Elke maand staat er een fotoclub in de Spotlight. Deze maand is dat Fotoclub Zzzoom uit Eersel.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Hoe heet jullie fotoclub en wanneer is deze opgericht?

Wij heten Fotoclub Zzzoom en de allereerste clubavond was op 25 augustus 2008. Dit jaar vieren we dus ons 10-jarig jubileum.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Hoeveel leden heeft de fotoclub en hoe is deze samengesteld?

Onze club telt 25 leden en dat is ook het maximum. Soms is er dan ook sprake van een wachtlijst. Er zijn 9 vrouwen lid en 16 mannen. De jongste is 22 en de oudste 78. Het gaat dus om een behoorlijk gevarieerd gezelschap met allemaal die ene passie: fotografie. We zijn geen fotoklasje dus in principe verwachten we dat er een goede basis ligt van (technische) kennis en/of ervaring om een aanvulling te kunnen zijn voor onze club. Uiteraard leren we wel veel van elkaar, stimuleren elkaar en geven adviezen.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Bespreken jullie de foto's van leden en zo ja, hoe doen jullie dat?

Meestal stuurt ieder lid 2 á 3 foto's in per clubavond. Die bekijken we op een groot scherm waarna we deze becommentariëren. Soms zijn het foto's op basis van een bepaalde opdracht of in een thema, soms is het vrij werk.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Hoe vaak komen jullie bij elkaar?

We komen 1 keer per maand bij elkaar. De avond duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur inclusief de bijbehorende en altijd weer gezellig borrel als afsluiting. Dit doen we in Cultureel Centrum De Muzenval in Eersel.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Wat voor activiteiten doen jullie met de fotoclub?

Naast het gezamenlijke clubgebeuren hebben we ook enkele werkgroepjes waarbij onze (hobby)fotografen verdieping kunnen zoeken binnen een bepaald thema of bepaalde techniek. Denk hierbij aan natuurfotografie, avondfotografie, flitstechniek enzovoorts. We hebben zo nu en dan excursies, vragen voor een clubavond sprekers, maken 2 á 3 keer per jaar een fotoketting, krijgen foto-opdrachten en hebben een jaarlijkste expositie die dit jaar in het laatste weekend van oktober valt. Dit jaar wordt deze op vrijdagavond geopend met een lezing van Michiel Buijse waar we erg blij mee zijn.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Wat is het leukste/belangrijkste aan jullie club?

Het belangrijkste aan deze club vind ik persoonlijk:

- Dat we ieder zo onze kwaliteiten en interesses hebben maar elkaar allemaal in onze waarde laten.

- Dat we allemaal kwaliteit nastreven, willen blijven groeien en leren maar het ook gezellig willen hebben.

- Dat er in de club een goed groepsgevoel heerst.

Wat is het beste/leukste dat jullie met de club gedaan hebben?

Ik denk dat het niet één ding is maar alles rondom de jaarlijkse expositie. Samen daar naartoe streven, het expositieweekend ervaren met elkaar en het publiek, ervan leren en het volgend jaar nog mooier en beter willen maken.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Wat zouden jullie nog graag met de fotoclub doen maar is er nog niet van gekomen?

Dat is lastig te zeggen. Ieder lid heeft zo zijn/haar eigen wensen/dromen/ambities/doelen en gezamenlijk als club streven we ernaar om iedereen zo veel mogelijk te stimuleren dat te halen.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Kan iedereen lid worden of zijn er nog toelatingseisen?

De toelatingseisen zijn niet streng. Ik noemde het eigenlijk al eerder: er moet een basis zijn. En je moet een goede camera hebben, natuurlijk, maar dat lijkt me logisch.

Fotoclub Zzzoom Eersel

Waar kunnen we meer informatie vinden over jullie fotoclub?

Wil jij ook meedoen met jouw fotoclub? Neem dan contact met ons op.