Reacties (30)

Your Avatar
Ralph Sidler 18 december om 10:05

Super leuk en goed initiatief.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:29

Maar jij bent ook goed bezig Ralph.

Your Avatar
Francois Van Baelen 18 december om 10:31

Alleen is maar alleen! Je kan vaak best wat hulp en advies gebruiken en dat kan als je met meerderen bent. Uiteraard is het ook leuker dat je gesprekspartners hebt en er al eens een grapje afkan. Een goede sfeer zorgt voor toffe en betere foto's.

Reageer hier op
Your Avatar
Theo Brinkman 18 december om 10:34

Marcel,
je hebt n punt denk ik. Na allerlei cursussen (ook in jouw bedrijf) gedaan te hebben denk ik de techniek wel begrepen te hebben. Maar terecht wat je zegt... het verwatert stukje bij beetje omdat alleen naar buiten gaan niet leuk of inspirerend is. De druk van een deelname aan een fotoclub is qua tijdsinzet voor mij teveel. Elke 2 weken materiaal aanleveren krijg ik niet spits. Toch blijft er het verlangen om op stap te gaan om mooie plaatsjes te maken samen met fotopraatjes en -inspiratie. Ben benieuwd wat het vervolg is/wordt.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:30

Theo 8 januari dan kan je meedoen ook als je niet veel tijd hebt. Wij hebben bijvoorbeeld 4 evenementen per jaar. Is net iets minder als elke twee weken :-)

Your Avatar
Wim Wiss 18 december om 11:33

Mooi initiatief, Marcel! Herkenbare punten in je betoog. Door samen doen je fotografie-skills versterken en daar een platform voor creëren lijkt me "een gat in de markt". Aan fotografie-sites geen gebrek, maar zónder het "off-line" gedeelte. Dáárvoor moet je weer naar de social media. Die integratie van on- en offline lijkt me prachtig. Ik zie uit naar begin januari! Veel succes!

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:32

Dank je Wim. Precies dat is mijn droom mensen verbinden. Online maar ook live op locatie. Gaat gaaf worden in vanaf januari.

Your Avatar
Carina Verhulst 18 december om 13:17

Hoi Marcel,

Absoluut waar wat je zegt: doen! Zelf spreek ik met regelmaat af met een vriendin. Ik heb haar tijdens een Fotocursus bij jou ontmoet. Sinds die tijd fotograferen we ongeveer elke zes weken samen. Superleuk!

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:33

Heee Carina, leuk dat jullie dat doen. Je kan vanaf 8 januari samen ook online een clubje oprichten. Simpel gewoon door er 1 aan te maken. Dan kan je wat je samen buiten doet, thuis nog voort zetten.

Your Avatar
Yvonne Tweebeeke 18 december om 13:24

Wat jij hier boven verteld en voorstelt is helemaal wat ik wil.
Vandaag prachtig weer maar ik zit binnen en kan het niet opbrengen om te fotograferen.
Zal ik naar de stad of naar het strand of industrieterrein.
Het is al 13.19 en zit nog steeds binnen.
Met een fotomaatje ga je of stimuleert de een de ander.
Ik ben van de abstracte fotografie, maar ik vind straat/architectuurfotografie ook leuk.
Wat wel nodig is dat je een beetje bij elkaar in de buurt woont.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:35

Yvonne, klopt helemaal je hebt zeker iemand in de buur nodig. Je kan op onze website vanaf 8 januari j eigen fotoclub oprichten. jouw plaatsnaam kan helpen om andere uit jouw omgeving te laten aansluiten. Ik ben benieuwd hoe het je vergaat.

Your Avatar
Joan robbertsen 18 december om 13:38

hoi, vind het heerlijk om in de natuur te lopen met mijn honden en te fotograferen. we hopen over een paar jaar ook wolven in het gooi te hebben en die vast te kunnen leggen

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:50

Leuk verhaal om over te schrijven en je ervaring hierover te delen ;-)

Your Avatar
Henk Smeets 18 december om 14:25

DOEN met hoofdletters... helemaal waar. Eindeloos heb ik me afgevraagd waarom ik, in mijn ogen, matige tot slechte fotoos maakte. Antwoord: het ontbrak me aan een, heel specifiek, thema waarin ik me kon vinden en mijn creativiteit kwijt kon. Intussen heb ik dat gevonden en ineens is het veel leuker en is het ook geen probleem meer te DOEN.
Nu nog volhouden!
Gr Henk

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:52

Komt goed Henk. Volhouden is een kwestie van aansluiten bij een fotoclub die bij je past. En dan komt dat doen bijna van zelf.

Your Avatar
Jerry Goethyn 18 december om 18:39

Hoi,
Ik vind dit een fantastisch idee, na mijn vakopleiding fotografie via avondonderwijs hebben wij ook met een groepje bijeenkomsten georganiseerd, wat zeer leuk was, spijtig genoeg zijn er al heel wat afgevallen en komen wij nu niet meer tezamen... om bij jullie aan te sluiten is het wat moeilijk, ik woon in België in Deinze en dat is toch een hele afstand... Heel Veel succes toegewenst met dit mooi initiatief en alvast prettige eindejaarsfeesten toegewenst!
Groetjes, Jerry Goethyn

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:56

Jerry, van wege de afstand moet je niet terugdeinzen. Je kan met het groepje wat over hier vanaf 8 januari een eigen club starten. Wellicht leuk om samen een fotowandeling te organiseren in België. Ik sta er voor open.

Your Avatar
Jasper Scheffers 24 december om 08:18

De afstand is door het internet alleen maar kleiner geworden lijkt mij. Ik heb Deinze even opgezocht en zag dat dit in de buurt van Gent ligt, lijkt mij leuk om daar eens een fotowandeling te krijgen.

Your Avatar
Matti Lemmens 18 december om 20:05

Steen goed initiatief. De twee punten spreken mij aan. Vooral het samen doen met een gericht doel lijkt mij heel leuk.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:57

Ja Matti. En wat is jouw doel?

Your Avatar
Karel Hendrickx 19 december om 18:09

Het zou voor mij heel interessant zijn om workshops te kunnen volgen in mijn omgeving d.w.z.
in de omgeving van Turnhout ( de Antwerpse kempen ) .
De reden is dat mijn vrouw zwaar gehandicapt is en veel zorg ( tijd) vraagt , en ik alzo de tijd niet heb om ver van huis workshops te volgen .

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:57

Wat voor workshop zou je graag willen volgen Karel?

Your Avatar
Thierry Senders 19 december om 21:28

Ik ben ook mede door het club idee de cursussen gaan doen en wil ook bijvoorbeeld wandelingen gaan organiseren want we wonen in een prachtige omgeving dus genoeg mogelijkheden en voor ieder wat wils

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 08:58

Heee Thierry leuk man. Laat maar weten wat jouw idee is. Kwa fotowandeling wil ik graag helpen.

Your Avatar
Arianne Beks 19 december om 23:40

Ik ben vooral op zoek naar collega fotografen die na het volgen van een cursus of workshop langer door willen gaan met oefenen en zaken uitproberen. Het is idd doen! En ook een voorbereiding incl plan met een doel. Voor mij hoort theoretische kennis techniek ook bij fotografie. Bv. Hoe werkt highkey fotografie? Wie heeft hiervan kennis, wil deze delen en oefenen.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 09:00

Leuk Arianne dat je reageert. Ik denk wat jij het schetst heel veel mensen hebben en zouden willen. Kan je mij een specifieke vraag hierover stellen dan kan ik daar iets mee gaan doen. (Een filmpje maken bijvoorbeeld)

Your Avatar
Jan Bijl 20 december om 19:15

Marcel,, dat is ook precies waar ik behoefte aan heb. Ik heb de beginnerscursus bijna voltooid en heb behoefte aan oefenen met anderen om op een later tijdstip de vervolgcursus te gaan doen. Dus moeten we vooral gaan doen ja.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 21 december om 09:01

Hoi Jan, vandaag is jouw laatste cursus dag van de Starterscursus. Je kan met jouw eigen groepje een club aanmaken zodat jullie in elk geval samen doorgaan.

Your Avatar
Jan den Dekker 4 januari om 11:47

Ik heb mij aangesloten bij deze club omdat ik behoefte heb om een aantal mensen te vinden die het net als ik leuk vinden om foto's in te sturen over natuur en vooral insecten / vogels / bloemen en natuur.
In het verleden ben ik eens met een groepje mee geweest om op de Veluwe macro foto's te maken en dat is mij erg goed bevallen. Bij mij in de omgeving (Zwanenburg Haarlemmermeer) is het mij niet gelukt om een club te vinden waar ik dit mee kan doen.
Ik ben begonnen in 1970 met een Rico en ontwikkelde en drukte zelf af in een donkere kamer en ben daarna over gegaan naar een Nikkermat / Nikon 70 / Nikon 80 / Nikon 7000 en nu een Nikon 610. Maar ik ben nog steeds een amateur die het liefste bezig is om diertjes en natuur te fotograferen. Hopelijk lukt het om de komende tijd met een aantal mensen eens een dagje in de natuur te organiseren om dit soort foto's te maken en er over te praten. Via deze club hoop ik veel foto's in te sturen waar ik veel commentaar op krijg zodat ik kan verbeteren. groet Jan

Reageer hier op
Your Avatar
Danny de Jong 8 januari om 17:50

Leuk idee ik denk dat ik me ook ga inschrijven.

Ik ben een gepassioneerd fotograaf, de 1 jarige fotografie opleiding bij de school voor fotografie met succes gevold en heel vaak aan het fotograferen.

Wat ik wel een beetje heb met het doen 1x doen 2x doen 3x Als je blijft fotograferen en maar aan het doen 4x blijft je je drive om het te doen 5x ook kwijt raakt en je gaat op automatische piloot fotograferen met een beetje inspiratieloze foto's als gevolg.

Ik heb zelf een pauze ingelast in het afgelopen jaar en ben niet meer elk weekend met mijn camera op stap gegaan. Resultaat weer prima foto's en er weer zin in en ga nu minimaal 1x per maand op stap. Ook heb ik het afgezworen om in van die oude schimmelpanden in België (Urbex) in te klimmen je krijgt steeds dezelfde domme foto's van een berg troep.

Ik zoek gewoon alledaagse dingen.

Succes allemaal een leuk initiatief.

Reageer hier op

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden