Aangezien Saal Digital om de mening van klanten vraagt, geven ze ook een budget vrij voor mensen die de service van Saal Digital willen testen en hier een review over willen schrijven. Aangezien ik af en toe drukkers test om zo zelf het beste werk te kunnen leveren, maar ook om advies te kunnen geven aan consumenten, ben ik hierop ingegaan. Ik heb bij Saal Digital een foto op Acrylglas, formaat 30x45cm, 5mm dik besteld.

Bestelling plaatsen

Nadat de software is gedownload kan men deze gelijk opstarten. Het selecteren van het materiaal wijst zich vanzelf en gaat daardoor heen snel. Nadat het materiaal is gekozen wordt gelijk de keuze voor het formaat, en diverse opties, voorgelegd. Alle opties die de prijs beïnvloeden staan hier al bij waardoor je al bij het begin ziet hoeveel het gaat kosten.

Wat ik wel onaangenaam vind is dat het standaard ophangsysteem direct 7,95 extra kost. Als ik een prijs van een wanddecoratie zie verwacht ik dat het ophangsysteem hier bij inbegrepen zit, je moet het toch ophangen. Nu komt er 7,95 bij de verwachte prijs bij.

Bestelling ontwerpen

Bij het “in het winkelmandje plaatsen” van de bestelling wordt er eerst gevraagd of je de bestelling nog wilt opslaan, handig. Ik ben al eens een bestelling kwijtgeraakt doordat ik hem niet had opgeslagen, handig dus dat ze hier nog even om vragen. Na dat je dit hebt gedaan kan je nog meer artikelen bestellen of verder gaan.

Bij het bestellen moet je, zoals gebruikelijk, je gegevens invullen. Hier kan men kiezen voor particulieren of zakelijke klant. Ik doe de bestelling als zakelijke klant, maakt niets uit in de prijs o.i.d. maar is handiger voor de BTW teruggave. Nadat alle gegevens zijn ingevuld ga je door naar het betalen, helaas kan je hier alleen met creditcard of PayPal betalen. Ik had liever gezien dat je met IDeal of overschrijving moet betalen. Als je geen PayPal rekening of creditcard hebt kan je dus geen bestelling doen. Gelukkig heb ik dit en kan ik de bestelling afronden. Na het betalen krijg je direct een bevestigingsmail.

In de bevestigingsmail wordt verwezen naar de website als het om de levertijd gaat, graag had ik dit in de mail zelf gezien. Ook heb ik bij de bestelling helemaal geen factuur ontvangen, welke ik wel nodig heb voor mijn administratie.

Verzending

De volgende ochtend kreeg ik al een mailtje binnen dat de bestelling verzonden was, dit was sneller dan op de website stond. Bij deze mail zat ook de factuur, deze kan de administratie in. De bestelling is verzonden via DHL welke het netjes afleverde bij mij. De totale procedure van bestellen totdat ik de foto in huis had ging sneller dan verwacht.

Facturering

Bij controle van de factuur zag ik dat de prijs niet overeenkwam met wat in de bevestigingsmail stond. Na navraag bleek dit te gaan om een belastingregeling binnen Europese landen voor ondernemers (Saal Digital zit in Duitsland). Hierbij kan een 0% btw-tarief worden berekend, dit moet wel aangegeven worden bij de eigen belastingdienst. Dit was nergens vermeldt en het verschil in prijs op de factuur en uiteindelijk betaald bedrag geeft wel verwarring. Voor de ondernemers, let hiervoor op als je dit nog niet wist.

Afdruk

Natuurlijk zat ik met smart te wachten op de afdruk, deze bleek prachtig te zijn. Heel netjes en mooi afgedrukt. De foto zelf was stevig verpakt zodat deze niet kon beschadigen tijdens transport. Het ophangsysteem zat er los bij, deze moest ik nog vastzetten. Voor de prijs die ik hiervoor had betaald had ik wel verwacht dat deze er al op zat.

Conclusie

Met de afdruk zelf ben ik zeer tevreden, deze is van goede kwaliteit met denk ik wel een goede prijs. Echter zou ik Saal-Digital niet aanraden gezien de bestelprocedure. Dezelfde producten zijn bij verschillende drukkers te bestellen, in mijn ervaring gaan diverse drukkers anders met de complete bestelprocedure om. Diverse drukkers hebben dezelfde kwaliteit. Voornamelijk de prijsopbouw aan het begin van de bestelprocedure en de betalingscondities (betalen via PayPal of creditcard) vind ik niet goed waardoor ik deze service niet kan aanraden.

De totale review is te vinden via deze link.

 

Welke ervaring heb jij met digitale afdrukkers. Laat het hieronder weten.

Reacties (2)

Your Avatar
Cilia Gravemaker 6 januari om 16:30

Ik heb, op kosten van Saal-Digitaal, een fotoboek mogen maken (ook in ruil voor een review). En ik ben daar super tevreden over. Mijn volgende boek zal ik zeker daar bestellen!
Mijn review kun je lezen via de link: https://m.facebook.com/cilia.krak/posts/939814829490148

Reageer hier op
Your Avatar
Jasper Scheffers 7 januari om 09:44

Beste Cilia,

Goed om te horen dat het bij jou goed is gegaan. Zoals in de conclusie van mijn review staat te lezen ben ik ook zeer tevreden over de afdruk, echter zijn enkele punten in de bestelprocedure en de betaling tegen gevallen bij mij.

Ik heb jou review proberen te lezen maar de link werkt helaas niet.

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden