De tweede tentoonstelling van het jubileumjaar van het Mauritshuis is op 1 juni j.l. geopend! En wel op een hele bijzondere manier. Koning Willem-Alexander opende FLASH | BACK. Dé fototentoonstelling met een terugblik op de 17de-eeuw. Hoe verbinden zij oude kunst aan de huidige maatschappij? En welke verhalen horen daarbij?

Miljoenen ogen bewonderden in de afgelopen 200 jaar de schilderijen van het Mauritshuis. Bij iedereen maken de meesterwerken andere gevoelens los. Dus wat gebeurt er als nieuwe meesters verder gaan waar oude meesters waren gebleven? Dat zie je in de fotografietentoonstelling FLASH | BACK. 

Zestien topfotografen, waaronder Anton Corbijn en Sanja Marušić, lieten zich inspireren door de kunstwerken van het Mauritshuis. Het resultaat: zestien nieuwe meesterwerken. Voor elke zaal van het Mauritshuis één. In FLASH | BACK hangen, staan en liggen ze tussen hun zeventiende-eeuwse inspiratiebronnen.

 Koning Willem-Alexander opende FLASH | BACK
Koning Willem-Alexander opende FLASH | BACK

Door deze nieuwe meesters kijk je nooit meer hetzelfde naar Rembrandt, Vermeer en Jan Steen. FLASH | BACK neemt je mee door de lens van Hollandse en Vlaamse fotografen. Allemaal nét zo veelzijdig als de standaard collectie van het Mauritshuis in Den Haag.

De fotografen zijn allemaal van Nederlandse of Vlaamse bodem. Net zoals de schilders van onze meesterwerken. De nieuwe meesters bestudeerden elk schilderij tot in de kleinste details, voordat ze hun keuze maakten. Iconische werken en publieksfavorieten, maar ook minder bekende parels zie je in FLASH | BACK terug. Verwacht zestien keer een originele, verrassende kijk op zeventiende-eeuwse kunst. Geen enkele foto is een remake van het originele schilderij.

Tickets bestellen

De expositie is van 1 juni t/m 16 oktober 2022 te zien in het Mauritshuis in Den Haag. Koop hier je tickets.

Reacties (0)

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden