Het is toch altijd weer een soort van nieuwe start in het begin van elk nieuwe jaar. Je kijkt nog eens terug op het vorig jaar en hebt plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Wellicht heb je er al over nagedacht maar ik ben benieuwd naar jouw antwoord op de volgende vraag;

Wat is jouw nummer 1 fotografie prioriteit in 2017?

Je kan je antwoord eventueel aangevuld met een foto delen door nu een reactie op deze blog te plaatsen. Bedankt.

Reacties (25)

Your Avatar
Niels van Dijk 1 januari om 09:24

Fotograferen is leuk. Maar als het niet zo gaat als ik wil, ook erg frustrerend. Daarom is mijn prioriteit het hebben en houden van plezier tijdens het fotograferen.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 1 januari om 09:46

Dank je Niels

Your Avatar
Nicole Van den Heuvel 1 januari om 10:22

Ik herken het probleem van niels dus mijn prioriteit is meer tijd vrijmaken om te gaan fotograveren, wil en moet meer oefenen en dan gaat het vanzelf beter.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 1 januari om 19:02

Goed plan. Hoe ga je dat in praktijk brengen?

Your Avatar
Cilia Gravemaker 1 januari om 11:49

Mijn prioriteit voor 2017 is om de weg die ik al eerder ingeslagen, en die ikzelf maar conceptionele fotografie noem, te verbeteren.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 1 januari om 19:02

Hoi Cilia hoe ga je dat aanpakken? weet je dat al?

Your Avatar
Mark Lemmens 1 januari om 12:46

Mijn prioriteit is het vinden van een eigen stijl.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 2 januari om 12:31

Nou dat gaat zeker lukken. Diana Bokje geeft er een cursus over :-)

Your Avatar
Geert van der Sanden 1 januari om 14:32

Mijn prioriteit is blijven experimenteren, zoals met deze foto van afgelopen vrijdag! Out of the box blijven denken.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 1 januari om 19:03

Geert denk vooral zonder box. :-)

Your Avatar
Geert van der Sanden 1 januari om 14:43

(binnenkort in een nieuw blog de betere kwaliteit) :p

Reageer hier op
Your Avatar
Karin Van Didden 1 januari om 19:17

Weer opnieuw beginnen met het fotograveren en samen met mensen met het zelfde doel mooie en leuke foto's maken. Heb er echt zin in.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 1 januari om 19:28

Komt goed Karin. Tot snel.

Your Avatar
Vincent Van Mullekom 3 januari om 15:57

prio 1: genieten van de groei van mijn zoontje. (en deze vastleggen ;-))

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 9 januari om 13:27

Das ook een hele mooie Vincent

Your Avatar
Jasper Scheffers 3 januari om 17:51

Het afgelopen jaar heeft voor mij voor de fotografie veel betekent. In de afgelopen jaren beslissingen gemaakt die zijn vruchten afwierpen en afgelopen jaar begonnen met het starten van een eigen bedrijf hierin. Het is nog niet gelukt om dit bedrijf ook daadwerkelijk op te zetten, nog een paar struikelblokken te overwinnen maar dit gaat mij in 2017 lukken.

Een paar doelen die ik nog wil behalen zijn (met een aantal ben ik al bezig):
- Het daadwerkelijk een fatsoenlijk bedrag verdienen met de fotografie zodat ik kan starten.
- Foto's gaan exposeren voor meer bekendheid.
- Het schrijven van blogs hier op de website. Ik wil mijn kennis en ervaringen ook delen met anderen.
- Meer kennis opdoen over fotografie.
- Blijven doorgaan met experimenteren om zo steeds beter te worden met de fotografie.

Het zijn grote doelen die ik heb gesteld, maar ik ben er al een aantal jaar mee bezig en dit is wat er nog over is van de doelen. Ik ben al ver en in 2017 ga ik mijn eigen bedrijf starten.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 9 januari om 13:27

Start met 1 doel Jasper en de rest volgt

Your Avatar
Ellen van den Heuvel 5 januari om 13:16

Ook ik wil dit jaar graag meer bezig zijn met het maken van foto's. Ik merk dat ik te weinig tijd hiervoor vrij maak, en je zou denken, iets dat je leuk vindt, dat doe je toch ook? Nee dus, zo werkt het bij mij helaas niet.

Dus, als ik dat wil gaan doen, hoe dan? Ik heb me, om te beginnen, aangemeld voor de vervolgcursus. Heel veel zin in, aftellen naar februari! Dat is in ieder geval de garantie om meer foto's te gaan maken : )

Daarnaast heb ik met een aantal vrienden afspraken gemaakt om in de komende maanden op zaterdagen bijzondere fotografie-uitstapjes te gaan doen. Plannen, plannen, plannen, en als het dan zover is, dan ben ik zo blij als een kind. Raar he, hoe dat werkt?!

We zullen zien of het gaat lukken!

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 9 januari om 13:28

Ellen de eerste en de belangrijkste stap heb je al gezet. Tot snel.

Your Avatar
Gerard Wieberdink 20 januari om 17:33

Nou mensen het zijn nogal wensen voor 2017. Mijn prioriteit ligt met name om betere foto's te maken en dan met name gericht op de belichting en de scherpte daarvan. want daar ontbreekt het meestal aan op mijn foto's. Ik wilde nu een foto plaatsen maar blijkbaar kan het alleen maar met een JPG bestand . Dus eerst aan de slag om mijn NEF bestanden over te zetten naar JPG met een max van 2MB. Wie kan mij hierover even een tip geven want Facebook is niet mijn ding. groet. Gerard

Reageer hier op
Your Avatar
Gerard Wieberdink 20 januari om 19:03

Hierbij een natuur foto

Reageer hier op
Your Avatar
Susanne Weterings 4 februari om 22:57

Ik heb de laatste tijd zelf wat geëxperimenteerd met mijn camera. Ik heb me aangesloten bij een paar facebook- fotografiegroepen en veel gegoogled. Ik merk dat ik vooral graag actiefoto's (voetbal, maar ook actie in de natuur en natuurfoto's maak). Binnenkort wil ik macrolens aanschaffen en daar mee aan de slag gaan. Maar ik wil dit jaar juist ook kennismaken met andere vormen van fotografie (portretfotografie (?), straatfotografie (?) en wie weet wat nog meer). Mede daarom heb ik me ingeschreven voor de cursus Get The Picture in 100 opdrachten. Ik ben benieuwd waar mijn voorkeur over een jaar naar uit gaat.

Reageer hier op
Your Avatar
Bert Beekmans 25 februari om 09:30

De donkere dagen zijn weer bijna voorbij. Deze winter heeft fotografie op een laag pitje gestaan. Ben het plezier een beetje kwijt. Het wordt te veel een "kunstje" Techniek goed ? Compositie over nagedacht? Ok. Klik.

Ik wil verdieping. Meer gevoel. Een verhaal. Expressie.

Fuck the rule of thirds.
Niet uit het hoofd maar uit het hart!


Reageer hier op
Your Avatar
Willy Haegeman 19 maart om 10:03

Natuur en landschap dat heeft mij rust na een hele carrière te werken in ploegverband in een grote onderneming waar alles al moest gedaan zijn voor je eraan begon kan ik mij uren alleen bezig houden in de natuur

Reageer hier op
Your Avatar
Arianne Beks 4 april om 13:18

Mijn fotografieprioriteit voor 2017: iets betekenen met mijn fotografie en niet alleen maar mooie plaatjes schieten. Deze foto is gemaakt terwijl mijn dochter op briefjes teksten schrijft op verzoek van vrienden voor een gezamenlijke vriendin (die inmiddels is overleden) Een potje troost zeg maar en tevens voor deze vriendin hoe zij als vriendin was, hoe ze elkaar hebben leren kennen en ook gewoon lieve woordjes. Nadat ze dit potje in ontvangst nam heeft ze er enkele gelezen. De daarop volgende dagen weer een paar...tot ze op waren. Dit potje staat sinds haar overlijden op het nachtkastje van haar moeder

Reageer hier op

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden