IK GA OP VAKANTIE EN NEEM MEE: 8 FOTOGRAFIEMAGAZINES

Kijken jullie er ook zo naar uit? Het is bijna vakantie en dat betekent dat we weer wat meer tijd krijgen voor onze hobby. Yes, laat de creativiteit maar stromen! Wil jij vastleggen wat je meemaakt op vakantie, maar niet op een standaard manier? Voor wat extra tips en inspiratie zijn fotografietijdschriften een aanrader. Maar er zijn er meerdere, dus welke kies je dan? Ik licht in dit blog zeven fotografietijdschriften voor je uit, kijk maar welke het beste bij jou past!

1. Zoom

Zoom heeft de slogan: Ontwikkel jezelf als fotograaf. Het staat namelijk boordevol inspiratie, tips & tricks, cursussen en workshops waar je mee aan de slag kunt.

Elk nummer heeft een ander thema. Lees jij liever digitaal? Geen punt, want Zoom gaat met de tijd mee en een digitaal abonnement is dus gewoon mogelijk. Het voordeel daarvan is, dat je alle eerdere edities dan ook nog kan lezen!

Aantal uitgaven: 10 x per jaar
Prijs: € 7,25 in de winkel
Abonnement: Nederland € 68,00 / Belgie € 78,60
Website: zoom.nl

2. CHIP FOTO Magazine

Een fotografiemagazine voor degene die eruit wil halen wat er in zijn of haar camera zit. Praktisch én technisch inzicht maakt je stap voor stap een betere fotograaf. Alle genres komen aan bod en ook goede artikelen over laboratorium- en praktijktests van apparatuur. Zo kun je een goede vergelijking maken als je besloten hebt om iets aan je uitrusting toe te voegen. CHIP FOTO komt tien keer per jaar uit.

Aantal uitgaven: 10 x per jaar
Prijs: € 6,49 in de winkel
Abonnement: Nederland €64,90
Website: chipfotomagazine.nl

3. Digifoto starter

Het fotografiemagazine voor de beginnende hobbyfotograaf. Basistechnieken dus, die in Jip en Janneketaal worden uitgelegd. Ideaal dus om jezelf snel naar een hoger niveau te fotograferen. Elke maand een ander thema dat je uitdaagt om aan de diverse stijlen en technieken te snuffelen. Zo kun je zien of het iets voor jou is en je eigen stijl ontdekken. Ook leuk voor op vakantie: de podcast die Digifoto starter sinds kort heeft!

Aantal uitgaven: 4 x per jaar
Prijs: € 5,95 in de winkel
Abonnement: Nederland €21,50 / Belgie €55,00
Website: digifotostarter.nl

4. Digifoto pro

Een broertje van bovenstaand magazine. Misschien ken je ook het gelijknamige online platform wel. Deze is een beetje meer gericht op, de naam zegt het al, professionals. Het fotomagazine komt zes keer per jaar uit en heeft, naast inspiratie en tips vaak de nieuwste info over gear & gadgets. Nieuwe camera op de markt? Je vindt de uitgebreide review vaak in dit professionele fotografietijdschrift.

Aantal uitgaven: 6 x per jaar
Prijs: € 5,95 in de winkel
Abonnement: Nederland €29,75 / Belgie €82,00
Website: digifotopro.nl

5. Foam

Als je dan toch op vakantie bent, vind je dit internationale fotografietijdschrift misschien ook wel in het buitenland. Het is een uitgave van Fotografiemuseum Amsterdam (Snapje? FO-AM!) en het is wereldwijd beschikbaar.

Alle facetten van de fotografie komen aan bod. Van mode tot historisch, documentair, wereldberoemd of opkomend talent. Met portfolio’s die respectvol op verschillende soorten papier geprint worden en verassende artikelen onderscheidt dit fotomagazine echt de rest. Het heeft niet voor niets internationale prijzen gewonnen!

Aantal uitgaven: 3 x per jaar
Prijs: € 25,00 in de winkel
Abonnement: Nederland €64,00
Website: foam.org

6. Focus

Deze staat bekend als het oudste en meest toonaangevende fotografiemagazine van Nederland. Er is elke maand een nieuw nummer met de nieuwste ontwikkelingen trends en de beste fotografen om van te leren. Als je een abonnement overweegt is dit een leuke, want je kunt als abonnee van Focus ook gratis deelnemen aan exclusieve workshops van toonaangevende fotografen!

Aantal uitgaven: 11 x per jaar
Prijs: € 7,50 in de winkel
Abonnement: Nederland €68,00 / Belgie €76,00 Euro
Website: focus-photoq.nl

7. Shutr

Een ‘salontafel bewaarmagazine’ noemen ze zichzelf. En dat snap ik wel. Het komt door de spectaculaire foto’s met diepgang (zoals ze het zelf zeggen) die de covers en de inhoud sieren. Het wat moderner vormgegeven magazine staat vol met inspiratie in oeuvreportfolio’s en serieportfolio’s, veel fototalent met het verhaal achter de foto. Natuurlijk ontbreekt het ook in dit magazine niet aan een stukje techniek.

Aantal uitgaven: 4 x per jaar
Prijs: € 9,95 in de winkel
Abonnement: Nederland €31,80 / Belgie €36,80 Euro
Website: shutr.photo

8. P/f Professionele fotografie

Hét fotografietijdschrift voor de professionele fotograaf. Maar dat wordt niet gecontroleerd bij aankoop. Een gevorderd hobbyfotograaf heeft hier natuurlijk ook wat aan! Er verschijnen elk jaar tien nummers die bol staan van de informatie, inspiratie, techniek, interviews en nog veel meer. Wat ik heel boeiend en leerzaam vind: gevestigde én opkomende fotografen die hun werk laten zien en vertellen hoe het tot stand kwam.

Aantal uitgaven: 8 x per jaar
Prijs: € 9,95 in de winkel
Abonnement: Nederland €105,50
Website: pf.nl


Zo. Jij vermaakt je wel even zonder ons. Wij van Fotoclub.nl wensen je een héle fijne vakantie, met veel fotografieplezier. En de resultaten mag je natuurlijk altijd met ons delen!

Ben jij meer een boeken-type? Kijk dan eens hier:
Lees hier de recensie van Shoot!
Lees hier de recensie van Het GROTE FLITSER boek.
Lees hier de recensie van Photoshop voor Lightroom-gebruikers.
Lees hier de recensie van Flitsen met een reportageflitser.

Reacties (0)

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden