#1 BANNERS MAKEN IN PHOTOSHOP

1 challenge, 4 weken, elke week een prikkelende opdracht.

Livestream Terugkijken
Bekijk deze uitzending terug

Bestanden voor #1 Banners Maken in Photoshop

Stel hier je vraag (ook na de livestream)

Volgende Livestreams
Livestream 2 dinsdag 23 juni om 20.00 uur - #2 - Avatar
Livestream 3 dinsdag 30 juni om 20.00 uur - #3 - Zeezicht
Livestream 4 dinsdag 7 juli om 20.00 uur - #4 - Vliegend Eiland

Wat kan je verwachten tijdens deze livestream?

Tijdens deze LIVE sessie van ongeveer 25 minuten leer je hoe je een banner maakt in Photoshop.
Deze banner is op maat gemaakt voor op je Fotoclub-profielpagina.

Heb je weinig Photoshop ervaring? Geen nood, je mag gebruik maken van de bestanden die gebruikt worden tijdens deze Livestream. Ben je ervaren en heb je PS-virus al echt te pakken? Ga dan aan de slag met een eigen format en/of ontwerp.

Wat ontdek je nog meer? Je leert omgaan met lagen in Photoshop, en je gaat gebruik maken van slimme lagen en vullagen. Voor de wat meer ervaren mensen laat ik zien hoe je met aanpassingslagen en de filtergalerie kunt experimenteren. Daarnaast leer je foto’s plaatsen en schalen, leg ik uit hoe je gebruik kunt maken van de selectie tools en kan je al aan de slag met kant-en-klaar uitgeknipte plaatjes. Selecteren en vrijmaken van afbeeldingen zal de rode draad zijn in de komende livestreams, stap voor stap leer je hoe je dat op een handige manier kunt doen.

Ga ik te snel? Geen nood, je kunt deze Livestream terugkijken op deze pagina en op YouTube. Ik raad je aan de uitzending eerst te bekijken en daarna pas aan de slag te gaan.

Vragenstellen
Aan het einde van de uitzending is er ruimte om vragen te stellen. Dit zal een aantal minuten zijn. Moch jouw vraag nog niet beantwoord zijn tijdens de live uitzending dan beantwoord ik jouw vraag hier op de Photoshop Clubpagina.

Jouw gemaakte resultaat delen
We vinden het leuk als je jouw creatie met ons deelt.

Doe dat bij voorkeur in het album op de Photoshop clubpagina.

Marcel en ik zullen dagelijks jullie banners bekijken en voorzien van een reactie en feedback. Je mag elkaar ook tips en complimenten geven, graag zelfs! Tot aan de volgende uitzending krijg je de kans om je banners te plaatsen. Daarna ook nog maar dan ligt de focus op de volgende opdracht.

Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in, laten we er een mooie uitzending van maken vanavond!

Tot 20:00, groetjes Hella.

Wat is de Club Challenge?

De Club Challenge is de ultieme uitdaging om samen met anderen jouw eigen vaardigheden te boosten naar het volgende niveau.

Elke Club Challenge bestaat uit een onderwerp en vier prikkelende opdrachten waar je met veel plezier aan kan werken. Dit kan bijvoorbeeld fotobewerking, inspiratie een bepaald genre fotografie of cameratechniek zijn.

Ervaar het echte clubgevoel met dit unieke concept dat je op een eenvoudige manier helpt om betere foto’s te maken. Foto's waar je echt trots op bent.

Iedereen kan meedoen het maakt niet uit hoeveel kennis en ervaring je hebt. Het gaat om de kracht van onze community waar we elkaar verder helpen en ondersteunen.

Hoe werkt het?

1. Elke week ontvang je een prikkelende opdracht

2. Word lid van de Photoshop Club en blijf op de hoogte en maak contact met andere mensen.

3. Bekijk onze wekelijkse livestream om aan de slag te gaan en vragen te stellen

4. Deel ten slotte jouw gemaakt foto/werk om feedback te krijgen van docenten en andere deelnemers! Wij doen dit dagelijks op werkdagen

5. Wij zorgen ervoor dat jij onze gebruikte bestanden kan downloaden.

6. Ga de uitdaging aan in de Photoshop Club en word gratis lid

Heb je nog vragen?

Stel al je vragen over deze Photoshop Challenge in de Photoshop Club.

Wil je weten hoe je lid kan worden, hoe je een foto plaatst of hoe je een discussie start?

Bekijk dan eerste even https://www.fotoclub.nl/vraag-en-antwoord

Gerrit Janssen 16 juni om 15:19

Hella, ik heb er ook zin in. Ik ga je volgen maar gebruik wel Affinity Photo.

Marcel Wiegerinck 16 juni om 15:45

Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Ik hoor het graag.

Hella Martens 16 juni om 20:46

Top Gerrit, ben erg nieuwsgierig of je de werkwijze kunt kopiëren naar Affinity. Succes!!

Hella Martens 16 juni om 20:49

Voor de vroege vogels: vergeet niet het planes-flower-balloons-bestand opnieuw te downloaden.
Dat doe je via deze link: https://bit.ly/1BANNERS-CLUB-CHALLENGE

D. Niderost Niderost 16 juni om 20:51

Ik krijg de melding: kan PS Hella-banner.png niet openen omdat de versie van het ICC profiel niet wordt ondersteund (ik werk met PS CC)

D. Niderost Niderost 16 juni om 20:55

Op ene van de manier transformeert die de PSD-files naar png-files als ik ze opsla.

Hella Martens 17 juni om 10:13

Download de bestanden nog een keer opnieuw als zip-file. Pak het zip-bestand uit en zet het in een map op je computer. Dan veranderen de bestanden niet.