Fotografie is de kunst van het maken van foto’s van een, voor jou, juiste setting. Elke (hobby)fotograaf heeft een eigen stijl en eigen voorkeur voor de inhoud. Het is ook één van de meest populaire hobby’s over de wereld. Mensen maken foto’s om mooie plaatjes te maken, om herinneringen vast te leggen of om belangrijke gebeurtenissen te documenteren. Of je nu professioneel fotografeert of gewoon lekker wilt knippen en plakken voor je eigen plezier, fotografie biedt talloze mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten. Maar wat doe je uiteindelijk met de geschoten kiekjes? Wij hebben een aantal use-cases voor jouw gemaakte foto’s.

Decoreer je huis

Foto’s op canvas afdrukken is een leuke manier om je foto’s te presenteren in huis. Denk in plaats van jouw foto’s afdrukken eens aan jouw foto op canvas afdrukken.

Het geeft je foto een kunstzinnig en professioneel uiterlijk en het is ook nog een mooie toevoeging aan je ruimte! Je hebt bijvoorbeeld ook de keus om er een lijst omheen te laten plaatsen en het wordt ook nog eens geleverd met wandmontagesysteem, zodat je het direct kunt ophangen!

Maak fotoalbums

Een fotoalbum is een goede manier om al je foto’s op een centrale plek te houden. Dit kan zowel digitaal als fysiek.

Je zou een digitaal fotoalbum maken met behulp van een app of een website. Het is een perfecte manier om jouw geschoten foto’s te delen met je vrienden en familie. Vervolgens kun je het fotoalbum gemakkelijk laten thuisbezorgen en een mooi plekje in je interieur geven.

Verkoop je foto’s

Je kan je gemaakte foto’s ook verkopen, zo heb je ook nog eens wat extra inkomsten voor jouw fotografiehobby. Er zijn talloze websites waar je je foto’s kunt aanbieden voor de verkoop die dan gebruikt zullen worden als stockfoto. Om je foto’s te verkopen zul je deze op het platform moeten uploaden en krijg jij een percentage van de verkoopprijs als iemand jouw foto koopt.

Maak een online portfolio

Deel je foto’s op social media of op je website en gebruik deze als portfolio. Het is een geweldige en makkelijke manier om je foto’s te delen met je vrienden en familie of een groter publiek. Je toont hiermee je huidige fotografievaardigheden en kan hiermee ook nog eens jouw progressie van je hobby of werk bijhouden. Daarnaast kun je ook aan potentiële klanten of werkgevers laten zien wat jij allemaal kunt!

Gerrit Janssen 6 januari om 15:51

Helemaal mee eens Marcel. Ontzettend jammer als je verder niks met je foto's doet.

Een van mijn use-cases:
Ik ben in 2020 aangesloten bij de 52 weken club binnen fotoclub.nl. In 2021 wilde ik met een thema gaan werken. Het werd de 'Social Sofa'. Pakweg tweeduizend staan er in Nederland. Ik wil ze allemaal op de foto zetten de komende jaren. Maar ik wil er ook meer over weten en over vastleggen. Dus een website gemaakt die regelmatig aangevuld wordt. Ik praat hierover met andere. Men kent Social Sofa niet, Heeft er nog nooit een gezien etc. Door mijn enthousiasme gaan mensen ze nu overal zien. Regelmatig krijg ik een appje; 'He Gerrit, hier staat er een kijkt' samen met een foto. Hierdoor wordt mijn kaart met alle plekken waar er een staat steeds completer. En wordt mijn verzameling en website steeds uitgebreider. Erg leuk.
Geïnteresseerd? Kijk maar eens of volg me op mijn instagram of website:
Instagram : https://www.instagram.com/gerritmozaiekbankjes/
Website: mozaiekbankjes.jouwweb.nl

Henk-Jan de Bruijn 6 januari om 19:00

Leuk idee

Gerrit Janssen 16 januari om 19:30

Ook Social Sofa zelf heeft er interesse in kijk hier maar eens: