Mijn passie voor fotografie is ontstaan toen ik 7 jaar geleden een digitale spiegelreflexcamera kocht om meer creatief bezig te zijn, mijn gedachten om mooie dingen te richten en die mooie dingen vanuit diverse invalshoeken vast te leggen.
 
Creativiteit zit in mij, en mijn uitdaging is om met die creativiteit gevoel en kwetsbaarheid om te zetten in beelden. Dat doe ik ook door verschillende technieken toe te passen.
 
De fotografie cursussen gaven mij de vrijheid om mezelf te ontwikkelen. Daar heb ik geleerd anders naar een foto te kijken: dat een foto niet alleen mooi is. Verder heb ik geleerd dat ik mijn hart en intuïtie moet volgen, dat ik echt mezelf moet zijn en achter mijn werk moet staan.
 

Mijn Project “De Tweeling: Ferd en Ed”

Mijn foto-project in zwart-wit is een documentaire serie over de identieke tweeling Ferd en Ed. Identieke tweelingen delen een speciale band waardoor hun levens parallel aan elkaar lopen.
 
Deze unieke band die Ferd en Ed samen delen is buitengewoon een bijzondere. Altijd steunen ze elkaar in ziekte en in goede gezondheid.
 
Ferd heeft de ziekte van Parkinson en is weduwnaar. Ed heeft hem altijd bijgestaan en is een hele grote steun geweest voor Ferd gedurende vooral de laatste moeilijke jaren.
 
Liefde, voor elkaar zorgen, vertrouwen, loyaliteit en respect zijn het recept voor het eeuwige geluk …dit is wat Ferd en Ed met elkaar delen.
 
De Tweeling Fotoexpositie Eindhoven

Van kleur naar zwart-wit

De afwezigheid van kleur brengt foto’s terug naar de essentie. Markante vormen treden op de voorgrond, de beeldcompositie wordt duidelijker zichtbaar. De aantrekkingskracht van zwart-witfotografie overstijgt de charme van het verleden en portretten krijgen een tijdloze, klassieke sfeer.
 
Het ontbreken van kleur trekt de blik van de kijker sterk naar de vormen en het contrast.
Ik heb zowel binnen en buiten foto’s gemaakt. Voor studio, kun je het beste beginnen met het hoofdlicht. Het effect van het hoofdlicht is sterk afhankelijk van de hoek, de hoogte en de positie van de lichtbron.
 

Wat heb je geleerd?

Het is belangrijk dat foto’s in een serie dezelfde sfeer uitadamen. Licht en weeromstandigheden zijn daarbij zeer bepalend. Het is bij het schieten van een serie heel belangrijk oom eerst goed onderzoek te doen. Ik heb nagedacht over welke sfeer de foto’s moeten uitstralen en welke aspecten ik wil benadrukken: Wat ik wil vertellen met mijn serie? Elke foto in de serie moet goed zijn en passen bij het geheel. Het kan gebeuren dat de beste foto eruit gooit, omdat deze toch minder goed bij de serie past. Het is wat dat betreft echt de kunst van weglaten. 
 

Expositie Project Fotografie

Data: 19 en 20 november 2016
Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD te Eindhoven,

Reacties (0)

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden