Al ruim een jaar heeft Fotoclub een online programma genaamd Get the Picture. Behalve dat je zelfstandig foto opdrachten kunt doen is er voor alle ingeschreven deelnemers iets speciaals:
4x per jaar bieden we de mogelijkheid om elkaar live te ontmoeten en wordt er iets georganiseerd door Fotoclub. 

Dat iets is zeer divers. We hebben al diverse leuke onderwerpen aan bod laten komen: een demonstratie pinhole fotografie, concertfotografie, lezingen over journalistieke fotografie en portretfotografie, een fotowalk in Rotterdam en een heuse fotowedstrijd: De Fotorun.

Tijdens de eerste Fotorun zijn een twintig-tal fotografen enthousiast aan de slag gegaan met een serie van 7 opdrachten. Diegene die als eerste de 7 opdrachten had ingeleverd kreeg een nieuwe opdracht om te maken en in te leveren. Vanaf dat moment ging het wedstrijd element echt leven: je kon pas verder als de opdracht goedgekeurd werd!
Uiteraard met een tijdslimiet zodat we de score ter plekke konden opmaken.

Winnaars van de eerste Fotorun 2018 waren, met een gedeelde eerste plaats:  

Rianne van Eerd en  Gerard Brands

Alsnog van harte gefeliciteerd! 

Tijdens de wedstrijd zagen we prachtige foto’s voorbij komen, te mooi om daar niets mee te doen. Het idee was om een Wall of Fame te maken van de 10 mooiste, ontroerendste, slimste, leukste en sfeervolste foto's, oftewel die foto’s met de WOW-factor!

Zo gezegd zo gedaan, alhoewel dat het niet mee viel. In totaal zijn er 154 goede foto’s ingeleverd. Daarvan hebben we een top 35 gemaakt waarbij de WOW-factor duidelijk aanwezig was. Met een beetje hulp van Lightroom hebben we er een mooi overzicht kunnen maken:

Van 35 naar 10 foto’s is minder makkelijk dan het lijkt, dat kan ik je wel vertellen. Heel bewust hebben we niet naar de namen gekeken van de deelnemers; we gingen voor de beste foto’s van die dag, ongeacht de maker. We hebben ons op een paar punten laten leiden door factoren van buitenaf: de lijsten met een passe-partout van 30x40 cm en het totaalplaatje dat de selectie opleverde. Dat laatste ging vrij gemakkelijk en natuurlijk hielp de locatie een handje; de sfeer in de foto's gaf een prachtig beeld van een zaterdag op Strijp-S en dat past altijd!

Het is gelukt en de foto’s zijn afgelopen zaterdag onthuld door Marcel tijdens het GTP-live event.

Hier zijn ze dan, de eerst tien Wall of Fame foto’s van 2018!

Ze krijgen een mooi plekje op de presentatie wand die we in de workshopruimte hebben gemaakt!

Onze dank gaat uit naar alle makers van de winnende foto’s maar ook onze dank voor de rest van het deelnemersveld. Dankzij jullie inzet en strijdvaardigheid zijn er in anderhalf uur echt prachtige foto’s gemaakt!

Wat ons betreft een blijvertje!

In deze slideshow zijn alle 154 foto's terug te vinden. We hebben ze op datum van opname gerangschikt, dat geeft een leuk beeld van wat en waar er werd gefotografeerd.

Reacties (2)

Your Avatar
Gerrit Janssen 5 september om 12:19

Een mooie samenvatting van een heel leuke dag!
Mooi gemaakt Hella.

Reageer hier op
Your Avatar
Nicole van den Heuvel 5 september om 13:42

Leuk samengesteld en een goede weergave van de dag. Top!

Reageer hier op

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden