Terwijl ik dit schrijf zit ik op zolder en die is momenteel koeler als buiten. Het nieuwe fotografiecursus en workshop seizoen gaat namelijk weer beginnen en we hebben er echt zin na een relatief lange periode waarin we veel online lessen gedaan hebben. Ook leuk om te doen maar ik vind cursussen en workshops met cursisten / deelnemers in real life toch echt wel leuker.

Onze workshopruimte is helemaal Corona Proof gemaakt zodat we gerust onze fotolessen kunnen geven. Ik heb dit vorige week al ervaren met de eerste zomercursus. Dat ging fantastisch. De tweede zomercursus fotografie start over een paar dagen weer. Voor alle cursisten die nog een lopende cursus hebben kunnen deze afmaken. A.s. donderdag zullen alle (nieuwe) (inhaal) data definitief worden doorgegeven.

Graag wil ik hieronder laten zien wat je de komende tijd kan verwachten aan workshops, cursussen en evenementen bij Fotoclub.nl

Get the Picture Challenge; WATER

De Get the Picture Challenge is onze maandelijkse foto-uitdaging.

Deze maand hebben we het thema WATER en ik nodig je uit om hier aan mee te doen. Superleuk. Lees hier hoe je dat kan doen.

Meer informatie:
https://www.fotoclub.nl/blogs/fotografen-inspiratie/get-the-picture-challenge-water

2 daagse Zomercursus Fotografie in Eindhoven

woensdag 19 en donderdag 20 augustus.

Tijdens deze cursus zul je vooral veel bezig zijn met je camera. Fotograferen leer je het best door het zelf te doen. Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren.

Bij mooi weer zullen we veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus. Na deze zomercursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nl Hier kun je vragen stellen en foto’s delen met andere fotografen.

Meer informatie:
https://www.fotoclub.nl/fotografie-cursussen/zomer-fotografie-cursus-eindhoven

Zomercursus Fotografie Eindhoven

Fotografie workshop Bloeiende Heide

Zaterdag 22 augustus

Onder leiding van Maurice Hertog ga je in deze workshop landschapsfotografie de Brunssummerheide verkennen. We gaan op zoek naar een mooie zonsondergang, als de weergoden ons die gunnen, op een prachtige locatie in het gebied. Je ontvangt bij deze workshop het e-book "Een passie voor landschappen"

Meer informatie:
https://www.fotoclub.nl/fotografie-cursussen/workshop-bloeiende-heide

Landschapsfotografie Workshop

Workshop Portretfotografie met natuurlijk licht

Zondag 23 augustus

Volg onder leiding van Paul Bekkers de workshop Portretfotografie met natuurlijk licht. In de workshop ga je ontdekken hoe je techniek en creativiteit kunt gebruiken om betere portretfoto's te maken. We gaan werken met daglicht dat via de ramen naar binnen komt en we kijken hoe we het daglicht kunnen sturen. Als het weer het toelaat gaan we ook naar buiten om te ontdekken hoe we het natuurlijke licht kunnen beïnvloeden en hoe we er creatief mee om kunnen gaan. Bij zonnig weer zijn immers andere technieken nodig dan wanneer het bewolkt is.

Meer informatie:
https://www.fotoclub.nl/fotografie-cursussen/workshop-portretfotografie-met-natuurlijk-licht

Workshop Portretfotografie

Fotografie Workshop Eindhoven (Fotocursus in 1 dag)

Zaterdag 29 augustus (meerdere startdata zie link)

Je wilt je camera beter begrijpen en jouw foto’s kunnen beïnvloeden met de juiste instellingen. In deze dagcursus fotografie voorzien we je van de basiskennis die je nodig hebt om van de automatische stand af te fotograferen.

We behandelen de verschillende standen en de instellingen sluitertijd, diafragma en ISO. Zo leer je jouw camera handmatig in te stellen, beweging en bevriezing vast te leggen en te werken met verschillende scherptediepte niveaus.

Na deze kun je kiezen voor een van de halfautomatische standen of de volledig manuele stand. Geschikt voor fotografieliefhebbers met bijna alle soorten digitale camera’s.

Meer informatie:
https://www.fotoclub.nl/fotografie-cursussen/fotografie-workshop-eindhoven

Fotografie Cursus Workshop Eindhoven

Lezing / Presentatie: Waar zijn je foto's nu? door Foto Organizers Nederland

Zondag 6 september om 14.00 uur (gratis entree, wel van te voren aanmelden)

Wij vermoeden... de digitale foto's zwerven op al je apparaten, ongesorteerd, op cd's, usb-sticks of SD-cards. De geprinte foto's in schoenendozen, plastic tassen, nog in de Kodak-mapjes, aan elkaar geplakt, verkleurd in 'n niet meer zo zelf-plakkend album...

Al herken je maar één van deze voorbeelden, dan is het nu tijd om met je foto's aan de slag te gaan!

Kom naar op zondag 6 september naar de presentatie /lezing van Foto Organizers Nederland

5 enthousiaste organizers die gek zijn op foto’s, werken sinds juni 2018 samen als de FON (Foto Organizers Nederland) Ben je benieuwd wat zij doen, en wat jij eraan kunt hebben?

Kom naar hun presentatie / lezing op zondag 6 september om 14.00 uur a.s. Zij vertellen graag over hun beroep met verhalen uit de praktijk en geven je alvast belangrijke tips en inzichten over het organiseren en rubriceren van je eigen foto’s.

Foto Organizers Nederland

Fotografie Cursus Eindhoven voor Starters

Meerdere startdata in september en oktober 2020

Al jaren is Fotografiecursus Eindhoven voor starters echt een enorm succes.

Je gaat met je eigen camera aan de slag samen met een groep enthousiaste mensen die tijdens de cursus echt beter leert kennen. Er zijn nog vele oud cursisten die elkaar nog geregeld zien.

In deze fotografiecursus voorzien we je van praktische handvatten en technische kennis waarmee je het beste uit jezelf én uit jouw digitale camera haalt. Ontdek hoe je de belangrijkste mogelijkheden van jouw camera juist voor je kunt laten werken! Deze fotografiecursus in Eindhoven bestaat uit tien lessen.

Met een uitgebalanceerde mix van praktijk en theorie, wordt je de basis van het fotograferen onder diverse omstandigheden uit de doeken gedaan.

Meer informatie;
https://www.fotoclub.nl/fotografie-cursussen/fotografie-cursus-eindhoven

Fotografiecursus Vervolg

Startdata 14 september (Is al bijna vol) en 15 september

Heb je de starterscursus gevolgd en smaakt het naar meer? Of fotografeer je al wat langer, beschik je al over de basisvaardigheden en is het tijd voor een verdieping?

Dit is je kans om je verder te professionaliseren in de wondere wereld van de fotografie. In de vervolgcursus fotografie kijken we verder dan het maken van een goede foto.

De ontwikkeling en het hanteren van een goede workflow zijn belangrijke onderdelen. Er is veel persoonlijke aandacht waardoor je jouw persoonlijke verbeterpunten leert kennen. Gericht werken aan groei dus!

Meer informatie:
https://www.fotoclub.nl/fotografie-cursussen/fotografie-cursus-eindhoven-vervolg

Fotografiecursus Eindhoven Vervolg

Bekijk hier het overzicht voor al onze evenementen openbaar en en voor Fotoclub Fans. Kijk hier regelmatig voor nieuwe events.

https://www.fotoclub.nl/evenementen

Bekijk hier het overzicht op datum, plaats en niveau.

 

https://www.fotoclub.nl/fotografie-cursussen

Overzicht van Fotoclub Evenementen

Overzicht van alle fotografiecursussen en workshops

Reacties (10)

Your Avatar
Gerrit Janssen 7 augustus om 17:54

Marcel, ik heb me aangemeld voor de workshop bloeiende heide. Kan niet wachten.

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 9 augustus om 23:21

Dank je wel Gerrit welkom

Your Avatar
Iryna Melnyk 7 augustus om 22:03

Wow! Zo veel om te doen en om te leren )))) Ik wil graag een betere portreten leren maken )))) En ik denk ook over een bloeiende heide...

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 9 augustus om 23:22

Ook jij bent van harte welkom Iryna.

Your Avatar
Jacques Linssen 10 augustus om 09:01

Iryna, kom je 23 augustus ook naar de Workshop Portretfotografie met natuurlijk licht?

Your Avatar
Iryna Melnyk 10 augustus om 20:06

Jacques Linssen Ik denk erover. Ik wil de portretten leren fotograferen )))

Your Avatar
Iryna Melnyk 10 augustus om 20:34

Ik heb mij net op 23 augustus aangemeld)))

Your Avatar
Marcel Wiegerinck 11 augustus om 05:10

Hee leuk super

Your Avatar
bart van veen 29 november om 08:58

Waar kan ik een vraag stellen naar aanleiding van online fotocursus

Reageer hier op
Your Avatar
Marcel Wiegerinck 29 november om 21:40

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden