Glow Eindhoven is weer gestart met een mooie route en spectaculaire nieuwe locaties. Van 9 tot 16 November 2019 kan je Glow in Eindhoven weer bezoeken, zoek je nog een uitdaging voor de fotografie? Ga dan zeker even bij Glow kijken. Ieder lichtkunstwerk is weer anders belicht, zelfs tijdens de bewegende beelden worden verschillende belichtingen gebruikt. Een mooie uitdaging om alles goed op de foto te zetten dus.

Wat voor de één een al langer bekend terrein is om te fotograferen, is het voor de ander nog uitzoeken hoe je dit op de foto zet. In dit artikel zet ik enkele mooie plekjes uiteen welke voor de fotograaf de moeite waard zijn om te fotograferen. Ik zal niet gaan uitleggen hoe je Glow moet fotograferen, hier zijn al diverse artikelen over geschreven, waaronder 10 tip voor nachtfotografie tijdens Glow.

Route en Plattegrond Glow (onze eigen route)

Als je alle mooie locaties van Glow wil bekijken kan je het beste de deze route volgen. Per locatie een verslag met foto's. Let op dit is onze eigen route en wijkt dus af van de originele Glow Route.

Plattegrond Glow Eindhoven 2019

1. Domus Dela (Mariënhage)

Met Glow is ook gelijk DomusDela geopend. Het voormalige klooster MariënHage is compleet verbouwd en op vrijdag 8 November geopend. Dit wordt gelijk gevierd door 3 Glow projecties. 1 op de kerk, 1 op de binnenplaats en 1 op het Dela gebouw. Bereid je voor op een ware show.

Triptych Metaphor Heart op Domus Dela

DomusDelas tijdens Glow

2. Van Abbemuseum

Mindsets bij Van Abbemuseum

Ook het Van Abbemuseum heeft 3 projecties dit jaar, de eerste is van buitenaf te zien. De eerste die je tegenkomt is een kunstwerk in de Dommel. Van buitenaf te zien, maar lastig te fotograferen. De 2e is binnen te vinden, vanuit deze positie kan je het eerste kunstwerk ook goed zien. Let hier wel goed op met fotograferen, er zullen veel mensen door een smalle gang moeten. De 3e is lastig te zien, bevindt zich boven je. Als je iedereen omhoog ziet kijken, richt je camera dan naar boven.

Mindsets bij Van Abbemuseum

Het Noorderlicht in het Van Abbemuseum

3. Ping

Aan de Bilderdijklaan is het kunstwerk Ping geplaatst. De dynamiek van dit kunstwerk vastleggen is een mooie uitdaging, zeker een aanrader.

Ping aan de Bilderdijklaan

Ping aan de Bolderdijklaan

4. Zonnebloemen voor Van Gogh

Hier kan je je echt uitleven. Mooie grote zonnebloemen en een goede belichting. Je kunt je camera goed afstellen aangezien er niets beweegt. Wat deze locatie vooral leuk maakt is om met de mensen te spelen. Kijk eens goed rond wat de mensen doen en probeer dat in contrast met de zonnebloemen vast te leggen, leuke uitdaging.

Zonnebloemen voor Van Gogh

5. Clausplein

Colour Symphony op het Clausplein

Weet je nog vorig jaar, de lichttoren? Of 2 jaar geleden de Blob? Dit jaar hebben deze kunstenaars de Witte Dame bewerkt met licht. Ze hebben er weer een spectaculaire show van gemaakt, probeer dit maar eens vast te leggen.

Colour Symphony op het Clausplein

6. Steentjeskerk

Hier kan je 2 kunstwerken vinden, waarvan die binnen staat het meest spectaculair te fotograferen is. Lichtstralen met spiegels, altijd een leuke combinatie. Leef jezelf uit op de lichtstralen.

Moonlicht in de Steentjeskerk

7. Philips Stadion

Om hierbinnen te komen moet je entree betalen, 5 euro als je vooraf besteld, 7,50 aan de kassa.

Als je niet tegen harde muziek, lasers, vlammen of flitsen kan zou ik hier niet naar binnen gaan, voor de rest is het een hele mooie show. Neem een goed plaatsje, het liefst in het midden. Als je foto’s wilt maken raad ik aan de middenlijn van het veld aan te houden, je zit dan in het midden van de show.

Of je gaat aan de rand zitten, kan ook hele mooie foto’s opleveren. Weet je wat, zoek maar een mooi plaatsje. Met statief is hier lastig aangezien de ruimte tussen de stoeltjes krap is en er mensen achter je zitten waarvoor je in de weg zult staan, houd hier dus rekening mee. Misschien is genieten hier de beste optie?

Ga je toch fotograferen? Bereid je dan voor op een hele snelle show met veel verschillende belichtingen.

Moonlicht in het Philipsstadion

Nu ben ik heel erg benieuwd wie de uitdaging aan gaat om Glow te fotograferen. Wat zijn jullie ervaringen en vooral, wat zijn de resultaten? Laat de mooiste foto hieronder achter, ik ben benieuwd.