Een klein apparaatje dat werkt als een reminder. Ik hoor je nu waarschijnlijk denken: “Wat heeft dat nu met fotografie te maken?” Eigenlijk niet veel, maar toch is het een handige gadget die ik aan mijn collectie fotografie materiaal heb toegevoegd.

Waarvoor is de Re-mind dat zo handig?

De Re-mind helpt je om gewoontes te veranderen. Je kunt dit handige apparaatje ook erg goed inzetten tijdens fotografie. Herkennen jullie het dat je op een gegeven moment weinig inspiratie hebt om te fotograferen? Of dat je foto’s steeds meer op elkaar gaan lijken, omdat je een aantal mooie foto’s hebt weten te maken en nu regelmatig vanuit hetzelfde perspectief fotografeert of vergelijkebare momenten vastlegt?

De Re-mind zorgt hierbij voor een beetje uitdaging. Met één druk op de knop zet je het apparaatje aan en iedere 5 of 10 minuten trilt deze en ik besloot om telkens wanneer de Re-mind trilt een foto te maken. Hierdoor legde ik hele andere momenten van mijn uitje vast, dan wat ik voorheen altijd deed. Dit zorgde voor een verassende nieuwe blik. Soms vroeg het ook om wat creativiteit, omdat ik op het moment dat de Re-mind me een signaal gaf, ik geen idee had wat ik kon fotograferen. Daardoor ging ik beter kijken naar de omgeving waarin ik me bevond en wist ik uiteindelijk dingen vast te leggen die mij voorheen nooit zouden zijn opgevallen. Anderzijds heb ik ook de valkuil om gedurende een dagje weg of een vakantie vrijwel alles vast te leggen.

Om te voorkomen dat ik de dag door de lens van mijn camera beleef en vergeet te genieten van het moment zelf, besloot ik om de re-mind een uurtje aan te zetten en alleen foto’s te maken op het moment dat deze een tril signaal gaf. Hierdoor hoefde ik minder bezig te zijn met het willen maken van foto’s, dat zou ik namelijk helemaal niet vergeten en op andere momenten was ik er minder mee bezig en kon ik meer genieten van de activiteiten. Andersom kun je hem natuurlijk ook inzetten: stel je gaat er een dagje op uit om te fotograferen en je zoekt een mooie plek in een stad of in de natuur op. Je gaat lekker aan het fotograferen, dan is het ook wel fijn om af en toe een reminder te krijgen om even te pauzeren, even van houding te veranderen of juist even de focus van de camera af te halen. Zo hou je het fotograferen langer en gemakkelijker vol.

Bij het uitzoeken en nabewerken van je foto’s, is de Re-mind helemaal ideaal. Wanneer ik een berg foto’s uit te zoeken heb, zit ik meestal uren in dezelfde houding achter de computer. Dat is natuurlijk niet heel goed voor je. Ik gebruik de Re-mind dan ook het meeste achter de computer. Eens in de zoveel tijd gaat er kort trilsignaaltje af wat mij eraan herinnert even een andere houding aan te nemen of even op te staan. Dit zorgt ervoor dat ik minder last krijg van lang zitten achter de computer en daarnaast houdt het me scherp dat ik niet uren en uren achter mijn computer blijf plakken. Verzonken in mijn verslavende hobby… namelijk fotograferen...

Remind Foto's bewerken

Ik ben heel benieuwd hoe jullie over deze gadget denken?

Hij is natuurlijk ook voor talloze andere doeleinde in te zetten. Ideaal voor de fotografen onder ons die een korte spanningsboog hebben of die regelmatig last van hun rug hebben en telkens vergeten om even op te rekken of van houding te veranderen, etc. etc. Toch is het ook een hele leuke simpele gadget die je op tientallen manieren kunt inzetten tijdens het fotograferen. Misschien niet het eerste waar je aan denk, maar ik denk zeker voor de variatie in je foto’s en het helemaal opgaan in je hobby een welkome toevoeging aan je collectie.

Reacties (2)

Your Avatar
Marcel Wiegerinck 11 augustus om 06:39

Ik zelf zou zelf er niets mee hebben. Ik denk dat er talloze andere manier zijn om je gewoontes te veranderen en zeker om inspiratie op te doen voor fotografie.

Ik denk dat als je zo'n apparaatje toevallig hebt om bijvoorbeeld van je rugklachten af te komen dan zou ik me eventueel kunnen indenken dat iemand dat ook zou kunnen inzetten voor zijn of haar fotografie. Maar dat geldt in elk geval niet voor mij.

Ik gebruik al jaren een app (PicYourMoment! app) om op de gekste momenten een foto te maken. En ja dat doe ik dan dus met de Iphone. Hier haal ik ook inspiratie uit. Ik doe dit al meer dan 6 jaar elke dag. Elk jaar maak ik er een boekje van.

Als ik kijk naar de prijs van het apparaatje dan kan je beter lid wordenvan Fotoclub :-) ik spreek nu voor eigen parochie maar ik denk oprecht dat je daar veel meer aan hebt. Zeker als het gaat om inspiratie en anders fotograferen.

Als het gaat om te lang in dezelfde houding te zitten kan je ook gebruik maken van de Pomodoro-techniek. https://nl.wikipedia.org/wiki/Pomodorotechniek hier zijn ook talloze gratis tools voor te vinden.

Wel leuk om te zien wat jij doet om jezelf te triggeren voor andere foto's. Helaas niet voor mij maar bedankt voor het delen.

Reageer hier op
Your Avatar
Jacques Linssen 11 augustus om 09:31

Je hebt een leuke manier gevonden om je gewoontes te doorbreken. Iedereen die langer plaatjes schiet komt wel eens voor momenten met weinig/geen inspiratie. Er zijn allerlei manieren om ermee om te gaan. Zelf laat ik mn camera's dan gewoon even in de de kast, tot de zin/inspiratie weer komt. Maar als aanvulling op een fotowandeling zou ik dit principe wel eens willen proberen... zeker op plekken waar ik al vaak ben geweest :)

Reageer hier op

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden