, hygrometer in de kast lijkt me meer iets voor verzamelaars van (duurdere) klassieke lenzen. Maar die zullen vast ongetwijfeld een kastje met thermostaat en vochtregulering hebben om hun meest kostbare exemplaren op te slaan. In ons klimaat hoeven we ons overigens niet acuut zorgen te maken om schimmel. Bij de lenzen die ik heb treedt het pas op na 40-50 jaar, en dan nog lang niet op alle lenzen. Haze door condensatie en vervolgens uitharden van olie kan soms wel een probleem zijn, maar dat ligt niet aan de temperatuur & luchtvochtigheid. Haze is vaak eerder een gevolg van de assemblage-kwaliteit, gebruikte smeermiddelen voor diagragma en focusring, etc. Zowel haze als schimmel is soms wel goed te verhelpen bij revisie, en soms niet. Zonder dollen, misschien moet ik dit dopje maar bestellen, ik heb geen M43, maar leuk hebbedingetje :)
10 januari 2020
Napalm Death komt ook weer op tour, eens kijken welke datum past. Altijd goede optredens.
9 januari 2020
Handige tip Huub, wel even zoeken wat de 'start'-knop is op een Windows laptop. In mijn geval zit deze verborgen in het numerieke toetsenbord aan de rechterkant: de toets 7 is de home-toets (dat is de start-knop uit je tekst bij mij). Ik heb de numlock toets gebruikt om de functie te laten werken. Met de page up (pg up) en page down (pg dn) toetsen kan ik dan door de foto heen scrollen zonder een plek over te slaan. Ook de end-toets kun je gebruiken, dan springt het zoekvlak naar rechtsonder. Ook handig om snel naar een detail te gaan. Zelf ben ik niet zo handig met functietoetsen, ik gebruik mijn muis (tablet met pen) om het zoekvlak vast te pakken en snel door de foto heen te gaan. Werkt best snel als je er handig in bent. Leuk om weer iets nieuws te leren van Lightroom, top!
9 januari 2020
Leuk Jan, ja vaak is dat de beste benadering, ook met buren. Gewoon vriendelijk blijven en een praatje maken. Dank je wel voor je reactie !
6 januari 2020
Zo Huub, dat is een gevulde agenda! Bedankt voor de tips voor Circuit Zolder, die locatie was ik helemaal uit het oog verloren. De truckraces vind ik wel altijd zwaar spectaculair, dus wie weet, en ook de classic races vind ik interessant... Maar dat is nog zo ver vooruit, dat zien we tzt wel :) Zelf heb ik op dit moment alleen Archgoat & Pentacle in de Baroeg op het lijstje staan. Misschien ook God Dethroned, een van de beste en meest consistente muzikale ensembles uit Nederland. Lekker klein zaaltje, dus dicht op de band fotograferen.
4 januari 2020
Ik heb mij aangesloten bij deze club omdat ik behoefte heb om een aantal mensen te vinden die het net als ik leuk vinden om foto's in te sturen over natuur en vooral insecten / vogels / bloemen en natuur. In het verleden ben ik eens met een groepje mee geweest om op de Veluwe macro foto's te maken en dat is mij erg goed bevallen. Bij mij in de omgeving (Zwanenburg Haarlemmermeer) is het mij niet gelukt om een club te vinden waar ik dit mee kan doen. Ik ben begonnen in 1970 met een Rico en ontwikkelde en drukte zelf af in een donkere kamer en ben daarna over gegaan naar een Nikkermat / Nikon 70 / Nikon 80 / Nikon 7000 en nu een Nikon 610. Maar ik ben nog steeds een amateur die het liefste bezig is om diertjes en natuur te fotograferen. Hopelijk lukt het om de komende tijd met een aantal mensen eens een dagje in de natuur te organiseren om dit soort foto's te maken en er over te praten. Via deze club hoop ik veel foto's in te sturen waar ik veel commentaar op krijg zodat ik kan verbeteren. groet Jan