De komende tijd worden er een aantal photowalks (fotowandelingen) georganiseerd door de uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel waarbij ook de Vonkerplas en de Dreumelse Waard zullen worden meegenomen.

De eerste datum die we nu gepland hebben is op zaterdag 2 april van 10:30-15:00 uur

Doordat het Veerhuis in Wamel nu helaas definitief gesloten is, gaan we onze tuinkamer aan de Kloosterweide 25 in Wamel nu als verzamel- en vertrekbasis gebruiken voor de wandelingen. Hier doen we de briefing en de koffie/thee-sessie bij aankomst en hier komen we ook terug voor de nabespreking met soep en broodjes.

Dit veelzijdige en ongerepte natuurgebied heeft ieder seizoen wel weer iets anders te bieden op fotografisch gebied. Buiten de maanden januari/februari, wanneer een groot deel onderwater staat kun je hier heerlijk struinen, van de natuur genieten en natuurlijk de mooiste plaatjes schieten. In het voorjaar kun je ooievaars zien nestelen (vanaf de dijk is dat heel goed te zien en te fotograferen) en af en aan zien vliegen om hun jongen te voeren.

Met wat geluk zie je (jonge) steenuiltjes en groene of bonte spechten en in de uiterwaarden zijn dan ook allerlei weide- en watervogels te zien, waaronder scholeksters, ganzen en meeuwen. In een aantal ‘wielen’ (meertjes in de uiterwaarden) leven bevers. Eigenlijk de gehele zomer door zie je vogels hun jongen grootbrengen en is het één grote bedrijvigheid.

Maar ook de herfst is een prachtig seizoen. Als de bladeren vallen is de kans groter dat je ransuilen in hoge bomen ziet zitten. En zelfs als de uiterwaarden onderwater staan, kan dit weer voor prachtige beelden (waaronder reflecties in het water) zorgen. Kortom: ieder seizoen heeft haar fotografische charmes!

Klik op onderstaande links voor wat impressies van dit prachtige gebied:

https://deuxbleus.nl/natuur-en-wildlife-wamel/

https://deuxbleus.nl/steenuiltjes-wamel/

Foto's van wandel/natuurgids Ton Lammers
Foto's van wandel/natuurgids Ton Lammers

Tuinkamer aan Kloosterweide 25 in Wamel uitgangspunt

Omdat het Veerhuis (aan de Veerweg 2 in Wamel, vlakbij het fietspontje naar Tiel) gesloten is, zal onze tuinkamer aan de Kloosterweide 25 in Wamel nu als uitgangspunt dienen voor deze fotowandelingen. Deze photowalk geeft je bovendien de kans om nieuwe mensen te ontmoeten of mensen die je alleen via internet kent. Via je gezamenlijke fotografie-hobby zal het leggen van contact niet veel moeite kosten.

Gezamenlijk verkennen we dit gebied te voet en ondertussen krijg je zowel natuur- (van wandelgids Ton Lammers) als fotografische tips (van Michelle Peeters) aangereikt. Je komt zo op plekken waar je zelf niet snel naartoe zult gaan, dus de kans op unieke foto’s is best groot!

Datum, prijs en aanmelden

Meld je vrijblijvend aan voor deze photowalk! Een fotowandeling is een geweldige manier om het hele gezin het huis uit te krijgen om van de natuur te genieten, te leren over natuur en fotografie, te socializen en geweldige foto’s te maken.

Prijs:
De kosten voor deze photowalk zijn 30 euro per persoon. Maximale groepsgrootte is 10 personen.

We verzamelen op zaterdag 2 april aan de Kloosterweide 25 in Wamel om 10:30 uur. Vertrek wandeling om 11:00 uur. De rondwandeling naar het Veerhuis en weer terug (door de Uiterwaarden en over de dijk) duurt ongeveer 3 uur. Rond 14:00 uur zijn we weer terug in de tuinkamer, waar we kunnen genieten van een kop koffie, soep en/of een broodje terwijl we de foto’s en het fotograferen nabespreken. Rond 15:00 uur sluiten we af.

Heb je interesse in deelname, meld je dan aan via het formulier onderaan mijn webpagina. Als je Fotoclub.nl-fanlid bent, geef dat dan aan bij ‘speciale wensen.’ Je ontvangt in dat geval namelijk 10 euro korting op je deelname.

Reacties (0)

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden