De foto-expositie ’Project 50 Jaar’ van fotografe Annemarie Vriends (1969) is dit najaar te zien op zaterdag 14 en zondag 15 december in de Kruisruimte in Eindhoven. Annemarie Vriends is vorig jaar op 3 juni 2018 met een groots project gestart om 50 mensen te vinden, die net als zij in 1969 geboren zijn. Met als doel om voor 31 december 2019 deze 50 mensen gefotografeerd te hebben met daaraan gekoppeld een expositie.

Persoonlijk vond zij het lastig om 50 te worden op 3 juni 2019. Om dat gevoel om te zetten naar iets positiefs, heeft zij 50 mooie portretfoto’s gemaakt van vijftigers, door heel het land. Haar idee was om de toekomstige vijftigers in het zonnetje te zetten tijdens het fotograferen en vanaf dat fotomoment was hij of zij Koning of Koningin.

Naast de foto heeft iedere deelnemende vijftiger een stukje over zichzelf geschreven en over hoe het voelt om 50 te worden. Met dit originele project heeft Annemarie gemerkt dat zij niet de enige was die het erg vond om 50 te worden. Door het project hebben veel mensen iets afgesloten en starten nu met frisse moed aan de volgende 50 jaar. 
 

flyer

De kandidaten hebben op de foto allemaal een kroon op of bij zich; de kroon staat symbool voor wijsheid, spiritualiteit, eer, roem, sieraad, middelpunt, herkenning en de inwijding als 50-jarige. Een halve eeuw mag dan ook, volgens Annemarie, ‘koninklijk’ gevierd worden. De foto-expositie ‘Project 50 Jaar’ is op14 december en 15 december te zien in de Kruisruimte, Generaal Bothastraat 7E, Eindhoven.

De Kruisruimte is geopend op zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur. Annemarie Vriends studeert dit jaar af, aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Tijdens de opleiding heeft zij kennis gemaakt met documentaire en portretfotografie. In haar werk staat altijd de mens centraal in al zijn facetten. Zij ervaart het contact daarin als iets bijzonders en weet daarin de mens te binden en te verbinden.

Met een dosis gezonde humor, een mensenmens, het hart op de juiste plaats en door ‘The Girl Next Door’ te zijn, weet zij haar onzekerheid om te zetten in ‘mooi contact’. Zij fotografeert voor bedrijven en organisaties en maakt vrij werk. Zij heeft exposities, publicaties, is bekend bij de Nederlandse Fotobond en is uitgekozen als exposant bij Fotofestival Aan de Maas in 2018 met haar serie ‘De Kracht Van De Vrouw’ met de foto ‘Berusting’.

Website: www.annemarievriends.nl

Reacties (5)

Your Avatar
Izo van Thiel 6 november om 12:47

Welkom!

Reageer hier op
Your Avatar
Annemarie Vriends 6 november om 14:14

Heel erg bedankt voor dit podium! ;-)

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 7 november om 11:06

Graag gedaan natuurlijk

Your Avatar
Yolanda Voort - van de Ven 6 november om 16:54

Ha Annemarie,
Geweldig!
Je hebt je roeping echt gevonden,
Blij voor je 😊
We komen graag ki.jken.
👍🍀💕

Reageer hier op
Your Avatar
Annemarie Vriends 6 november om 17:06

Hoi Yolanda,

Leuk!! ;-)

ANNEMARIE

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden