De Sint is weer in het land en kerst is om de hoek. De tijd van cadeautjes, lootjes trekken en verlanglijstjes maken is aangebroken. Dat is niet altijd eenvoudig. Maar laten we dit jaar niet zuchtend en schouderophalen om sokken vragen. Wij helpen je een handje. Er zijn vast nog fotografie accessoires die je nog kunt gebruiken. Of mooie camera accessoires, puur voor de heb. Deze tien cadeaus komen zeker van pas als fotograferen je hobby is. Wees niet bang om ze op het lijstje te zetten, want het zijn beschaafde prijzen: tussen €8,95 en €27,00.

1. Schoonmaak accessoires voor je camera.

Zoals deze schoonmaakpen voor je lens. Klein en dus handig om mee te nemen. Aan een kant een borsteltje voor het zachtjes verwijderen van bijvoorbeeld zand. Aan de andere kant een rond poetskopje om vlekken en vingerafdrukken te vakkundig weg te poetsen. €7,95.

2. Een UV Filter.

Heb je er nog geen? Dit is een must onder de camera accessoires. Vul snel in op je lijstje. Want hij beschermt je kostbare lens tegen stof, krassen en vingerafdrukken. Daarnaast vermindert het gebruik ervan een waas of vaagheid bij het fotograferen. Deze Hama van 58 mm is €9,99.

3. Een smartphone statief.

Je smartphone heeft vele mogelijkheden, misschien heb je de cursus smartphonefotografie gevolgd, of ben je dit nog van plan. Een statiefje voor je smartphone is dan wel zo handig. Deze Octopus tripod is een lichtgewicht. Je kan hem gewoon neerzetten of heel handig aan allerlei dingen vastklemmen zodat hij werkelijk overal gebruikt kan worden. €11,39.

4. Een flitsparaplu.

Een flitsparaplu is een van de betere fotografie accessoires voor de studiofotograaf. Als je naar de fotoclub modellendag bent geweest heb je hem al gezien. De flitsparaplu maakt licht diffuus, dus minder hard. Met zachte belichting krijg je dus minder reflectie van lichte gedeelten waardoor je dus meer detail kunt laten zien in die lichte partijen. Net als een echte paraplu heb je hem zó opengeklapt en klaar voor gebruik. Deze Falcon Eyes flitsparaplu van 70cm heb je al voor €14,90.

5. Lenzensetje voor de smartphone.

Leuk om meer uit je smartphone te halen. Deze drie in een set bevat een macro, fish eye en een groothoeklensje. Eenvoudig op elke smartphone te zetten middels een clipje. Ook leuk om cadeau te géven. €14,95.

6. Een reflectiescherm.

Ideaal te gebruiken op locatie of in de studio is dit 5 in 1 Reflectiescherm van Falcon Eyes. Het is een diffuus reflectiescherm met een afritsbare hoes die vier bedrukte zijden heeft. Eenvoudig opvouwbaar. €14,44.

7. Nekband voor je camera.

Natuurlijk heb je al een Nekband voor je camera. Maar… dikke kans dat die maar saai is. Dat kan beter. Tegenwoordig zijn er veel soorten designs zodat je je favoriete apparaat een personal touch kan geven. Wat dacht je van een hippe polkadot versie met mooie leren afwerking? geschikt voor elke spiegelreflex camera. En ook nog duurzaam door het gebruik van Denim Leer! €17,95.

8. Een camera polsband.

Een camera polsband is de oplossing voor wie niet houdt van een nekband, maar toch een stukje veiligheid zoekt en de mogelijkheid om tussentijds de vingers te strekken. Deze universele handstrap is geschikt voor spiegelreflex camera's met een standaard 1/4 inch schroef, en kost €19,95.

9. Een boek over digitale fotografie.

Je komt dan als snel uit bij Scott Kelby. Dé best verkopende auteur over fotografie. Hij heeft al vele boeken over het onderwerp geschreven, maar met dit exemplaar heb je het beste uit al zijn boeken bij elkaar. Het beste van Scott Kelby digitale fotografie. Vanaf €22,50.

10. Een camera rugtas.

Een perfect cadeau voor de fotografieliefhebber die regelmatig foto-dagtrips maakt. Met voldoende ruimte voor een oplader, flitser en zonnekap. In het voorvakje heb je ruimte voor de lensdop, zodat je deze nooit kwijt kunt raken. Dit exemplaar van Caselogic heeft een uniek hangmatsysteem zodat je camera de bodem van de tas niet raakt en dus beter beschermd is. Voor een mooi prijsje: €26,99.

Mocht het budget nu groter zijn is een uitbreiding van jouw fotografische vaardigheden is natuurlijk het allermooiste cadeau. Kijk eens naar onze klassikale cursussen of naar het aanbod van het fotoclub webcollege.

Heb jij nog een gouden tip om toe te voegen aan het lijstje fotografie accessoires? Wil je je vreugde (of ongenoegen) delen over een van jouw onlangs aangeschafte camera accessoires? We horen het heel graag in de reacties hieronder. Wij wensen iedereen alvast héle fijne uitpakmomenten!

Reacties (0)

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden