Een tijdje geleden maakte ik kennis met het bedrijf Makingparts. Makingparts is een startende onderneming, waarbij je terecht kunt voor lasersnijden , graveren,3D-printen en nog veel meer. Zo dus ook voor het laseren en graveren van foto’s. Dit kan in heel veel verschillende materialen. Ik liet een aantal foto’s in hout laseren In deze blog lees je meer over mijn bevindingen.

(Lokale) onderneming MakingParts

Steun de lokale ondernemers. Dat is een term die je nu vast niet voor het eerst leest. MakingParts is een kleine onderneming in Eindhoven. Zij kunnen vrijwel alles laseren en graveren, denk daarbij aan hout, leer, acrylaat, stof, karton, aluminium of andere materialen , daarbij wel rekening gehouden met de afmetingen. Hoe leuk is het om iemand in tijden van deze pandemie een persoonlijk foto-cadeautje op te sturen? Daarnaast is het ook ontzettend leuk iets voor je zelf te bestellen om je “werkplek” wat op te leuken.

Jij ontwerpt

Hoe leuk is het om een vriendin die je nu lange tijd niet kunt zien een foto op hout te sturen? Persoonlijk vind ik dat veel leuker dan een kaartje, die ligt toch al gauw te verstoffen onder de vele reclamefolders of valt iedere keer dat je langs loopt van de plank waar je hem zo netjes had neergezet.

Bij MakingParts kun je eenvoudig via een dm op Instagram je idee delen. Het bedrijfje is nog echt startende. Het leuke daarvan is, is dat nog vrijwel alles mogelijk is en dat je echt van alles kunt ontwerpen of verzinnen. Je zit niet vast aan standaardformaten, standaard hoeveelheden of andere beperkende opties.

Het bedrijf heeft een persoonlijke benadering. Zij geven eerlijk antwoord of zij aan jouw wensen kunnen voldoen, denken met je mee over mogelijkheden en kunnen ook vrij snel een inschatting van wat iets gaat kosten. Ik houd van die duidelijkheid en transparantie, maar het allerleukste vind ik dat je je eigen creativiteit de vrije loop kunt laten gaan.

Jij beslist wat je graag zou willen laten maken, zij zorgen voor de uitwerking. Je krijgt altijd feedback op je design of ontwerp, no-matter what. Of het nu foto’s zijn of 3D-geprinte prototypes, hout-knutsels of acrylaat logo’s, speciale stickers of rubberen stempels, stoffen patronen of verpakkingen van schuim.

Keuze

Ik besloot te gaan voor fotokaarten gelaserd in hout. Het vele thuis zijn begon me toch wel een beetje te vervelen. Ik was wel uitgekeken op de decoratie die ik had staan. Leuke nieuwe reizen had ik momenteel ook niet gemaakt, dus nieuwe foto’s bestellen voor aan de muur zat er ook even niet in. Dan maar in mijn archief met “oudere” foto’s duiken.

Ik kwam wel een aantal leuke foto’s tegen, maar wilde er graag iets “vernieuwends” mee doen. Iets wat toch net iets anders is dan alle Forex, aluminium en plexiglas foto’s die al aan mijn wanden hangen. In mijn creatie bracht ik de woontrend droogbloemen samen met een mooie foto gelaserd in hout. Hieronder zie je het resultaat. Hoe leuk om je thuiswerkplek mee op te leuken?

Afmetingen en kosten

Hierboven zie je een foto gelaserd in populierenhout. Formaat: 13x19 cm. Ik bestelde er een reageerbuisje voor droogbloemetjes en een houden houdertje bij. Op het houdertje liet ik de plaats waar de foto is genomen en het jaartal laseren. Dit alles voor een prijs van 25 euro. Uiteraard moet je wel zelf je foto bewerkt hebben en zorgen dat het een goede kwaliteit is. Persoonlijk vind ik dat een prima prijs voor accessoires voor in huis. Zeker wanneer het gaat om een persoonlijk fotoproduct.

Ik liet uiteindelijk meer foto’s in hout laseren. In diverse formaten. O.a.

10x15 cm = 20 euro
13x19 cm = 25 euro
15x20 cm = 30 euro

Maar zoals ik al vertelde kun je, je creativiteit de vrije loop laten. Dus zo ook qua formaten met een maximum van 100 x 600 cm. De prijzen zijn afhankelijk van de afmetingen.

Fotocadeau

Ik werd enthousiast. Hoe leuk is het dat je zelf zoveel van je creativiteit kwijt kunt in fotoproducten. Daarnaast vind ik het ook nog eens ontzettend leuk om vrienden en familie op zijn tijd te verrassen met een leuk cadeautje. Superleuk om dat te doen met een persoonlijk cadeautje.

Zo gaf ik een aantal zwangere vriendinnetjes een foto op hout cadeau. Die foto’s had ik natuurlijk zelf van hun gemaakt. Een leuke herinnering aan hun zwangerschap.

Ook bestelde ik nog enkele andere gelaserde foto’s. De foto’s werden allemaal dankbaar in ontvangst genomen. Het is eens iets anders dan digitale foto’s of standaard afgedrukte foto’s af te leveren na een shoot.

Bestellen en Korting voor Fotolcub

MakingParts is een klein bedrijfje dat zich voornamelijk richt op hobbyisten zoals ik. Leuk om af en toe wat foto’s af te drukken of om creatief uit te pakken, maar geen behoefte aan grote oplages. Dat is echter wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan logo’s in een houten broodplank als kerstgeschenk.

Het bedrijfje is een klein bedrijfje wat zelf ook hobbymatig fotoproducten produceert. Dit maakt dat zoals ik al eerder beschreef, vrijwel alles mogelijk is. Dat ook tegen een leuke prijs. De keerzijde hiervan is dat je alleen kunt bestellen via een DM (Direct Message) op Instagram (of een direct mailtje naar info@makingparts.nl).

Je zult dus zelf goed moeten doorgeven wat je wilt hebben. Je kunt wel verwijzen naar voorbeeldproducten die te zien zijn op de storylijn van het bedrijf, maar er zijn geen standaard orders die je kunt bestellen. Contact opnemen is eenvoudig. Als klant word je professioneel en persoonlijk benaderd.

Wil je direct een bestelling plaatsen? Ik mag jullie ook een kortingscode geven. In de maand november kun je bij je bestelling de code FOTOCLUB10% doorgeven. Hiermee krijg je 10% korting op je eerste bestelling.

Verzenden en ontvangen

Mijn producten werden snel geleverd. Ik had ze binnen een week in huis. De producent is transparant over de levertijden. Zowel ophalen als verzenden via TNT is mogelijk.

Uitproberen en Korting/winactie

Lijkt het jou ook leuk om één van je foto’s in hout of een ander materiaal te laten laseren? Of misschien heb je zelf wel een heel ander creatief idee om met je foto’s te doen, zoals in een spiegel, op een stuk schuim of op glas bijvoorbeeld. Wil jij iemand een leuk persoonlijk cadeautje geven? Benader ze gerust voor je ideeën.

Winactie

Je kunt een foto op hout winnen in één van de drie maten die ik heb getest.

Wat moet je doen? Volg MakingParts op https://www.instagram.com/makingparts like en reageer op de foto die ook hieronder te zien is en win. Eind november wordt via Instagram de winnaar bekend gemaakt.

Reacties (0)

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden