"Januari in kleur"

Doe ook mee

Deze foto-uitdaging nodigt jou uit om de koude, grijze dagen van januari op te vrolijken met kleur. Je kan op zoek gaan naar kleurrijke objecten of scenes om te fotograferen, zoals bloemen, graffiti, of een regenboog.

De uitdaging is om de kleuren zo goed mogelijk weer te geven in de foto en om creatief te zijn in het zoeken naar interessante onderwerpen.

Je kan ook experimenteren met verschillende belichtingstechnieken om de kleuren op hun best te laten uitkomen. Heel veel succes.

Wat is Get The Picture Challenge?

Elke maand krijg je een nieuwe foto-uitdaging om te gaan fotograferen.

Je wordt geïnspireerd door onze Fotoclub Fotografie Community van bevriende fotografen die samen met jou aan deze uitdaging deelnemen.

In de Get The Picture club kan je naast je gemaakte foto’s insturen ook vragen stellen die je hebt bij het maken van je foto’s voor de Get The Picture Challenge.

De Get The Picture Challenge is een leuk manier om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen en om betere foto’s te maken je camera beter te beheersen.

Deze foto-uitdaging is geen fotowedstrijd en iedereen kan meedoen op elk niveau. Het is jouw uitdaging.

Stuur je gemaakte foto in. Maar deze maand doen we dat op Facebook.

Plaats je gemaakte foto in het album op https://www.facebook.com/groups/fotoclubnu (nog lid van deze groep? Meld je aan dan laat ik je toe) die bij deze challenge hoort. De foto moet gemaakt zijn na de eerste van elke maand als de nieuwe fotouitdaging live gaat. Je kan tot en met de 28e van deze maand je foto insturen / uploaden.

Geef je foto een titel.

Geef je foto een titel en een beschrijving. Dit kan bijvoorbeeld zijn hoe je de foto hebt gemaakt en met welke instellingen.

De beste foto('s) komen op de Wall of Fame.

Ik kies elke maand van de ingestuurde foto’s samen met een aantal andere mensen de beste en mooiste foto’s uit. Dit kan er 1 zijn maar dat kunnen er ook 10 zijn. Dit kwartaal komt er een echte Wall of Fame op de website te staan.

De beste inzendingen van vorige maand Panning en Meetrekken

Cecile Branten 4 januari om 09:44

Hee Marcel, geen selectie dit keer met foto's van de vorige challenge?

Marcel Wiegerinck 4 januari om 12:01

Klopt! Ik zal deze nog toevoegen.

Joost van Dijk 5 januari om 14:41

Is via Facebook alleen deze maand? Ik doe niet aan Facebook.

Marcel Wiegerinck 5 januari om 15:14

Jammer Joost dan kan je deze maan een keertje niet meedoen. Alle andere maanden van het jaar doen we het niet via Facebook en kan je meedoen via de website.

Henk-Jan de Bruijn 5 januari om 19:42

Super dat mijn foto op de Wall of Fame staat. Heel leuk!
Wel jammer dat deze maand de foto op facebook geplaatst moet worden. Ik heb geen facebook en snap niet helemaal waarom je deze switch maakt. Ik ben niet voor niets lid geworden van een online fotoclub. Ik hoop dat er ook een mogelijkheid komt om deze maand toch op deze site de foto's te plaatsen.

Ineke Freriks 8 januari om 17:45

Ik ben ook geen Facebook gebruiker en voel me dus ook een beetje buitenspel gezet. Ik begrijp dat het eenmalig is, maar toch is het jammer. Hopelijk komt er een omweggetje, zodat iedereen alsnog mee kan doen.

Marcel Wiegerinck 10 januari om 15:29

Dat komt omdat ik over ga naar de nieuwe website. Daarom moet het deze maand eenmalig anders.

Marcel Wiegerinck 10 januari om 15:31

Je mag jouw foto ook onderaan deze blog plaatsen. Als je ingelogd bent zie je onder het reactie formulier de tekst voor hier een foto toe aan je reactie.

Ineke Freriks 10 januari om 16:33

Dank Marcel, heel fijn dat ik er nu toch een mogelijkheid is om mijn foto in te sturen. Maar helaas lukt het niet. Ik krijg de foto niet toegevoegd.
Wellicht omdat jullie bezig zijn met de website?

Ineke Freriks 10 januari om 16:34

Huh? Nu staat hij er toch bij. Oké, geregeld.

Henk-Jan de Bruijn 10 januari om 20:09

Leuk, kunnen we toch een foto toevoegen.

Vera Beckers 13 januari om 14:07

Mooie foto! Heb je hier veel tijd in moeten steken of had je "gewoon " het juiste moment?

Marcel Wiegerinck 15 januari om 20:47

Kijk gelukt. ;-)

Ineke Freriks 14 januari om 13:08

Dit roodborstje bleef heel rustig zitten op een tak boven ons hoofd. Ik kon zelfs mijn lens verwisselen zonder dat hij weg vloog. Van de 5 foto's die ik gemaakt heb was dit de leukste, omdat zijn bekje open stond.

Henk-Jan de Bruijn 21 januari om 09:03

Kleurige figuren

Marcel Wiegerinck 23 januari om 18:56

:-)

Jan Verstraten 22 januari om 16:26

Vrolijke vrienden. In een wit besneeuwde tuin, geven deze vrolijke vrienden altijd kleur!

Marcel Wiegerinck 23 januari om 18:57

:-)