Is jouw vakantie ook alweer voorbij? Voor mij is de vakantie het ultieme moment om weer extra tijd te besteden aan mijn hobby: het maken van vakantie- en/of reisfoto’s. Heerlijk om al die prachtige landschappen, typische details en mooie momenten vast te leggen. Standaard maakte ik bij thuiskomst hiervan direct een fotoboek, maar dit jaar sloeg ik een keer een andere weg in. Ik maakte mijn eigen magazine, natuurlijk met eigen foto’s! Benieuwd hoe? Heel simpel! Ik vertel je er meer over in dit blog.

Bestemming

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik Süd-Tirol in Noord-Italië bezocht. In de boekenkast zijn dan ook al verschillende fotoboeken van eerdere vakanties in dit gebied te vinden. Dit jaar wilde ik naast het gebruikelijke fotoalbum eens iets anders uitproberen. Ik wilde een keer een andere weg in slaan.

Persoonlijk vind ik het namelijk ontzettend leuk om mijn reisfoto’s te delen met vrienden, familie, collega’s en alle onbekenden die ook maar een beetje interesse hebben in mijn foto’s. Veel van hen zitten natuurlijk niet te wachten op mijn privé foto’s, maar zijn vaak wel nieuwsgierig naar de landschapsfoto’s en typische plaatjes van de plekken die ik bezoek. Regelmatig krijg ik vragen over waar ik de foto’s heb gemaakt.

Magazine

Het leek me stiekem ontzettend gaaf om een echte reisgids te maken over het gebied waar ik jaren geleden helemaal verliefd op ben geworden. Ik wilde meer doen met mijn vakantie foto’s. Een reisgids maken lijkt me ontzettend gaaf, maar iets te hoog gegrepen. Ik ging op zoek naar anderen mogelijkheden en stuitte op het maken van je eigen magazine. Deze kon ik namelijk laten drukken via https://www.printenbind.nl.  Ik begon vol passie aan mijn eerste magazine. Ik zocht foto’s bij elkaar van de mooiste bestemmingen en hoogtepunten van mijn laatste vakantie en ging aan de slag.

Magazine

Printenbind.nl

Printenbind.nl is een professioneel bedrijf waar ook iedere hobbyist een eigen magazine kan laten drukken. Zowel grote als kleine oplages van je magazine zijn mogelijk en voordelig! Het bedrijf heeft een eigen productie, stuurt per mail een foto met daarop de eerste druk en het moment van versturen. Vooraf wordt zowel de prijs als de levertijd aangegeven. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. De prijs-kwaliteitsverhouding is naar mijn mening erg goed. Betalen kan via: IDEAL, PayPal of Creditcard.

Jij hebt de regie over de afwerking!

Optioneel is het drukken van een magazine met een stevige omslag met nietjes op de vouwlijn. Zo heeft jouw magazine dezelfde lay-out als magazines die in de winkels te vinden zijn. Ook kun je zelf het formaat bepalen. Verder heb je de keuze uit papiersoorten. Je kunt kiezen uit lichtere of zwaardere papiersoorten. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de kwaliteit van de druk en dus de foto’s.

Aanleveren van bestanden

Mijn magazine heb ik niet op Printenbind.nl gemaakt. Ik maakte gebruik van de software Luminar, voor de nabewerking van foto’s, Word voor het schrijven van de teksten en een online collagemaker waarin ik de tekst en foto’s samenvoegde in diverse lay-outs. Ik sloeg alle pagina’s als aparte collages op en maakte daar later in Word één PDF bestand van. Deze heb ik aangeleverd op de website. Je kunt super eenvoudig een PDF of ander bestandstype aanleveren. Pintenbind.nl gaat hiermee aan de slag en maakt er voor jou een mooi magazine van.

Voor- en nadelen

Printenbind.nl heeft een heleboel voordelen. Het is transparant over mogelijkheden en prijzen. Het bedrijf is persoonlijk, levert snel en is bereid om zowel grote als kleine oplages te drukken. Een nadeel is echter dat je wel zelf een bestand moet kunnen aanleveren. Je zult dus zelf opzoek moeten gaan naar (online) software om de lay-out van jouw magazine te maken, maar dit kan natuurlijk ook in Word. Hier heb je zelf de regie in.

Waar wacht je nog op?

Wil jij ook een keer iets nieuws proberen? Droom jij ook van je eigen magazine? Stop dan met dromen en ga gewoon aan de gang!
Printenbind.nl maakt het mogelijk om jouw magazine professioneel af te drukken.

Benieuwd naar mijn creatie? Zie de bijlage van dit blog.

Reacties (1)

Your Avatar
Jan wijngaarden 24 september om 17:28

Gaaf

Reageer hier op

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden