Glow Eindhoven 2018 is weer gestart met een mooie route en spectaculaire nieuwe locaties. Van 10 tot 17 November 2018 kan je Glow in Eindhoven weer bezoeken, dit lichtspektakel is een waar genot voor de fotografen. De hele week kan je in de avonduren jezelf uitleven om de mooiste lichtkunstwerken op de foto te zetten.

Wat voor de één een al langer bekend terrein is om te fotograferen, is het voor de ander nog uitzoeken hoe je dit op de foto zet. In dit artikel zet ik enkele mooie plekjes uiteen welke voor de fotograaf de moeite waard zijn om te fotograferen. Ik zal niet gaan uitleggen hoe je Glow moet fotograferen, hier zijn al diverse artikelen over geschreven, waaronder 10 tip voor nachtfotografie tijdens Glow.

Route en plattegrond Glow 2018 (onze eigen route)

Als je alle mooie locaties van Glow wil bekijken kan je het beste de deze route volgen. Per locatie een verslag met foto's. Let op dit is onze eigen route en wijkt dus af van de originele Glow Route 2018.

1. Pullman Hotel

Het Pullman Hotel is mooi verlicht, blauw, dat wel. Het blauwe past wel bij dit gebouw. Het blauwe licht is door de hele stad te zien, wat ook op andere plaatsen mooie foto’s op kan leveren.

Er gebeurt weinig met de verlichting op het gebouw, je kunt hier dus van harte van alle kanten foto’s maken.

Links:

Pullman Vestdijk 47

Glow Eindhoven Pullman Hotel

2. Achter de Vesteda Toren

Glow Eindhoven Vesteda

Achter de Vestide Toren heb je een klein pleintje waar ook een kunstwerk is neergezet.

Deze is uitdagend om te fotograferen. Het is een kunstwerk waar je even kunt gaan zitten en genieten.

Kijk ook eens goed rond en probeer hier eens foto’s te maken van de omgeving, of de mensen zelf.

Links:

The great indecision Council -Vesteda Toren

3. Parkje Smalle Haven

In het parkje bij de Smalle Haven staat ook een leuk kunstwerk waar je op los kunt gaan.

Kijk eens goed wat de kleuren doen en probeer hier eens iets creatiefs uit. Vanuit meerdere hoeken kan je hier mooie foto’s maken.

Links:

De Machine Uitgevlogen

Glow Eindhoven Smalle Haven

4. Catharina Kerk

Glow-Eindhoven-2018-Confluence
Glow-Eindhoven-2018-Catharina Kerk

Één van de meest bekende plekken tijdens Glow is de Catharina kerk.

Afgelopen jaar was deze een keer niet bewegend, dit jaar weer wel. Het is ze weer gelukt een hele mooie presentatie te maken, waarvan veel gebruikt wordt gemaakt van de contouren van de kerk zelf.

Ondanks dat het er veel beweging in zit toch goed te fotograferen. Zet je sluitertijd iets sneller, er is stiekem al best veel licht aanwezig

Links:

Confluence

5. Heuvel

In de Heuvel (voorheen hete dit de Heuvel Galerie) zijn 3 kunstwerken waarvan 1 permanente van enkele jaren geleden. Van deze kunstwerken licht ik er 1 uit. Hierbij hebben ze het plafond behangen met weerspiegelende platen waar enkele lampen op zijn gericht. Door het spelen met licht komen de mooiste kleuren tevoorschijn. Dit gehele tafereel is prachtig vast te leggen op de foto. Tip, neem ook de omgeving mee indien mogelijk.

Links:

Shattered Shadows - Glow Eindhoven

Shattered Shadows Glow Eindhoven

6. Markt

De Eindhovense markt hebben ze dit jaar weer mooi aangekleed. Ze hebben hier een prachtige omgeving van gemaakt om in te verblijven. Kijk hier eens rond en zet alles eens op de foto. Let ook op de details, misschien zie je er wel iets speciaals in. Links: Immersive Decelerator

Markt Eindhoven Glow

7. Lichttoren

Weet je nog van vorig jaar? de Blob. Dit jaar hebben ze de overkant aangepakt en zijn ze op de Lichttoren gaan richten. Hier is ook ween een prachtig resultaat behaald. Ik zal er niet te veel over zeggen, maar laat je verrassen wat je hier ziet. Wel 1 tip, probeer de bewegingen vast te leggen. Links: Tower of Light

Glow Eindhoven  Lichttoren
Glow Eindhoven Tower of Light

8. Victoria Park

Bij het victoriapark kan je mooie Chinese kunstwerken op de foto zetten. Ik raad je aan hier een rustig te gaan zitten, er zijn hier leuke barretjes in tenten waar je iets warmer en droog kunt zitten. Ook staan er buiten vuurkorven zodat je je verkleumde vingers wat kunt opwarmen. Kijk ook hier weer goed rond, in de omgeving is nog meer te zien…

Links: 

Qinhuai-Street-Nanjing

Glow-Eindhoven-Victoria Park

9. Philips Stadion

Om hierbinnen te komen moet je entree betalen, 5 euro als je vooraf besteld, 7,50 aan de kassa.

Als je niet tegen harde muziek, lasers, vlammen of flitsen kan zou ik hier niet naar binnen gaan, voor de rest is het een hele mooie show. Neem een goed plaatsje, het liefst in het midden. Als je foto’s wilt maken raad ik aan de middenlijn van het veld aan te houden, je zit dan in het midden van de show.

Of je gaat aan de rand zitten, kan ook hele mooie foto’s opleveren. Weet je wat, zoek maar een mooi plaatsje. Met statief is hier lastig aangezien de ruimte tussen de stoeltjes krap is en er mensen achter je zitten waarvoor je in de weg zult staan, houd hier dus rekening mee. Misschien is genieten hier de beste optie?

Links: PSV Philips Stadion

Reacties (2)

Your Avatar
Gerrit Janssen 11 november om 08:19

Jasper, een mooie beschrijving. Ik ben zelf op zaterdag wezen kijken om te zien wat ik wil gaan fotograferen. Want zoals Marcel in zijn tips beschrijft alles fotograferen is lastig. Vorig jaar heb ik dit geprobeerd in twee avonden maar dan nog. Ik ga in ieder geval voor de Catharina kerk. Daar is veel licht maar toch een uitdaging door de beweging in de presentatie. De markt ziet er mooi uit maar met alle mensen zal het lastig worden een mooi geheel plaatje te maken. Jou foto is erg mooi. Het geeft me wel een idee wat mijn positie zal worden. Ik ben wel benieuwd hoe je deze gemaakt hebt? De lichttoren is echt het hoogtepunt. Daar zit een hele grote uitdaging. Zekere zoals je zegt om de beweging vast te leggen. En als je fout gaat een herkansing na 10 minuten! Dus de meeste tijd zal ik daar te vinden zijn.
Al met al zijn er weer diverse leuke projecten om te fotograferen.

Reageer hier op
Your Avatar
Jasper Scheffers 12 november om 08:41

Hey Gerrit, mooi om te lezen hoe jij hier mee bezig bent. Je bent al bezig met een goede voorbereiding, eerst lopen om te kijken en daarna gaan fotograferen. Normaal doe ik dit ook maar had nu de kans om met de pers tour mee te lopen.

De markt in zijn geheel op 1 foto krijgen is inderdaad lastig, maar niet onmogelijk. Omdat dit stilstaande beelden zijn heb ik gebruikt gemaakt van Panorama om deze goed vast te leggen. Voor een panorama heb ik denk ik een goed standpunt gekozen, maar ik zie op Facebook vele foto's van andere standpunten voorbij komen die ook erg mooi zijn. Kijk nog eens rond op internet om inspiratie op te doen voor je standpunt op de markt.

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden